Så här gick det i 6C i helgen:

 

FREDAG 28/8

Hällesåker IF – Landala IF 4-1 (0-1)

Hällesåker skakade av sig förlusten mot Styrsö senast och tog en seger hemma mot Landala i fredags. Det var dock gästerna från centrala Göteborg som ledde i paus med 1-0 efter mål av Per Eriksson. Vändningen påbörjades nästa direkt i andra när Adam Vestin först kvitterade och sedan kom även 2-1 (Mattias Svensson). Hemmalaget trampade sedan ifrån med två mål av Jonas Olcén

HIF:s Jesper Lönn sa så här om segern:

”Vi börjar matchen precis så vi vill, mycket bollinnehav och rulla runt tills vi kommer till avslut. Ett rättvist resultat i halvlek hade varit 3-0, dock får vi inte gjort mål på våra chanser. Landala har nog 1,5 målchanser i första och gör såklart mål! Vi går ut i andra halvlek och fortsätter, här märks det att naturgräset tar ut sin rätt på Landalas ork, vi forcerar in kvittering och ledning efter tio minuter. Sen har väl Landala några halvchanser, men vi maler på och får in två välförtjänta bollar till. Bäst i HIF denna gången är vår högerback Daniel Eriksson.”

Hällesåker är med bra i toppen av 6C med tre segrar och en förlust hittills. Landala står på en seger och två förluster efter tre matcher. 

 

BK S:T Jakob – Vrångö IF 0-1 (0-1)

Efter en pinne på sina tre första tog Vrångö en skön trepoängare på Heden 3 mot BK S:T Jakob i fredags. Matchens enda mål prickades in av Peter Nilsson i mitten av den första halvleken och det räckte alltså till tre poäng. 

VIF:s Gustav Bäck sa så här om matchen:

”En härlig mörk kväll på Heden! Vi har rätt bra rull i första och får in ett stenhårt skott rakt upp i krysset av Nilsson! Deras anfallsspel går nästan uteslutande genom deras nr 10 och 11 de har några få lägen i första men vi har desto fler. Större delen av andra får vi kramp i vårt spel och vi tror att det är 5 minuter kvar nästan hela halvleken. Dem får två stycken relativt billiga straffar men det spelar ingen roll när Tobbe räddar båda! Äntligen får vi en trea som inte borde ha suttit så långt in.”

S:T Jakobs tränare Jonathan Cane sa så här om matchen:

”Matchen inleder lite trevande och vi låter Vrångö ta kommandot, tycker Vrångö har sin enda period där de lyckas hålla bollen på vår planhalva första 10-15. Efter att vi spelat upp oss lyckas de göra mål på en fast situation där vi inte kan få undan bollen. Resten av halvleken försöker vi ligga på framåt och skapar några farligheter, nått skott från en meter som går över här och någon räddning i vid krysset där men Vrångö lyckas med sina omställningar och har fler bra lägen än oss. Trots att vi saknar tre ordinarie mittbackar tycker jag de som kommer in gör det riktigt bra. I andra halvlek tar vi över totalt. Tycker vi ligger på och lyckas skapa en del halvlägen titt som tätt. Ungefär halvvägs in i halvleken får vi straff för hands (såg ganska solklar ut) som vi tyvärr missar men laget fortsätter jobba hårt och vi hade säkert 4-5 skott i gaveln. Till slut mynnar trycket ut i ytterligare straff (även denna helt korrekt dömd) som vi tyvärr också missar. Båda startande mittbackar kliver av under andra halvlek skadade så vi blir tvungna till en del rockader under matchen men tycker ändå laget gör en stark insats som förtjänade minst poäng men det är väl bara att konstatera att det var ”one of those days”.”

Första trean för Vrångö alltså som nu har fyra poäng på fyra matcher. Nykomlingen BK S:T Jakob har samma facit som ö-laget med en seger, ett kryss och två förluster. 

 

SÖNDAG 30/8

Azalea BK – Styrsö BK 0-4 (0-1)

Förväntade topplaget Styrsö BK spände musklerna på Majvallen i söndags när de besegrade Azalea BK med 4-0. Ö-lagets Mattias Janicijevic satte 1-0 i första och även 2-0 i mitten av andra. Strax efter trean kunde Victor Johansson sätta 3-0 och med kvarten kvar om även 4-0 (Styrbjörn Sandstedt). 

SBK:s Victor Johansson sa så här om segern:

”En första halvlek där vi har bra kontroll på matchen. Vi tar oss till en hel del lägen, men får inte riktigt in bollen. I slutet av första lyckas vi ändå pricka in 1-0 och tar med oss det in i halvtidsvila. I andra halvlek fortsätter vi att kontrollera matchen, men växlar upp ytterligare och blir mycket mer effektiva i vårt spel och framför mål. Efter att vi gör 2-0 så lossar det lite för oss, och vi hinner göra både 3-0 och 4-0 innan matchen tar slut. Skönt avslut på matchen och riktigt gött med 3 pinnar.”

ABK:s Johannes Mohlin Rutström hade följande att säga om förlusten:

”Plattmatch för oss, saknade tre viktiga gubbar centralt, men vek ner oss i alla dueller ändå. Fallerade totalt när de gör 2-0. Trist men bara att bita ihop och komma igen på lördag!”

Styrsö har nu maximala 9 poäng på sina tre första matcher och är tillsammans med SK Argo enda laget som fortfarande inte tappat poäng. ABK har en seger, ett kryss och en förlust hittills. 

 

/Rasta