Vi tar oss an helgens matcher i 6B:

 

FREDAG 28/8

Diseröd SK – Hälsö BK 2-2 (1-1)

Hälsö kom från en fin 4-1 seger mot Chalmers senaste men fick nöja sig med en pinne på Skarpe Nord i fredags. Hemmalaget Diseröd jagade sin första trepoängare och inledde målskyttet när Linus Carlström satte 1-0 redan efter tio minuter. Innan halvtid hade dock Lukas Clarke kvitterat och precis i början av andra kom 2-1 till ö-laget på en frispark av Linus Mattiasson. Inte så långt efter blev det sen 2-2 när Erik Nordenborg nickade bollen i mål. Hemmalaget får sen avsluta matchen med nio man efter två röda sista halvtimmen.

DSK:s Linus Carlström hade följande analys av matchen:

”Hälsö för egentligen matchen från start till mål och vi gör det inte lättare för oss när vi i andra tar två huvudlösa röda kort. Vi kvitterar dock i andra och sliter för varandra och visar på stor lagmoral trots negativ numerär. Sett till chanser och bollinnehav får vi vara nöjda med delad pott.”

HBK:s Johnny Svensson sa så här om matchen:

”Frustrerande att bara åka därifrån med en poäng. Vi styr spelet i stort sett hela matchen men Diseröd är bra på att försvara sig och tunga att möta. Dock skapar vi tillräckligt med chanser för att knipa alla tre poäng men vi är helt enkelt inte tillräckligt effektiva sista tredjedelen denna matchen. Nya tag nästa helg när Bjurslätt kommer på besök.”

DSK står nu på två poäng efter fyra matcher och HBK har en seger, ett kryss och en förlust efter tre spelade.

 

LÖRDAG 29/8

Chalmers Studentkårs IS – Västkurd BK 2-9 (0-6)

Västkurd öser på i toppen av 6B och i lördags blev det hela 9-2 mot ChalmersHakan Celik satte 1-0 redan efter tre minuter men sen var det faktiskt mållöst i en halvtimme. Sista kvarten av den första halvleken blev dock desto målrikare då VBK gjorde inte mindre än fem målKorab Bakraqi satte både 2-0 och 5-0 medan Pa Majai Njie gjorde 3-0 och Celik 4-0. 6-0 var ett självmål från Chalmers. Matchen var självklart avgjord och det hjälpte inte att Chalmers fick spela sista halvtimmen med en man mindre. Trots detta fick Chalmers in en 1-6 reducering (Sven Lundell) innan Enis Maljici satte 7-1 och Celik fullbordade sitt hattrick. Karl Wennerström putsade siffrorna till 2-8 innan Behzad Kurdali avslutade målskyttet. 

Chalmers Marcus Berghamn Claesson sa så här om förlusten:

”Västkurd är utan tvekan det bästa laget vi mött och det var klasskillnad på planen. Vi gör en hyfsad insats första 25-30 och släpper in ett mål som Västkurd spelar sig fram till riktigt fint. Sen tappar vi det fullständigt och släpper in 5 mål på 15 minuter medans vi bara längtar till halvtid. Andra halvlek ändrar vi formation och lovar varandra att iallafall ge dom en match. Jag tycker vi lyckas med detta och andra halvlek slutar 3-2 vilket vi är nöjda med. Vi tar med oss den till nästa match och då är det dax att vända den negativa trenden!”

VBK:s Nozad Kurdali sa så här om storsegern:

”Efter förra matchens mindre bra prestation så var det dags att höja oss igen och spela den fotboll vi kan. Det börjar ganska direkt med att vi äger boll, pressar högt och kommer till farliga lägen. Vi gör 1-0 ganska fort, efter det går det lite långsamt när vi rullar boll. Vi säger att vi ska öka takten vilket vi gör och går till halvtid med 6-0. Andra halvlek är mindre bra ifrån vår sida. Samtidigt som Chalmers flyttar ner och blir mer kompakta. Vi lyckas ändå vinna med 9-2 och är nöjda med resultatet och 3 härliga poäng. Vill tacka Chalmers för en trevlig match där dem gör 2st mål med en man mindre och även fast man ligger under med 7 mål så är humöret öppe och dem springer för varandra till slutsignalen, stor eloge! Även ett tack till mannen i gult som dömmer matchen och gör det väldigt bra!”

VBK toppar 6B med fyra raka segrar och 26-5 i målskillnad. 

Chalmers har nu spelat fem matcher och står på tre poäng. 

 

Hönö IS – Knippla IK 1-1 (1-1)

Det bjöds också på derby i norra skärgården i lördags när Knippla besökte Hönö. Det blev en ganska målsnål tillställning där matchens båda mål kom i slutet av den första halvleken. Ahmad Alkhashman gjorde 1-0 för Hönö i 37:e minuten och Aligool Amini kvitterade en minut innan paus. 

KIK:s tränare Bo Carlryd sa så här om matchen:

”En match där Hönö inleder piggast och sätter en hög press på Knipplas backlinje. Första 20-25 minuterna får vi ligga lågt i försvarsspelet och främst skydda eget straffområde. Hönös tryck ger utdelning efter ca 35 minuter efter att avslut i bortre burgaveln. Vi får mest lita till snabba omställningar för att skapa lägen. Ur ingenting vänder Alligol inne i offensivt straffområde och träffar stolpens utsida. Kvitteringen kommer strax före halvtidsvilan då Alligool hinner fram och styra in ett inspel från kanten. Andra halvlek är ganska jämn spelmässigt men vi känner att vi har kontroll. Omställningar ger Knippla 2-3 bra (fri)lägen men det vill sig inte. Gissar att båda lagen är lika nöjda/besvikna med en poäng. Som nykomlingar i serien är vi ganska nöjda med 7 p efter 4 matcher , vi är täta bakåt med 3 insläppta mål och nu ser vi fram emot att möta Hjuvik kommande helg.”

Båda ö-lagen nu sju inspelade poäng på fyra matcher och ett facit på två segrar, ett kryss och en förlust. KIK är dock före i tabellen på aningen bättre målskillnad. 

 

SÖNDAG 30/8

AIF Göteborg – Hjuviks AIK 1-2 (1-2)

Förra året firade Hjuvik uppflyttning på Gröna Vallen och i helgen fick de fira säsongens tredje trepoängare. Tor Isaksson gav Hjuvik ledningen efter 19 minuter men Henrik Andrén kvitterade strax efter. Innan paus kom sen segermålet signerat Marcus Størup. Andra halvlek blev alltså mållös och Hjuvik lämnade med en seger.

Hjuviks Kalle Svensson sa så här om matchen:

”Vi har 2-0 i halvlek som i alla matcher i år. Tyvärr så bränner vi otroligt många klara målchanser och istället för att öka upp till 4-0 så får AIF får in en boll i en stökig situation. Blir i stort sett varje match nervöst sista 15 min men vi reder ut det. AIF har en del duktiga spelare och kämpar på bra hela laget och tippar på att de lämnar botten inom kort.”

AIF:s Jesper Larsson hade följande att säga om matchen:

”Jämn match, tyvärr mycket gnäll från båda lagen. För lite fokus på att ha kul och spela fotboll idag. Vi borde fått in en kvittering men vi var väldigt trubbiga i straffområdet idag tyvärr.”

Nykomlingen Hjuvik har öppnat stabilt med tre segrar och ett kryss hittills. Tuffare för AIF som fortfarande är poänglösa efter fyra matcher. 

 

Bjurslätts IF – Neutrala IF 2-3 (0-2)

Neutrala smyger med i toppen även om det inte bjuds på samma målkalas om toppkonkurrenten Västkurd. Laget hade 2-0 från den första halvleken mot Bjurslätt efter två mål av Najiib Ahmed Khaliif. BIF reducerade i början av andra tack vare ett självmål och det blev lite nerv. Med tio minuter kvar satte sen Abdale Hasan Abdulahi 3-1 för Neutrala men Bjurslätt gav sig inte. Med bara två minuter kvar satte Najib Nbou 2-3 men närmare än så kom inte hemmalaget. 

Neutralas ledare Abdalla Ali Adam sa så här om segern:

”Neutrala började matchen med hög press och jagade tidigt första målet. Mycket boll i första halvlek och en hel del målchanser resulterade med att Neutrala gick till paus med 0-2 ledning. Bjurslätt spelade väldigt lågt och kunde inte göra mycket åt Neutralas löpningar och passningsspel. Andra halvlek kom ett annat Bjurslätt ut på plan och efter fint spel och missförstånd ifrån Neutralas försvar kunde göra 1-2. Matchen slutade 2-3 till neutrala som förtjänade vinst men Bjurslätt var väldigt nära.”

BIF:s Alexander Ung sa så här om matchen:

”Tråkigt att vi inte kunde ta en pinne idag annars var Neutrala bättre spelmässigt och kunde straffa oss på våra egna misstag.”

Neutrala har nu tre segrar och ett kryss efter fyra matcher och skuggar Västkurd i toppen. Bjurslätt har två segrar och tre förluster på sina fem första.

 

/Rasta