Vi kollar till hur det gick igår i fyran och femman:

 

TORSDAG 3/9

4A

Gårda BK – Guldhedens IK 1-2 (0-1)

Både hemmalaget Gårda och gästande Guldheden hade blandat lite i serieinledningen. Gårda kom från en fin 4-2 seger mot Kode medan Guldheden kammade noll i Jonsered (förlust 1-3). I gårdagens match på Överåsvallen tog Guldheden ledningen redan efter 11 minuter när kaptenen Simon Andersson satte 1-0. En kvart in i andra kom även 2-0 (Philip Svensson) men Gårda reducerade via ett självmål strax efter. Matchen bjöd dock inte på några fler mål utan GIK avgick med segern.

GIK:s Svante Möller sa så här om matchen:

”Skönt att studsa tillbaka direkt efter missen mot Jonsered senast. Idag står vi för en riktigt vass insats i åtminstone 70 minuter då vi med lite bättre kyla och koncentration i sista passningen ska ha en betydligt större ledning. Nu har vi 2-0 och Gårda petar in en boll vilket skapar onödig nerv sista 20. Vi reder dock och ut stormen och tar med oss tre poäng med mersmak från Överåsvallen!”

Gårdas målvakt Filip Sköld sa så här om matchen:

”Guldheden startar bäst och får in 1-0 ganska tidigt i matchen. Vi har lite svårt att komma in i matchen till en början, och Guldheden får matchen dit dom vill. Men jag tycker vi jobbar oss in i matchen mer och mer. Vi kommer ut och gör en bättre andra halvlek. I den andra halvleken så byts chanser om vartannat och Guldheden lyckas få in 2-0 10 minuter in i andra. Men vi ger oss inte och fortsätter kämpa och skapar chanser, vi får in en reducering till 2-1 ca 20 minuter kvar. Och efter det skapar några bra chanser men bollen ville tyvärr inte in.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR. Bilden till inlägget är även lånad från Guldhedens hemsida.

Guldheden är nu fyra i tabellen och Gårda är åtta men det skiljer bara tre poäng mellan lagen. 

 

4B

IK Zenith – Sandarna BK 1-1 (0-1)

Det blev kryss igår på Hovgårdsvallen när Sandarna BK besökte IK Zenith. Gästerna från Majorna tog ledningen i den första halvleken efter mål av Mikael Johansson. Hemmalaget kunde sen kvittera efter paus genom Gustav Norin

Zeniths Max Påhlman sa så här om matchen:

”En match som vi på förhand känner att vi ska styra och äga. Vi kommer inte alls upp i nivå och Sandarna straffar oss på våra misstag. 1-1 över 90 minuter känns rättvist men otroligt surt för vår del. Vi missar en del chanser offensivt och släpper till för lätt defensivt vilket gör att vi får hänga läpp under helgen. Vi vet att vi är så mycket bättre en det vi visar upp på planen idag, ibland får man bara inte till det. Idag var en sån dag.”

SBK:s Martin Bergvall hade följande att säga om matchen:

”Visade sig bli en riktigt jobbig match att spela. Zenith, med en betydligt yngre elva, hade bra tryck i benen och fick hela tiden upp mycket folk. Vi tenderade att bli långa, matchade inte riktgt dem i löpstyrka. De skapade dock inte så mycket heta chanser men jag undrar hur många hörnor dem lyckades jobba fram totalt. Tycker inte resultatet är helt ologiskt. Vi skapar trots allt ett gäng riktigt farliga chanser, skulle haft en straff, leder ganska länge och har i slutminuterna riktigt bra chans till att avgöra. Tackar Zenith för en bra fight, förstår att de hunnit ta en del poäng!”

Zenith är fint med som fyra i tabellen med 11 inspelade poäng på fem matcher. Sandarna har fem pinnar på samma antal matcher och är tia. 

 

5B

Önnereds IK – IF Mölndal Fotboll 10-6 (6-0)

Det bjöds på en galen match på Apelsinplan igår när Önnereds IK tog emot IF Mölndal. Hemmalaget rivstartade direkt och hade 3-0 redan efter en dryg kvart efter mål av Arthur Oresjö, Jacob Lindgren och Fredrik Rumin. Målen fortsatte att trilla in för ÖIK och i paus hade laget 6-0 efter ett mål av Lyle Ben Gifford och två till av Lindgren. Om det var många mål i första halvlek så blev det ännu fler i andra, nämligen hela tio stycken! Lagen turades om att göra mål och Mölndal var väl aldrig riktigt nära även om de hade 4-7 och 5-8 vid något tillfälle. Rami Kurdali och Jamie Jansson gjorde varsitt mål för Önnered och både Oresjö och Rumin gjorde mål även i den andra halvleken. Mölndals mål gjordes av Samuel Nilsson (2), Dennis NadarevicNoah SetterbergNiclas Högfeldt och Max Pajnert

ÖIK:s Andreas Tenggren sa så här om matchen:

”I första gör vi en riktigt bra halvlek och får med oss målen som vi inte har fått med oss i de andra matcherna. I andra vet jag inte vad som händer men det blev en riktig Hawaii fotboll. Skönt med seger men resultatet är man inte nöjd med.”

Mölndals Niclas Högfeldt hade följande att säga om förlusten:

”En väldigt passiv första halvlek från vår sida där vi inte gör något rätt i stort sett. Ineffektivt framåt och lite stillastående defensivt gör att dom avgör matchen efter första 45. Andra halvlek blir lite fight då vi jobbar in några mål men Önnered lät oss aldrig komma riktigt nära. En schysst match annars där ”sjukaste matchen” sas varannan minut i sista halvtimmen…och ja, det var nog den sjukaste matchen jag spelat under mina 13 år i lokalfotbollen. Första halvlek var inget snack, andra var total hawaii-fotboll. Tur att man fick sitt mål på video så man har något bra minne av matchen iallafall. Grattis Önnered och lycka till i slutstriden.”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR

Nykomlingen Önnered är fint med i toppen med tre segrar, tre kryss och än så länge inga förluster. Mölndal startade säsongen bra med fem poäng på de tre första matcherna men nu har laget helt plötsligt fyra raka förluster

 

IF Warta – Hovås Billdal IF 3-1 (0-1)

Hovås Billdal tog sin första seger i förra matchen (1-0 mot Mölndal) men kunde inte följa upp den med ännu en vinst då Warta blev för svåra på Sälöfjordsvallen igår. Gästerna ledde dock efter första 45 efter mål av Adam Kling strax innan paus. Warta lyckades dock vända i andra och Faysal Ahmed Adosh satte både 1-1 i 55:e och 3-1 i 66:e. 2-1 målet gjordes av Klodjan Velcani.

Wartas matchrapport hittas HÄR

Warta har nu tre segrar och två förluster på sina fem spelade matcher och är femma. 

Hovås Billdal återfinns på en niondeplats. 

 

/Rasta