Vi har kommit fram till helgens matcher i 7A:

 

FREDAG 28/8

Bergums IF – Göteborgs City FF 2-5 (0-3)

Göteborgs City tog en riktigt fin seger i fredags när de lämnade Bergumsvallen med tre poäng i bagageluckan! Bergum kom från tre raka inledande segrar men fick alltså ge sig här. City inledde hetast och runt första kvarten satte Lukas Simonsson både 1-0 och 2-0 och strax innan paus fick kaptenen Anders Hultberg in 3-0. Direkt i andra kommer även 4-0 genom Navid Fallah och BIF hämtar sig aldrig. Laget får förvisso in en reducering (Walid Freih) men med kvarten kvar gör Simonsson sitt tredje mål för kvällen. Belmin Dautovic putsar sedan siffrorna med ett straffmål i 87:e. 

Citys kapten Anders Hultberg sa så här om segern:

”Ja, när det inte blev match i tisdags har vi ju laddat dubbelt denna veckan så med den orimliga avsparkstiden 18.15 en halvtimmes bilfärd från centrum så kom vi ut till Bergum något sent. Men en mycket fin gräsmatta och klubbhus, så det blev ju trevligt ändå. Bergum chockar oss lite i början med deras 3-5-2, men efter cirka 5 tar vi över matchen när Lukas gör 1-0. Vi gör 2-0 strax därefter och har full kontroll på matchen. Känns som vi kan leda med minst 5 i halvtid, för vi spelar riktigt bra och Bergum hinner inte riktigt med. Till slut får vi ett tredje mål och det är jag själv som på en frispark når högst med skallen och nickar dit den. När vi sen sätter 4-0 direkt i andra halvlek känns matchen över. De får lite kontakt när deras vänsterback gör en vacker soloräd och får till ett riktigt bra avslut i stolproten. De får också två straffar, missar en och sätter en. Men vi gör också ett femte och har god kontroll. Deras andra straff är helt absurd, vår mittback täcker ett skott som ska träffa i pungen, men har armarna framför för att täcka. Enligt domaren är det ny tolkning av handsregeln att det ska dömas straff, även om du inte gör dig större. Den som har skrivit den regeln på Fifa/Svff och bedömt att det är så den ska tolkas har ju aldrig varit på en fotbollsplan. Kommer bli många straffar på det viset. Men men, vad ska man göra! Bara gilla läget och gå vidare. Skönt med 3 pinnar mot ett tidigare obesegrat lag och skoj för egen del att göra mål! Tackar Bergum för en härlig omgivning, plan och match!”

BIF:s Ermin Aganovic sa så här om matchen:

”Tuff match att vänta visste vi. City hade en spel ide som de höll sig till hela matchen igenom, ”långa bollar på Bengt” , och varför ändra på något som funkar. Tre första målen kommer på långbollar, som vi hade svårt att hantera ikväll. Vi lyckas inte få igång spelet i första så som vi gjort matcherna innan, men det beror delvis på City som sprang mycket och gav 190% i varje duell, medans många utav oss hoppade undan istället för att göra samma sak. Vi lyckas ändå få till några frilägen som vi inte kunde ta vara på. Andra hinner knappt börja innan de gör 0-4, efter deras 0-4 mål höjer vi oss lite och vi äger boll lite mer, börjar skeppa chanser som vi tyvärr inte kunde förvalta ikväll , lyckas ändå göra 1-4 via Walid, får även 2 straffar i andra halvlek men borde ha varit 3, missar en och Belmin sätter en, när vi pressar på för mer så kontrar de in 2-5. Så det var rätt lag som vann ikväll. Vi får jobba vidare och höja oss nästa match istället. Önskar City lycka till i fortsättningen.”

Citys matchreferat hittas HÄR

City har nu vunnit både sina matcher i år medan Bergum nu har tre segrar och en förlust. 

 

SÖNDAG 30/8

Annedal FF – Partille IF SC 3-3 (2-1)

Nystartade Annedal kom med två segrar i ryggen och ställdes mot Partille IF SC som hade inlett med två förluster. Det såg också inledningsvis ut som Annedal skulle gå mot seger. Laget hade 2-0 i mitten av första efter mål av Sebastian Lindström och Christopher Lindström. Martin Björkdahl får dock in en reducering och ger matchen lite liv. I början av andra kommer även 2-2 genom Björkdahl på straff. I mitten av den andra halvleken är det dags igen! Ny straff för Partille och hattrick för Björkdahl! Det blir dock inte tre poäng för Partille då Christopher Lindström drar in en frispark med två minuter kvar och matchen slutar 3-3! 

AFF:s spelande tränare Sebastian Lindström sa så här om matchen:

”De har ett skott på mål och två straffar vilket resulterar i tre mål i en match med säkert över 60 avblåsningar totalt. De tar ner tempot på matchen och vi gör det otroligt dåligt som inte lyckas höja tempot utan går ner oss något enormt. Vi bryter ihop och kommer igen starkare nästa match!”

Partilles Joakim Säyläs hade följande att säga om den spännande tillställningen:

”Som vanligt en bra känsla ett par dagar inför matchen och som vanligt ändras den lagom till matchstart. Tre återbud och en försovning (kl 15:30?!) gjorde att vi stod med 11 man vid matchstart och en taktikgenomgång som mer handlade om inställning och att inte bjuda på någonting. Matchen blir exakt som vi förutsett: Annedal styr matchen och leder planenligt med 2-0 efter ett skott utifrån och en straffräddning som var värd ett bättre öde då vi står och sover på returen. Ett gäng frisparkar på mittplan senare har vi helt plötsligt vänt matchen när klockan tickar upp mot 90 känner vi att detta kanske kan gå. Tyvärr får Annedal in en sen kvittering efter en styrning i muren på en av alla deras frisparkar utanför straffområdet i slutet och med facit i hand får vi vara nöjda med en poäng även om det direkt efter slutsignalen kändes som att vi snarare tappade 2. En heroisk krigarinsats som knappast kommer gå till historien som vår mest välspelade men som Tom Prahl sade en gång i tiden: Ibland ska man spela som man kan och inte som man vill.”

Poängen var alltså Partilles första för säsongen medan Annedal nu står på sju poäng på tre matcher. 

 

Gothenburg Celtic FC – Gunnared KIF 2-1 (2-1)

Gunnared kom från en premiär som slutade med en 9-1 seger mot Elisedal men mot CelticHeden 3 gick det tyngre. Redan efter sju minuter hade Naief Jobsen gjort 1-0 för Celtic och precis när Eric Nordeke hade kvitterat för Gunnared kom ett till Celtic-mål (målskytt Florent Sylvain Schildknecht). Det blev inga fler mål i matchen och alltså Celticseger! 

Celtics Jonatan Niva Rytiniemi sa så här om segern:

”Vi tar ledningen tidigt då vår anfallare Naief Jobsen snor åt sig en boll efter lite slarv i Gunnareds backlinje, ensam med målvakten är han sedan säker och 1-0 är ett faktum. Gunnared har några tekniska killar som vi sedan hade lite svårt att få tag på. Kvitteringen kommer dock efter en bra slagen djupledsboll rätt långt ner från deras planhalva som ställer vår backlinje litegrann. Deras anfallare får några meter och lyckas med ett bra avslut från ganska snäv vinkel trä in bollen i bortre, 1-1. Ungefär efter en halvtimme lyckas vår mittfältsdynamo Tim Maalsnes sno åt sig en boll ifrån deras felvända kille och servera en djupledsboll fram till ”Flo” Schildknecht som från sin vänsterkant springer sig ren och avslutar effektivt, 2-1. Gunnared tar sedan över det mesta bollinnehavet. Efter paus justerar vi litegrann och jag tycker vi spelar av matchen på ett förtjänstfullt sätt. Visst kommer Gunnared till några halvfarliga lägen men Tor i mål är säker och vi hotar hela tiden i djupled. Blir dock inga fler mål och vi kan kassera in 3 sköna pinnar. Alltid skönast att vinna de jämna matcherna!”

Gunnareds målskytt Nordeke sa så här om förlusten:

”Oerhört tråkigt med tanke på hur matchbilden var! Vi rullar ut dem hela matchen och lyckas komma till ett fåtal farliga chanser men inte mer än så. De får två skott på mål och två går in, det är tråkigt men i fotboll så handlar det om att göra mål! Vi vet att vi kommer tillbaka hungrigare!”

Celtic har nu två segrar och en förlust medan Gunnared har en seger och en förlust. 

 

Gambian Mix IF – Rambergets SK 4-1 (2-1)

Ramberget jagade sina första poäng för säsongen och det började bra i söndagens bortamatch på Heden 4 mot Gambian Mix IFSam Kalin satte nämligen 1-0 för RSK redan efter sju minuter. Innan paus hade dock Gambian vänt efter två mål av Mustapha Minteh. Minteh fortsatte i andra och gjorde även 3-1 med 25 kvar. I slutet av matchen kom även 4-1 (målskytt Ousman Fatty). 

RSK:s kapten Lanno Hama sa så här om förlusten:

”Yes vi torskar idag mot ett tufft Gambian Mix där dom spelar tufft och hårt i duellerna. Vi får in ett mål i matchen genom ett distansskott efter en hörna men sedan lyckas dom äta sig in i matchen mer och mer och vänder tillslut till 4-1.”

Gambian Mix har inlett med en vinst och en förlust medan RSK har kammat noll efter fyra matcher. 

 

/Rasta