Vi är framme vid helgens 6A:

 

LÖRDAG 29/8

Fröjdens FK – Härryda IF 2-2 (0-1)

Efter två inledande förluster så tog Härryda IF sin första poäng i årets 6A. Laget ledde i paus på Heden mot Fröjdens FK efter mål av Adam Thyselius. Hemmalaget vände dock i början av andra genom mål av Ludvig Jonsson och Jonatan Sundkvist Rantatalo. I mitten av andra kom dock 2-2 via ett självmål.

FFK:s Jonathan Mattsson sa så här om matchen:

”Känslan efter matchen är att vi alla i laget är besvikna att få en poäng mot Härryda. Vi spelar bra och får ett gott rull mot Härryda i starten av matchen utan att få in bollen. Istället är det Härryda som tar ledningen i slutet av första halvlek genom ett långskott. Vi vänder matchen i början av andra halvleken tidigt, men släpper in dom i matchen då de gör mål på en fast situation. Efter deras kvittering har vi chanser att avgöra matchen men lyckas inte förvalta våra lägen. En poäng är alltid en poäng, men känns som vi i matchen var värda tre.”

Fröjdens matchreferat hittas HÄR.

Båda lagen står nu på tre spelade matcher där HIF alltså tog sin första pinne medan Fröjden nu har en vinst, en förlust och ett kryss.

 

Vatra KIF – Tollereds IF 2-4

Nykomlingarna Vatra KIF har haft en tuff start och efter två uddamålsförlusten (1-2 mot både Syrianska/Arameiska och Bergsjö IF) föll laget i ännu en jämn match. Hemma på Lövgärdesplan blev förlust 2-4 mot gästande Tollered. Tollereds mål gjordes av Simon Karlsson, Jesper ”Bagarn” Svensson, Pontus Larsson och Björn Mellberg på straff medan Vatras målskyttar var Flamur Tahiri och Redian Omari.

Vatras Behar Tahiri sa så här om matchen:

”En match som tyvärr speglar våra två tidigare matcher. Vi kommer inte alls upp i nivå. Det kryllar av bra spelare i laget och vi är 20-25 spelare på träningar men vi får inte till det på matcher. Vi får helt enkelt ta nya tag på torsdag mot Real Maskin. Vi tackar Tollered för en schysst match och önskar dem lycka till i fortsättningen.”

TIF:s tränare Alexander Blank hade följande att säga efter matchen:

”Alltid skönt att vinna och ta tre goa poäng. Spelmässigt tycker jag vi gör en något sämre match idag än senast och ändå vinner, det är riktigt skönt. Idag kändes det aldrig riktigt oroligt. Var orolig innan, med tanke på konstgräset och Vatra skakade om oss med sina snabba omställningar. Idag ger vi aldrig upp, och när Vatra reducerar till 2-2 så ökar vi och gör snabbt 3-2 och sedan på straff 4-2. En välförtjänt seger tycker jag. Vi har haft många matcher på kort tid och det sliter på spelarna, nu har vi en vecka på oss att ladda om batterierna inför lördagens fight med Bergsjö IF.”

TIF står nu på två vinster och två förluster medan Vatra fortfarande letar efter sina första poäng i sexan.

 

Syrianska/Arameiska FG – Real Maskin BK 0-4 (0-2)

Real Maskin tog en fin bortaseger i helgen när Syrianska/Arameiska besegrades med 4-0Bläsebovallen. Återvändaren Magnus Wästlund satte 1-0 efter en kvart och precis innan halvtid kom 2-0 (Lukas Wallmander). Wallmander gjorde även 3-0 i mitten av andra innan Sebastian Oscarsson avslutade målskyttet i slutminuterna. 

Reals Andres Monar sa så här om matchen:

”Det blev revansch direkt efter förlusten mot Croatia senast! Vi gör en solid insats i 90 minuter och även om Syrianska har betydligt mycket mer boll i första så går vi till paus med 2-0 ledning. I andra gör vi tidigt 3-0 efter ett misstag av deras målvakt, sen känns det som att matchen är avgjord. Syrianska har väl nåt halvläge i andra men Wiklund är med bra i målet. Riktigt gött att målskyttet lossnade för våra anfallare och att vi är effektiva framåt, det som vi har saknat lite i de två första matcherna.”

Reals matchreferat hittas HÄR och bloggen har lånat bilden till inlägget från Reals Facebooksida.

Real Maskin har nu två segrar och en förlust på sina tre inledande matcher. Syrianska/Arameiska har tre poäng på sina fyra första. 

 

Inter Linné IF – Bergsjö IF 2-2 (2-1)

Det var två obesegrade lag som möttes på Lemmingvallen i lördags. Inter Linné hade öppnat sin säsong med en seger mot Härryda medan Bergsjö IF hunnit med tre raka segrar! Bergsjö IF:s nyförvärv från Semberija, Sulayman Traoré, presenterade sig direkt då han gjorde 1-0 redan efter åtta minuter. Glädjen var dock kortvarig då hemmalaget kvitterade direkt genom Sebastian Landi. I mitten av den första halvleken kunde även Inter Linné ta ledningen när meriterade nyförvärvet Andres Vasquez satte 2-1! Matchen slutade dock 2-2 efter att Njaga Njie kvitterat en kvart in i andra. 

Inters Guillermo Moreno sa så här om matchen:

”Det var en fysisk match. De fick det första målet på hörna och vi blev lite besvikna men efter fyra minuter gjorde vi mål och efter flera minuter vi gjorde det andra målet. Matchen var lite fram och tillbaka men vi försökte att bygga upp spelet och undvika långa pass. Vi lyckades ganska bra under första halvlek men andra halvlek blev ännu mer fysiskt och det blev 2-2.”

BIF:s tränare Valon Hetemi hade följande att säga om matchen:

”Det är ett resultat som vi ska vara nöjda med. Vi möter idag ett spelskickligt Inter Linné som är duktiga med boll och rullar fint. De har flera skickliga spelare som på egen hand skapar mycket oreda. Vi själva kommer tyvärr inte upp i nivå men trots det står upp bra men är lite ängsliga i vårt spel och framförallt lägger fokus och energi på domaren och domsluten istället för matchen. Tycker att vi inleder matchen bra och gör tidigt 1-0 men Inter Linné svarar snabbt och gör 1-1 och känslan är att de tar över matchen eget det. Helt rättvist gör de även 2-1 innan halvleken är slut. I andra halvlek bestämmer vi att sätta mer press och försöker behålla bollen och spela på deras planhalv. Deras svaga lagdel var backlinjen och vi försöker spela lite rakare och trycka ner deras backlinje. Tycker att vi tar tag i matchen och jämnar ut spelet i andra halvlek samtidigt som de börjar bli trötta. Vi gör även 2-2 men lyckas sedan egentligen aldrig skapa några riktiga målchanser förutom en straffsituation som jag tyckte var solklar. Tröttheten kommer ikapp oss också och sista kvarten försvarar vi oss bara medans Inter Linné pressar utan att skapa något farligt.”

Bergsjö IF toppar fortfarande tabellen med tio poäng på sina fyra första matcher. Inter Linné har nu en vinst och ett kryss. 

 

/Rasta