Så här gick det i våra sexor och sjuor igår:

 

TORSDAG 3/9

6A

Real Maskin BK – Vatra KIF 2-2 (1-1)

NykomlingsmöteBergsjövallen när förra säsongens 7A-lag Real Maskin och Vatra KIF möttes. Vatra var på jakt efter sin första seger och det började bra då Flamur Tahiri satte 1-0 efter en kvart. Innan paus hade dock Real kvitterat genom Jonas Pettersson. Med bara dryga kvarten gav sen Ahmed Gouda Real ledningen men glädjen blev kortvarig då Vatra kvitterade minuten efter genom Behar Tahiri.

Reals Magnus Wästlund kommenterade matchen så här:

”En match som Real känner att det borde blivit tre poäng. Vatra slår långt hela matchen och har nästan inga målchanser alls. En försvarsmiss leder till 0-1 till Vatra men Jonas gör ett drömmål på volley som gör att det blir 1-1 i paus. I andra halvlek är det mer Real som kommer till inlägg men utan resultat. I 70 får vi en hörna som resulterar i 2-1 efter kamp på mållinjen. Vatra gör dock 2-2 på en lång frispark som går i ribban, för att sedan skjutas i mål på returen. I slutet blir det inga direkta lägen utan fler inlägg från Real. Maskinen tar med sig att vi för första gången i år fått styra en match med boll och fått öva på sitt anfallspel. Tidigare har det mest varit kontringar som gällt.”

Vatras Flamur Tahiri hade följande att säga om matchen:

”Ja, vad ska man säga, kryss i en match där vi hade chansen och döda matchen redan i första halvlek med våra klara lägen som vi hade. Men bollen ville tyvärr inte in. Vi gör en okej match i helhet. Första halvlek var ganska bra, andra halvlek helt okej. Vi ser fram emot nästa match och ser fram emot att ta våra 3 första poäng. Forza Vatra!🦅

Reals matchrapport hittas HÄR.

Real är trea i tabellen med sju inspelade poäng på sina fyra första matcher.

För Vatra var det första poängen efter tre inledande förluster.

 

Härryda IF – FC Härlanda 0-3 (WO)

Tyvärr fick inte Härryda ihop tillräckligt med spelare och fick därför lämna WO.

 

6B

AIF Göteborg – BK Skotfint 0-4 (0-1)

BK Skottfint tog sin tredje seger på fyra matcher igår när Arbetarnas IF besegrades på Gröna Vallen. Nyförvärvet Joel Enerås gjorde den första halvlekens enda mål och såg till att Skottfint ledde i paus. I början av andra kommer även två snabba Skottfintsmål till när Jacob Mårtensson gör 2-0 och Darwin Bahmani 3-0. Med en kvart kvar kan sen Idriz Sunja nicka in 4-0.

Arbetarnas Erik Entin sa så här om matchen:

”Inte mycket att säga de var bättre än oss idag och det hjälpte inte att deras målvakt gjorde fantomräddningar när vi väl hade bra avslut.”

Skottfints matchreferat hittas HÄR.

Skottfint är bra med på den övre halvan med nio inspelade poäng på fyra matcher. Tyngre för AIF som fortfarande står på noll poäng efter fem matcher.

 

6C

Johannebergs IF – BK S:T Jakob 1-4 (1-3)

Nykomlingsmöte på Mossens IP där Johanneberg jagade sina första poäng och de ljusblåa gästerna försökte vända en negativ trend med två raka förluster. Det var BK S:T Jakob som tog kommandot och Ludvig Björk satte både 1-0 och 2-0 innan första kvarten var spelad! Tom Andersen reducerade dock ganska omgående för JIF men innan paus utökade Linus Ögren till 3-1. I mitten av andra kunde sen Jacob Söderberg stänga matchen med sitt 4-1 mål.

Just S:T Jakobs sista målskytt Jacob Söderberg sa så här om segern:

”Yes, seger! Viktig och skön sådan! Gött att studsa tillbaka från förra veckan där vi missade två (!) straffar. Även om vi inte gör en klockren match idag så är vi det klart bättre laget och när Ludde efter en kvart gjort 2-0 så kändes det som att vi skulle ta det. Johanneberg är tunga när de lyfter långt och hotar mycket på deras fasta situationer men annars löser vi det bra i spelet. 3-1 krigar Linus in efter en fast situation. Linus gör för övrigt en kanonmatch, däremot faller han väldigt olyckligt i en närkamp i andra halvlek och spenderar nu torsdagskvällen på Sahlgrenska. Vi hoppas såklart att det inte är för allvarligt! Andra halvlek blir mycket av ett ställningskrig där jag kan kontra in ett mål i 65:e. Där dör också spänningen i matchen och det känns mer eller mindre som att båda lagen spelar av resten av matchen. Linus och Daniel Hertzberg var riktigt bra idag. Kul att få spela på naturgräs igen, det hör inte till vanligheterna!”

JIF:s Christian Kubista sa så här om förlusten:

”Jag tycker väl att matchen i sig var ganska böljande rent spelmässigt, men de hade mer kvalitet i sista tredjedelen där Jacob (tror han heter så var ständigt löpande och uppehöll vår backlinje och gjorde ju dessutom ett mål och fixade en straff). Sen kommer man inte ifrån att vi inte är täta bakåt (släppt 3 eller fler i alla matcher), men det är väl min åsikt att det handlar mer om laget som helhet än beskylla någon i backlinjen eller målvakt, eller för den delen någon specifik spelare.”

S:T Jakob är nu femma med sju inspelade poäng på sina fem spelade matcher.

JIF är näst sist i tabellen och har inlett med fyra raka nollpoängare.

 

7B

Nova FC – Ösets BK 2-3 (1-1)

Ösets BK har överraskat hittills i årets 7B och tog igår sin tredje seger på fyra matcher när nystartade Nova FC besegrades med 3-2RuddalenAlexander Ekström Svensson gav ÖBK ledningen i 33:e matchminuten men innan paus hade Nova utjämnat genom Jonas EkströmTobias Johansson Harthpil ser till att Öset återtar ledningen i andra men Nova kvitterar på en frispark. I slutet blir sen Ishaq Weheliye matchhjälte när hans långskott letar sig in! Nova FC avslutar sen matchen med tre röda sista tio.

Novas Sean Mian kommenterade förlusten så här:

”Till en början kommer vi in väldigt bra i matchen, erövrar boll tidigt och mycket, en del felpass från deras sida men även mycket bollvinst och vunna närkamper. Känns väldigt bra i starten och vi hotar i djupled och sätter bra press som tvingar dom till mycket långa bollar som vår backlinje enkelt plockar. Dom gör 1-0 på individuellt misstag från vår sida. Vår vänsterback driver in bollen mot straffpunkten och får bollen för långt ifrån sig. Deras anfallare bryter bollen genom ett direktskott enkelt i mål. Bollen glider väldigt snabbt på det blöta underlaget och många av oss spelare som har problem med mottag och pass matchen igenom. Vi sätter bra press direkt efter baklängesmålet, spelar på deras planhalva och efter en vrickning genom deras backlinje i straffområdet fram till vår innermitt som får skottläge och skjuter in den hårt i hörnet med vristen 1-1. Domaren började blåsa sönder matchen väldigt tidigt då han absolut inte accepterade armar klängandes på motståndarna. Ruben Strandberg i Öset kommer till mig flertalet gånger under matchen och undrar vad det är frågan om. Flera spelare som fick gult kort och frisparkar emot sig pga detta. Tycker vi fortsätter skapa och hotar matchen igenom, dom har bra genombrott och skapar mycket skottlägen. Tyvärr för deras del inte på mål. Dom gör 2-1, genomskärare från kant till kant. Vår ytterback och yttre mittback ligger efter och hinner inte med. Misstänkt offside när deras ytter får bollen, kliver in i banan och placerar bollen i bortre. Likt innan när vi fick baklänges mål pressar vi högt och får frispark ca 10 meter från deras straffområde. Frisparken hade nog aldrig gått in om det inte vore för vädret. Relativt löst skott placerat i bortre med snabb studs och tvål i handskarna tappar målvakten in bollen. Tre röda kort för oss efter detta. Andra gula för vår mittback när han sträcker ut benet och nuddar Ruben lite. Första gula var för armar. Tror Ruben håller med om att andra gula var hårt. Dom börjar hota mer och mer när vi tappar boll och dom erövrar boll i våra försök till att skapa. Djupledspass från ena kanten till andra där två av deras spelare står flera meter offside (från min och många andras vinklar). Inte lätt med offside före domarna i dessa serier såklart men denna var ganska oförklarlig. Domaren låter spelet gå och vår målvakt rusar ut kommer lite snett och det blir en duell där deras spelare blir sänkt. Rött kort till vår målvakt. Strax efter detta tappar vi bollen i mitten. Deras spelare fångar upp och skjuter långt utifrån. Tvål i handsken även på vår målvakt som tappar in bollen på ett väldigt dåligt skott rakt på. Två man mindre men vi är riktigt vassa där framme ända in i slutet. Skapar mycket målchanser, får frisparkar och hörnor som vi inte lyckas sätta. I slutet blir Mak fälld i en likvärdig situation som när vår målvakt blev utvisad. Domaren pekar på hörna och det blir väldiga diskussioner där vår ytterback skriker på domaren och blir utvisad helt korrekt. Öset ska vara nöjda med vinst. Vi är nöjda med spelet och insatsen.”

ÖBK:s kapten David Winqvist sa så här om segern:

”En jäkligt go seger på ett regnigt Ruddalen! Kanske inte mycket skönlir men en laginsats, och den hala bollen blev matchavgörande. Vi gläds åt segern men förbereder oss för starka motstånd framöver.”

Öset är två i tabellen med nio inspelade poäng på de första fyra matcherna.

Nova FC har en seger och tre förluster hittills.

 

Menisken IF – FC Zalin 4-0 (0-0)

Efter en mållös första halvlek på Heden 3 så kunde Menisken trampa ifrån i den andra halvleken och till slut vinna med 4-0. Målen gjordes av Sebastian Thörnqvist (2), Gustaf Bengtsson och Eric Kollberg Johansson.

MIF:s Johan ”Bolivia” Anäng sa så här om segern:

”Härligt med tre poäng. Men först måste vi passa på att hylla vårt nyförvärv Moses Reed som i och med debuten nu har spelat i samtliga divisioner i landet. Från allsvenskan till 7an. Det måste vara unikt. För vår del var det riktigt gött att ha hela 21 anmälda spelare till matchen och få lite konkurrens på positionerna. Detta gjorde att vi valde taktiken hög press och rullande byten på i stort sett alla utom mittbackarna. Vi sprang och vann närkamper i en jämn match utan att skapa några jättelägen men det kändes ändå som vi var det bättre laget. För att få lite mer folk i straffområdet gick vi upp på två anfallare en bit in i andra och det gav utdelning direkt när Eric Kollberg gör mål för tredje matchen i rad. Sebbe Törnqvist var lite sne för att han inte fick starta matchen på topp och vi alla vet att Sebbe är bäst förbannad så han ökade på till 2-0. Motståndarna stack upp ibland och hade bland annat ett ribbskott vid den ställingen. Men vi lyckades öka på till 3-0 genom Gurra och sen Sebbe med en balja till. En riktigt bra lag insatts där alla 15 verkligen var 100% delaktiga i segern. Också en trevlig match att spela även om många gula kort kan skvallra om annat så var det god stämning mellan lagen upplevde vi. Vid pennan Johan Bolivia Anäng från ett regnigt Heden 3.”

FC Zalins tränare Naim Marouky hade följande att säga om förlusten:

”Vi förlorar mot ett bättre motstånd idag . De är klart bättre än oss under hela första halvlek och vi har svårt med tempot och är långsamma med och utan boll. Vi är lite bättre första kvarten i andra men vi slarvar vid deras första och andra mål. Vi är nära reducering några gånger men ger upp sista minuterna.”

Menisken har inlett bra med två segrar och ett kryss på sina tre första matcher.

FC Zalin har nu två förluster och en vinst.

 

/Rasta