Det lirades lite matcher igår i lokalfotbollen med följande resultat:

 

ONSDAG 2/9

6B

Diseröd SK – Neutrala IF 3-0 (1-0)

DSK tog en riktigt fin seger hemma på Skarpe Nord igår då Neutrala besegrades med 3-0! För Diseröd var det första segern medan det var första förlusten för Neutrala! DSK hade 1-0 i paus och kunde sen gå ifrån till 3-0. Målskyttar för DSK var Filip AnderssonMartin Paterson och Linus Carlström

Neutralas ledare Abdalla Ali Adam gav följande rapport:

”Jag var inte på matchen igår men snackade lite med coachen och spelarna. Vi är besvikna att ha förlorat. Det har alltid varit tufft att få med sig nån poäng mot Diseröd på borta plan. Vi lägger fokus på nästa match och försöker att inte tappa mer poäng.”

Första segern för Diseröd alltså som nu har har fem poängfem matcher och ligger nia. 

Neutrala var alltså obesegrade inför matchen och har nu tre segrar, ett kryss och en förlust. Laget är tvåa, två pinnar bakom ledande Västkurd men då har VBK en match mindre spelad. 

 

6C

SK Argo – Järnbrotts IF 5-0 (3-0)

SK Argo gnuggar på ordentligt i inledningen av 6C. Igår tog laget sin fjärde raka seger när det blev 5-0 hemma på Majvallen mot Järnbrotts IF. Argo har historiskt haft svårt med Järnbrott och förra året vann JIF båda matcherna med uddamålet. Igår var det dock Argo direkt från start då laget ledde med 2-0 redan efter fem minuter. Båda gångerna var det Fabian Franzén som höll sig framme. 1-0 kom med en rejäl nick efter hörna som målvakten inte kunde hålla på rätt sida linjen och 2-0 med ett tungt skott. Matchbilden jämnade ut sig lite och JIF försökte som vanligt nå sin skyttekung Henrik Lundh men Argo har bra koll. I mitten av första kom även 3-0 när Argo vann boll högt och Martin Ferm skickade in bollen! 3-0 i paus och tidigt i andra kom den definitiva spiken i kistan när Franzén fullbordade sitt hattrick med ännu ett tungt skott. Järnbrott åkte även på ett rött i mitten av andra och matchen spelades mest av efter det. Argo fick till slut ett femte mål när Kristofer ”Jalle” Larsson stötte in ett inlägg tio minuter från slutet.

Argo toppar tabellen med sina fyra raka segrar och har bara släppt in ett mål på de matcherna. Nästa vecka kommer ett riktigt tufft test då laget ställs mot FC Heden, som också är obesegrade. Bilden till inlägget visar matchens målskyttar och målvakten Robin Staaf.

Järnbrott har fått en riktigt tung inledning av årets 6C och har nu fem raka förluster.

Argos matchrapport hittas HÄR.

 

7A

Elisedals IS – Gothenburg Celtic FC 1-3 (0-0)

Celtic har inlett årets 7A inspirerat och tog igår sin tredje seger på fyra matcher. Efter mållös första halvleken var det dock EIS som tog ledningen direkt i andra genom André Jakobsson. Det dröjde dock inte länge förrän det var kvitterat (målskytt Benjamin Jakobsson Andrén). I slutet blev sen Naief Jobsen matchhjälte då han första satte 2-1 i 77:e och sedan 3-1 tio minuter senare. 

EIS Johan Andersson sa så här om matchen:

”Det var ett stort steg framåt för våran del jämnfört med vår första match. Ändå väldigt tråkigt att förlora denna matchen. Celtic började matchen väldigt bra, men vi växt in i matchen och spelade riktigt bra fram till vi gör 1-0-. Sen blir vi lite försiktiga och trötta och släpper in ett par mål som känns onödiga. Viktiga är att vi spelade bättre idag och det tar vi med oss till nästa vecka då det är dags för första segern.”

Celtics målvakt Tor Berggren kommenterade segern så här:

”Börjar med att tacka Elisedal för en trevlig match. Har mött dom många år nu och de har alltid en skön attityd. Vad gäller matchen så följer vi våran plan hyfsat bra. Vi ville gå upp och pressa högt från början och lyckades okej med det under stora delar av matchen. Elisedal sårade oss lite med långa bollar bakom vårt försvar, skapar ett friläge första och ett i andra dock inga mål på dom. Vårt försvar med den engelska duon Kahlam och Mark i mitten klarade det mesta både kort och långt. 1 mål gör vi också tack vare den höga pressen och en tidig bollerövring och att vi snabbt hittar offensivt straffområde. 0-1 i halvtid är hyfsat rättvist även om Elisedal hade en bra period i mitten av halvleken. Andra börjar ganska jämnt men Elisedal kvitterar efter ett obeslutsamt ingripande från undertecknad i eget straffområde. Vi låter dock inte kvitteringen bli negativ utan maler på, orkar mer och börjar vinna fler dueller. ’Benji’ slår in vårt ledningsmål från kort avstånd efter ett fint laganfall i mitten av halvleken och med ca 10 kvar gör Naief en soloräd av Robben-karaktär då han kommer in från högerkanten och skjuter mål med vänstern, otagbart. Med en liten buffert blir vi jobbiga att komma ikapp sista 10 och vi lämnar med segern och 3-poäng.”

Celtic fint med i tabellen med nio poäng på fyra matcher. Elisedal har bara lirat två matcher och det har blivit två förluster. 

 

/Rasta