Turen har kommit till 5B och så här gick det:

 

FREDAG 28/8

IF Warta – Näsets SK 1-6 (1-2)

Näsets SK har satt ordentligt tempo i toppen av 5B, både när det gäller poäng och mål! I fredags städades Warta av med 6-1 på bortaplan och laget har nu gjort 27 mål på sina sex första matcher (fem segrar och ett kryss) vilket är överlägset bäst i serien. Till en början var dock Warta med bra och nyförvärvet från Azalea, Andreas Stern-Pettersson, satte 1-0 efter en dryg halvtimme. I slutet av första kunde dock först Jakob Persson nicka in 1-1 innan även Emanuel David använde huvudet och satte 2-1. I andra rivstartade sedan NSK när Casper Jonasson snabbt gjorde både 3-1 och 4-1. Det rann sen iväg till 6-1 efter att även Emmanuel Kwet och Vasileios Liolios gjort mål. 

NSK:s Vasileios Liolios hade följande att säga om storsegern:

”Vi börjar matchen bra, har som vanligt mycket boll, ett par bra chanser men inget jättestort. Warta ligger bra i defensiven och försöker komma fram med långbollar nästintill varje gång de får bollen. 1-0 kommer ganska överraskande för oss och det blir en liten uppförsbacke. Planen är blöt, det går fort och det är väldigt halt, vi pressar dock över hela plan och får utdelning för det. 1-2 i paus och det känns som att vi är under kontroll igen. Andra halvlek finns inte så mycket att säga om, vi höjer oss rejält och stänger matchen med 4 mål till. Stor eloge till våran målvakt Axel De Boer som gör en fantastisk insats med många fina räddningar och blir matchens lirare för Näset! Vi tackar Warta för en bra match och siktar vidare mot nästa borta mot KBK!”

Wartas kapten Daniel Svensson sa så här efter matchen:

”Kändes som om vi spelade två olika matcher igår. Första halvlek följer vi vår plan, tar ledningen och är med bra i matchen. Tycker att vi lyckas rulla och hålla boll bra mot ett starkt Näset. Lite oturligt får Näset in två mål precis innan halvtid på fasta situationer. Sen är det precis som om luften går ur oss i halvtid, ingenting stämmer i andra halvlek för vår del. Hatten av till Näset dock för all deras ork och kraft, det var där vi förlorade matchen. Det svider att säga det men rätt lag fick åka hem med 3 poäng. Vi får kriga vidare för att ta de resterande poängen!”

Wartas matchreferat hittas HÄR

Näset toppar alltså 5B och frågan är vilket lag som ska kunna hota de vinröda? Fem segrar och ett kryss hittills och hela 27-4 i målskillnad. Warta har två vinster och två förluster efter fyra matcher. 

 

LÖRDAG 29/8

Donsö IS – Kungsladugårds BK 0-0 (0-0)

Varken Donsö IS eller Kungsladugårds BK fick fira första segern för säsongen. Mötet i lördags på Donsövallen slutade mållöst och lagen får jaga vidare. Hemmalaget fick chansen att spela en man mer sista delen av den andra halvleken efter ett rött för KBK i 72:a minuten men kunde alltså inte utnyttja det överläget.  

KBK:s assisterande tränare Patrik Andersen sa så här om matchen:

”En trevlig tur ut till Donsö för en lördagsmatch. Vi börjar lite trevande men jobbar oss in i matchen, andra halvlek tar vi kommandot och äger boll mera men får inte in den i mål, med drygt 15 minuter kvar så får vi en man utvisad och blir tillbakatryckta. Så 0-0 får vi vara nöjda med.”

Båda lagen har startat säsongen svagt och Donsö har två poäng efter fem spelade matcher och ligger sist i en haltande 5B-tabell. Även KBK har två pinnar men på tre spelade matcher. Defensivt helt ok med tre insläppta men framåt har det bara blivit två mål för Lagårn. 

Bilder från matchen hittas på Skärgårdsfotboll och bloggen har lånat bilden till inlägget därifrån. 

 

SÖNDAG 30/8

Hovås Billdal IF – IF Mölndal Fotboll 1-0 (0-0)

I söndags tog Hovås Billdal en viktigt seger som också var lagets första för säsongen! Matchen mot Mölndal hemma på Hovåsvallen bjöd bara på ett mål och det var Adam Kling som nickade in segermålet med mindre än en kvart kvar!

Matchhjälten själv sa så här om segern:

”Gott med årets första seger. Tycker vi för matchen från start men har svårt att komma fram till några riktigt heta lägen. Mölndal hade några farliga inkast och hörnor men vi stod upp bra bakåt och lyckas få in en boll med kvarten kvar. Stark insats från alla, speciellt bakåt med en till hållen nolla!”

Första segern för Hovås alltså som nu har fyra poäng på sina fyra första matcher. Mölndal har nu spelat sex matche och facit är fem inspelade poäng. 

 

/Rasta