Så här gick det i lokalfotbollen igår:

 

TISDAG 1/9

4A

FC Komarken – Ytterby IS 1-3 (1-0)

Komarken fick en fin snart i derbyt på Kongevi mot Ytterby när spelande tränaren Mohamad Abdulrazek satte 1-0 redan i sjunde minuten, en ledning som stod sig till paus. I början av andra kvitterade Ytterby tack vare ett självmål och med en dryg halvtimme kvar blev FCK reducerade till tio man efter ett rött. Sebastian Strömqvist satte 2-1 direkt efter utvisningen och inte långt efter kom också 3-1 (Kevin Karlsson) vilket säkrade en derbyseger för YIS

YIS kapten Martin Sjöberg sa så här om segern:

”En första halvlek som men mycket avbrott och svårt att få någon rytm i spelet. Det gör 1-0 på en frispark. Kommer ut till andra med mycket mer energi och får ett tidigt kvittering. Efter det tycker jag att vi får igång vårt spel ordentligt och gör både 2-1 och 3-1.”

Komarkens tränare Mohamad Abdulrazek hade följande att säga om förlusten:

”Vi gör det bra i första halvlek, vi styr matchen dit vi vill. Vi gör ett tidigt mål. Sen blir vi tvungna att göra tre byten. I första halvlek. De tar över taktpinnen i andra halvlek. Får ett tidigt 1-1. De tog över andra halvlek och kontrollerade den väldigt bra.”

Bilder från matchen hittas på Ytterbys hemsida HÄR och bloggen har även lånat en bild till inlägget. 

Riktigt fin start för nykomlingen Ytterby som nu toppar tabellen med fyra segrar och ett kryss på sina fem inledande matcher!

Komarken har spelat sex matcher med facit tre segrar och tre förluster. 

 

4B

IF Väster – Mölnlycke IF 4-0 (0-2)

Nykomlingen Väster tog en fin hemmaseger igår när Önneredsplan gästades av Mölnlycke IF. Det blev till slut 4-0 efter 2-0 i paus och Västers mål gjordes av Robin Axéll, Karl-Anton Pettersson, Felix Hermansson och Arvid Liljedahl.  

Västers ena tränare, Daniel ”Dalla” Natanaelsson, sa så här om segern:

”Jättetrevligt med seger! Behövdes i en viktig match. Skönt att hålla nolla och att få göra fyra mål. MIF pressar oss hårt men tycker att vi har lite mer spets och rutin på avgörande positioner vilket gör att de väger över och blir ganska stora siffror till slut. Plus i kanten till Arvid Liljedahl som hoppar in och står för ett magiskt inhopp med mål, hårt jobb och fixad straff. Skönt med lite andrum inför derbyt mot Älvsborg på fredag.”

MIF:s Markus Landén hade följande att säga om förlusten:

”Tung förlust. Vi är inne i en jobbig period nu när vi inte får in bollen och släpper extremt enkla mål. Det märks väldigt tydligt idag då jag tycker vi är bra med i matchen men ändå på något sätt ligger under med 0-2 i halvtid. Sedan bara det rullar på och slutar 0-4. Kan låta klyschigt men vi måste sluta bjuda motståndarna på flera mål varje match och sätta våra lägen. Nu laddar vi om för Velebit på lördag, är det någon gång man vänder en svit så är det mot dem bortaplan!”

Väster har nu spelar sex matcher och återfinns på en sjätteplats med åtta inspelade poäng. 

Mölnlycke har det tuffare och står på fyra poäng efter sex matcher. 

 

5B

Kungsladugårds BK – Fässbergs IF 1-0 (1-0)

Efter två kryss och en förlust på de första tre matcherna tog Kungsladugårds BK äntligen sin första seger för säsongen igår. Hemma på gräset på Apelsinplan besegrades gästande Fässbergs IF med 1-0. Segermålet kom redan i den elfte minuten när Salvador Vasquez Rueda-Pinto satte dit en straff. I slutet av första blev sen Robin Ahlström utvisad efter två gula. Men trots en halvlek med en man mer lyckades alltså inte Fässberg komma ifatt. 

KBK:s Christopher Ulvdalen sa så här om segern:

”En del avstängningar, en del säsongsdebuter! Riktigt skönt med hemmapremiär och årets första trea! Riktig köttarmatch som känns att vi går rättvist ifrån med vinst pga inställning och hårt jobb. Ingen champagnefotboll och inte många farliga lägen men med utvisning strax innan halvtid gör vi det riktigt bra med att försvara vår ledning. Svårt att hitta en nivå i denna match vad som va okej eller inte i de fysiska spelet, fick jobba mycket i motvind det gör de extra gött att få plocka en seger.” 

FIF:s målvakt Erik Strömberg hade följande att säga efter matchen:

”Oerhört surt, såklart. Vi hade svårt att bryta ner dom trots att vi var en man mer i en hel halvlek. Det blev en ganska chansfattig match och då gäller det att ta vara på dom få chanser som man får. Tyvärr hade vi inte riktigt den skärpan som krävdes för att hämta upp och även vinna matchen.”

KBK tog alltså första segern och har nu fem poäng på sina fyra första matcher. Även FIF har fem poäng men har hunnit med en match mer. 

 

6C

Landala IF – FC Heden 1-4 (0-1)

Nedflyttade FC Heden trummar på riktigt fint i 6C och efter två inledande kryss tog nu laget sin tredje raka seger. I slutet av första satte nyförvärvet från Lindome, Filip Lagerstedt, 1-0. En kvart in i andra kom 2-0 (Daniel Fathi Najafi) och minuten efter även 3-0 (Lagerstedt igen). Amer Mulic fick in en reducering för Landala men i slutet satte den evigt unga Toni Ceesay 4-1. 

Hedens tränare Tobias Larsson sa så här om matchen:

”Ja det blev tredje raka vinsten. Det var en bra första halvlek från båda lagen där det var ett ställningskrig första 20-25. Därefter har vi en bättre period och börjar etablera lite mer bollinnehav. Vi får till en riktigt go spelvändning från Kim till Filip som presenterade sig på allvar och kunde ge oss ett fint utgångsläge inför andra halvlek med ett klassmål och en 1-0 ledning i paus. Andra halvlek börjar lite som första men ganska snabbt får vi bett på deras försvar och kan gå upp till både 2-0 och 3-0 genom Filip och Fathi som även han gör en riktigt bra match. Landala reducerar lite oväntat med tanke på matchbilden som blev i andra halvlek. De äger efter det lite mer boll och skapar en del farligheter som vi kan reda ut innan Toni välförtjänt efter allt slit får sätta spiken i kistan och tre pinnar in på kontot. Vill tacka Landala för ett gott bemötande inför, under och efter matchen. Sånt man uppskattar som motståndarlag!”

LIF:s Rasmus Johansson hade följande att säga om förlusten:

”Tung förlust där resultatet inte riktigt speglar matchbilden. Heden får in första målet vilket blir avgörande. Nya tag nästa match.”

Heden är alltså fortfarande obesegrade och har nu 11 poäng på sina inledande fem matcher och det gör att de ligger tvåa i den aningen haltande tabellen. Landala står på en vinst och tre förluster hittills. 

 

/Rasta