Omgångarna tickar på och vissa lag har nu spelat halva säsongen!

Så här gick det i helgens 4A-matcher:

 

FREDAG 4/9

Lerums IS – SKIF Semberija 2-1 (0-0)

Lerum tog en viktig seger på den övre halvan av tabellen när de besegrade Semberija hemma på Rydbergsplan. Det blev en spännande avslutning på matchen efter en mållös första halvlek. I mitten av den andra halvleken tog gästerna Semberija ledningen när Vaso Colic satte en straff. Det såg länge ut att bli segermålet men i matchens 84:e minut kvitterade Bernard Sefer på en frispark och i 89:e satte Jakob Kjellberg segermålet! 

LIS Richard Björnander hade följande att säga om matchen:

”Aa vad ska man säga. Det var inte vacker fotboll som spelades ikväll haha! Men likväl så är det alltid underbart att vinna. Vi hamnar i underläge efter en helt galet feldömd straff och hänger väl lite med våra huvuden efter det, men vi krigar på och visar pannben och tillslut lyckas vi vända matchen. Oerhört skönt att få med oss en vinst idag efter förra veckans förlust..”

Semberijas Kevin Yamoah sa så här om förlusten:

”Känns väldigt segt just nu, vi kom ut med en annorlunda matchplan som funkade bra fram tills 5-10 minuter kvar av matchen och släpper in två mål inom loppet av 4 minuter i en sån viktig match som hade inneburit bra utgångsläge inför nästa match. Men vi får analysera under helgen vad som gick fel och bara fokusera på nästa match redan nu och blicka framåt och ha ambitionen att vinna nästa match framför oss.”

Det kan bli en kostsam förlust för Semberija som nu har två raka förluster och är sexa.

Lerum är trea i tabellen, fyra pinnar före Semberija men med en match mer spelad. 

 

LÖRDAG 5/9

Jonsereds IF – FC Komarken 7-0 (2-0)

Jonsered fortsätter att vinna matcher i årets 4A och tog i helgen sin femte raka seger och är med riktigt bra i toppen! Det blev en rejäl överkörning av FC Komarken i helgen hemma på IP. Linus Tingstrand gjorde 1-0 redan i andra minuten men det var ”bara” 2-0 i paus efter att Tingstrand även satt tvåan. I andra rann det sen iväg och Mattias Lindberg gjorde både 3-0 och 7-0. Däremellan hann även Omar Abdirahman Deriye, Tim Severin och Sizar Ayoub göra mål. 

JIF:s Sizar Ayoub sa så här om segern:

”Skönt med tre nya poäng. Vi började strålande med mål efter knappt två minuter. Efter första halvlek leder vi med 3-0 och det känns väldigt säkert. Andra halvlek rinner det iväg lite vi får mer energi medans dom tappar lusten att spela. En lite mindre rolig grej är att vår unga duktiga mittfältare Natanael skadar sig troligtvis korsband alla tankar är med honom”

Komarkens Alen Grozdanic sa så här om förlusten:

”Vi åker till Jonsered med 14 man och saknar 7 stycken startspelare. Vi släpper in ett mål ganska tidigt i matchen men vi gör väl en ok första halvlek. Sen i andra så trycker Jonsered på och vi hänger inte med riktigt då flera av spelarna gör sina första minuter i år. Vi kommer komma tillbaka starkare och vi hoppas att skadeläget blir bättre till nästa match.”

JIF:s matchrapport hittas HÄR och bloggen har även lånat bilden till inlägget från JIF:s hemsida (fotograf Roger Lindberg). 

Jonsered är tvåa i tabellen (en poäng bakom Ytterby) har har sen förlusten i premiären nu vunnit fem raka matcher

Komarken är sjua i tabellen. 

 

Kärra KIF – Angered MBIK 1-5 (0-1)

Nykomlingen Angered fortsätter att gå bra och Kärra KIF fortsätter att ha det riktigt tufft. Så går det att sammanfatta lagens möte i lördags på KlarebergsvallenMalik Koné såg till att AMBIK ledde i paus med 1-0 och direkt i andra gjorde Chadly Maduka 2-0. Younes Raisi svarade sen för både 3-0 och 4-0 innan Kärra fick in en reducering med tio kvar (Oliver Drakenhammar på straff), men då var laget även reducerade till tio man efter ett rött. Abdicsiis Bakin Salah fastställde sen slutresultatet 5-1 i 89:e. 

Kärras Jesper Konkell hade följande att om förlusten:

”En okej första halvlek sen en total genomklappning från våran sida när Angered gör 2-0, 20 sekunder in i andra halvlek. En match vi snabbt vill glömma. Vi måste inse att vi spelar för våran existens i division 4 till nästa säsong. Vi får bryta ihop och komma igen till nästa match.”

Angereds Berat Deniz kommenterade segern så här:

”Det var en match som vi kontrollerade väldigt bra tycker jag. Rättvis seger. Vi har fyra raka nu, men vi är ödmjuka och fokuserade och vet att vi måste fortsätta på samma sätt.”

Angered MBIK är fyra men har några matcher tillgodo på lagen framför och är absolut med i toppstriden. 

Kärra KIF är på väg ur fyran och har noll poäng efter sju matcher och har alltså fyra matcher på sig att ta sig uppåt i tabellen. De två nästa matcherna är riktigt luriga på pappret då de möter Semberija och Ytterby. Sen avslutas säsongen med matcher mot elvan Partille och tian Nol

 

Nol IK – Ytterby IS 2-5 (1-1)

Ytterby vann 5A förra säsongen och i skrivande stund så toppar de 4A efter halva säsongen! I helgen blev det ännu en seger när Nol besegrades med 5-2 på bortaplan. Det var dock en jämn första halvlek där Fabian Andersson gav YIS ledningen men där Alfred Pearson utjämnade på straff. Ytterby öppnade sen andra starkt med två relativt snabba mål genom Tim Stolt Hermansson och Sebastian StrömqvistAli Faris Salih gav dock Nol lite hopp med en reducering med en halvtimme kvar. Med en kvart kvar satte dock Victor Andersson 4-2 för Ytterby och i slutskedet kom även 5-2 (Fredrik Strand). 

YIS Tobias Sanne hade följande att säga om segern:

”Känns riktigt bra med en fin trepoängare. Vi spelar bra och trycker ner Nol hela matchen egentligen och de kommer med sporadiska kontringar som vi tar hand om på ett bra sätt. 1-1 i paus känns sådär resultatmässigt men vi vet vad vi kan och går ut i andra och höjer tempot på allt. Vi vinner tillslut komfortabelt med 2-5 och matchen spelas av på ett bra sätt. Lycka till Nol i fortsättningen av serien!”

Nols tränare Peter Karlsson sa så här om matchen:

”Ett väldigt starkt Ytterby vann rättvist.”

Ytterby toppar alltså 4A med fem segrar och ett kryss och är enda laget som inte förlorat i årets säsong. Intressant möte med trean Lerum i nästa omgång. 

Nol har det tufft i botten på tabellen och har bara fyra inspelade poäng på sina fem matcher men har några matcher tillgodo på lagen framför. 

 

SÖNDAG 6/9

Kode IF – Partille IF FK 1-0 (1-0)

Det var två lag som haft jobbiga inledningar som möttes på Lunnevi idag. Hemmalaget Kode kom med fyra raka förluster i bagaget medan gästande Partille hade en poäng på sina fyra senaste matcher. Inget av lagen hade vunnit sen premiäromgången. Det blev också ganska tillknäppt i målprotokollet och matchens enda mål kom redan efter fyra minuter. Kodes lagkapten Rasmus Haraldsson satte en straff som alltså gav hemmalaget en välbehövlig trepoängare. 

Kodes ena tränare, Jimmie Larsson, sa så här om segern:

”Jo, men vad att säga angående denna match var att vi hade en tydlig matchplan som alla följde perfekt idag. Vi missade dock ett par mål som ska sitta i vanliga fall, men idag räckte det med ett mål framåt eftersom vi var stabila defensivt och höll nollan. Stor eloge till hela laget idag och nu jobbar vi vidare på detta.”

Partilles tränare Kim Roland sa så här om förlusten:

”Matchen avgjordes, skulle det visa sig, redan i andra minuten. Ett annorlunda domslut ledde fram till straff och mål från straffpunkten. Resten av matchen var bara avblåsningar och konstant gnäll och frustration. Tråkig match med ett för oss tråkigt resultat.”

Bilder från matchen hittas HÄRKodes hemsida (fotograf Jessica Lundin). 

Viktiga poäng för Kode som nu fick lite utrymme neråt i tabellen och laget är nu nia

Partille är elva och har en riktigt viktig match i nästa omgång då de möter tian Nol

 

/Rasta