Vi avslutar helgens rapportering med matcherna i 7B och 7C:

 

FREDAG 28/8

7B

FC Zalin – Ösets BK 1-2 (0-0)

Ösets BK tog sin andra seger för säsongen när nystartade FC Zalin besegrades på Ruddalen 2 i fredags. Efter en mållös första halvlek satte sen ÖBK både 1-0 (David Winqvist) och 2-0 (Florin Ursu) i tätt följd. Medin Hamza fick en in en reducering med lite mer än en kvart kvar med FC Zalin kom inte närmare. 

ÖBK:s tränare Florian Zuta sa så här om segern:

”Gott att vi studsar tillbaka med en vinst efter nederlaget senast. Zalin är ett duktigt fotbollslag som rullar mycket boll men vi stod rätt i positioner och lät de inte komma till farliga lägen och 0-0 i paus med stort bollinnehav för de men vi skapar de bästa chanserna. Andra halvlek börjar mer öppet och bägge lagen jagar det viktiga första målet. Vi gör 0-1 genom straff och några minuter därpå gör Florin Ursu 0-2 på ett skott från 30-35 meter rakt upp i krysset, Eurogol som man säger! Sista halvtimman parkerar vi bussen och de reducerar och skapar lägen men överlag känns det kassaskåpssäkert. Forza Öset!”

FC Zalins tränare Naim Marouky sa så här om matchen:

”Vi gör en svag första halvlek och slarvar i offensiven mot defensivt motstånd som kontrar bra med långa bollar! Vi startar andra halvleken mycket bättre och skapar några lägen att göra första målet men de får straff istället och gör 2-0 kort efter. Vi trycker på och reducerar sista 20 men vi skapar inte klara lägen mot kämpande motstånd.”

Öset har nu två segrar och en förlust medan Zalin står på en seger och en förlust. 

 

7C

Kareby IS – FC Fyrklövern 2-2 (2-0)

I fredags begav sig också FC Fyrklövern ut till Kareby Hed för match. Kareby har fått in rutin i Fredrik Lagemyr och han satte 1-0 redan efter tre minuter men fick enligt uppgifter även kliva av skadad. Precis innan halvtid kom även 2-0 genom Harry Bisschop Ottosson. Fyrklövern reste sig dock efter paus och Benjamin Toledo Vergara reducerade och med fyra minuter kvar kom kvitteringen från Daniel Zamani. Då hade även FCF spelat med en man mindre sista kvarten efter ett rött. 

KIS Fredrik Eriksen sa så här om matchen:

”Fantastiskt fotbollsmatch som håller klart högre nivå än division 7. Jag är från Kareby och vill ge Fyrklövern en stor eloge för deras offensiva fotboll, jag blundar dock lite för deras attityd och humör. Men för övrigt fotbollsgodis med två offensiva lag, men samtidigt bra fotboll.”

FFC:s Daniel Zamani sa så här om matchen:

”Finns inte mycket att säga, vi var under all kritik…tur att vi fick med oss en pinne så vi inte tappar tabellen.”

Kareby har nu en seger och tre kryss på sina första fyra matcher medan Fyrklövern har två segrar och ett kryss. 

 

SÖNDAG 30/8

7B

Proletären FF – Nova FC 1-5

Tyvärr ingen uppdaterad matchrapport och bloggen har inte heller lyckats få tag i några kommentarer från de inblandade lagen. Så är det tyvärr ibland. Vi kan dock konstatera att nystartade Nova FC tog sin första seger för säsongen och att PFF fortfarande är utan poäng efter tre spelade matcher. 

 

7C

Backatorp IF – Solväders FC 0-1 (0-0)

I söndags blev det seger för Solväders FCBackavallen efter 1-0 mot Backatorp IF. Segermålet kom inte förrän sju minuter från slutet och det var Ganna Adem som blev matchhjälte.

BIF:s Johnny Gillberg sa så här om förlusten:

”Typisk 0-0 match. Men tyvärr ställer vi till det i slutet o dom gör 0-1. Tråkig start på serien, men bara att tugga vidare.”

Backatorp har nu inlett med två raka förluster medan SFC har två segrar och en förlust.

 

IK Västanå – Rödbo IF 2-0 (1-0)

Nystartade Kungälvslaget IK Västanå var det sista laget ut i hela lokalfotbollen säsongen 2020 och inledde på bästa sätt med en seger mot Rödbo IF hemma på Skarpe Nord! Oscar Hallberg blev premiärskytt på straff precis i slutet på första halvlek. I slutet av matchen kom även 2-0 (Richard Marberg). 

Västanås Jacob Zimmergren sa så här om lagets första seriematch:

”Nämen tycker vi gör en helt okej match. Hade det bra bakåt och styr i stort sätt hela matchen, vi ger dom några chanser med misstag från oss men annars ser det väldigt bra ut! Vi skapar en del framåt och jag tycker allt vi skulle tryckt in två till. Är dock nöjd överlag med tanke på att de var första matchen. Längtar tills nästa match då vi har lite mer matchrutin. Vill du ha matchens lirare så är det William Frövén med ett mål och en assist. Även Adi Alijagic gjorde riktigt stabilt som mittback!”

RIF:s Andreas Hall sa så här om förlusten:

”Massor av skador, en del borta. Samt skadad själv. Var inte alls bra helt enkelt idag.”

För Västanå var det alltså första matchen och där blev det alltså tre poäng direkt. För Rödbo var det första förlusten efter två inledande segrar och ett kryss. 

 

/Rasta