Vi kastar oss över helgens 4B-action!

 

FREDAG 4/9

Askims IK – Göteborgs FF 0-5 (0-2)

Göteborgs FF fortsätter sin klättring i tabellen medan Askims IK är fast förankrade i botten. I fredags blev det hela 5-0 när GFF åkte till Kobbegården. Runt kvarten spelade fick GFF både 1-0 och 2-0, målskyttar David Wilson Brandin och Jonas Tingberg. 2-0 stod sig en bit in i andra sen gick GFF ifrån efter mål av Antonio GonzalezJakob Jörnvik och Oscar Kjellström

AIK:s Otto Holmberg sa så här efter matchen:

”Tuff match mot ett starkt GFF. De drar igång ett högt tempo direkt, både med boll och i sitt presspel. Två snabba mål sen lugnar matchen ner sig lite och vi växer in i den. Vi skapar några chanser under första men lyckas tyvärr inte förvalta någon av dessa. Andra startar likt första i högt tempo och GFF trycker på och lyckas punktera matchen med tre mål till sista 20. En välförtjänt seger även om jag tycker vi gör en av våra bättre matcher på senare tid. Nu laddar vi om för bortamatch mot Mölnlycke på lördag!”

GFF:s Aron Lund hade följande att säga om segern:

”Vi gör en bra insats från början till slut med lite slarv i mitten av båda halvlekarna men större delen av matchen håller vi fokus och gör vårt jobb. David Wilson, Jonas Tingberg, Antonio Gonzalez, Oskar Kjellström och Jacob Jörnvik är målskyttarna idag och alla mål vi gör är fina spelmål. Vi hittar spelglädje idag och bjuder på många fina dribblingar och kombinationer. Framförallt Jonas Tingberg och Andreas Bengtsson, med lite hjälp av undertecknad stormar fram på vänstersidan. Men hela laget krigar på idag och vi spelar fin fotboll allihopa. En eloge till Askim som har det tufft och har många unga och oerfarna spelare men inte viker sig en tum och trycker till ordentligt i duellerna.”

Efter två poäng på sina fyra första matcher har nu GFF vunnit sina tre senaste och är sexa i tabellen. 

Askim är sist i 4B-tabellen och har sju raka förluster. Närmaste framför i tabellen är Mölnlycke IF som har spelat in fyra poäng. Just de lagen möts i nästa omgång och om Askim ska ha någon chans att hålla sig kvar så gäller seger i den matchen. 

 

IF Väster – Älvsborg FF 2-1 (2-0)

Derby på Önneredsplan när IF Väster tog emot Älvsborg FF i fredags. Hemmalaget tog tag i matchen tidigt och hade 2-0 efter knappa tjugo efter mål av Robert Eckerman och Arvid Liljedahl. Väster gick till halvtidsvila med 2-0 men bara med tio man efter en målchansutvisning på David Lager. ÄFF fick kontakt direkt i andra när Hampus Gustafsson reducerade på frispark. Det blev dock inga fler mål i matchen och Väster tog en derbyseger. 

Västers Gabriel Cederborg sa så här till bloggen efter matchen:

”Vi har full kontroll från start och går upp i en trygg 2-0 ledning! Känslan är att vi bara ska rulla och spela fin fotboll och trilla in bollar resten av matchen. Sen tar domaren en mycket tveksam utvisning som självklart öppnar upp matchen igen. Vi håller bra ut till paus. I andra öppnar de med bättre energi och får lite tryck. 2-1 reduceringen kommer lite för tidigt och då känns det långt till fulltid. De har två riktigt bra målchanser som borde gått in. Annars har vi bra kontroll och släpper inte till så mycket. Tråkigt med utvisningen med tanke på kontrollen vi hade men vi är nöjda med vår insats att vi kämpar hela vägen och tar hem tre viktiga poäng!!!”

ÄFF:s Filip Bergfelt hade följande att säga om förlusten:

”Två halvlekar som bjöd på två helt olika matchbilder. Första halvlek dominerades av Väster som enkelt kom fram både längs kanter och i mitten och vi som mest fick jaga boll. De gör ett tidigt mål på hörna och fyller kort därefter på till 2-0 efter ett mycket vackert förarbete av oss själva. Mot slutet av halvleken klipper deras back mig i någon typ av semi-friläge och får rött kort. Andra halvlek präglas av ett lågt stående Väster som mest slår iväg bollen och vi som trycker på. Vi gör tidigt ett fint frisparksmål efter ett gott surr och variant från gubbarna runt bollen. Därefter kommer vi till ett antal farliga lägen där vi ska kvittera flera gånger om. Tyvärr var inte skärpan där idag och Snöret i deras mål behövde inte riktigt sättas på prov.”

ÄFF:s matchrapport hittas HÄR

Väster har nu fått ihop en fin liten svit och är obesegrade i sina fem senaste matcher med tre segrar och två kryss. Den poängskörden gör att de är sjua men bara har tre poäng upp till ledarduon Velebit och Virgo.

ÄFF är nia och har nu två raka jobbiga uddamålsförluster

 

LÖRDAG 5/9

IK Virgo – Eriksberg IF 2-1 (2-0)

IK Virgo fortsätter sina fina säsong och tog ännu en seger igår. Hemma på Mossens IP blev det en 2-1 seger mot gästande Eriksberg efter två tidiga mål. Rasmus Källum satte 1-0 redan i matchminut 4 och Joe Johnson ökade på till 2-0 i 10:e! EIF fick till slut in en reducering genom Olof Möller men då stod uret på 84 spelade minuter och det blev inga fler mål. Gästerna hade dessutom spelat med en man mindre sista halvtimmen efter ett rött. 

Virgos Rasmus Källum sa så här om segern:

”Tycker vi har en riktigt bra känsla inför matchen, ett lugn men samtidigt laddat. Vilket också visar sig direkt när vi har 2-0 efter 20 minuter. Vi gnuggar på men är ganska svårt idag, Eriksberg är ett fysiskt lag och man skulle kunna tro att Wikegård har haft ett peptalk där han förklarat vikten av att fullfölja alla närkamper för matchen hakas lite upp av alla frisparkar och vårat spel blir lidande. Eriksberg får lite mer boll i andra men skapar egentligen inget, närmare 3-0 än 2-1 men fotboll är inte alltid logiskt. Rättvis seger helt enkelt.”

EIF:s tränare Josip Baric sa så här om matchen:

”Tyvärr startar vi väldigt dåligt igen och ligger under med 2-0 efter 15 minuter. Efter det så är det en jämn halvlek där vi har bud till reducering men det står dig halvlek ut. I andra halvlek försöker vi med lite justeringar och spelarbyten vilket gör att vi bestämmer mer. Tyvärr drabbas vi en utvisning och vi orkar inte med mer en än en sen reducering. Virgo vinner rättvist.”

Virgo är fortfarande obesegrade i årets 4B och har samma poäng som ettan Velebit men aningen sämre målskillnad. 

EIF är åtta i tabellen.

 

IFK Björkö – Balltorps FF 2-1 (1-0)

Björkö fortsätter att övertyga och tog en riktigt fin seger i helgen när Balltorp besegrades hemma med 2-1. Matchhjälte blev Erik Alexandersson som både gjorde 1-0 (i mitten av första) och 2-0 (en kvart in i andra). I mitten av andra fick Balltorp lite kontakt via ett självmål men lyckades aldrig komma ikapp. 

Björkös Oscar Frank kommenterade segern så här:

”Underbar seger! Det är en match som jag tycker att vi vinner rättvist i slutändan. Balltorp försöker matchen igenom att sätta tryck på oss med långbollar mot sin tunge forward, men jag tycker att vi avväpnar dom på ett bra sätt, de kommer inte till jättemycket farligheter. Stundtals blixtrar vi till med fina kombinationer men de farliga målchanserna är inte många. De gröna eleganterna vinner i slutändan tack vare sin fantastiska lagmoral och kämparglöd. Kom igen!”

BFF:s anfallare Jetmir Kurti hade följande att säga om förlusten:

”Tung förlust mot ett ö-lag. Vi kommer aldrig upp i nivå under matchen på en väldigt svårspelad plan som måste vara en av de minsta i Sverige, där Björkö såklart är hemmastarka. Björkö är tunga och tuffa i sitt spel och gör det inte svårt för sig. Vi släpper in alldeles för enkla mål som gör att de kan föra matchen precis dit dem vill. Nu tar vi nya tag och laddar om inför nästa match. Vi behöver hitta tillbaka till vårt spel, så är jag säker på att vinsterna återigen börjar rulla in.”

Björkö är trea i tabellen och är bara en poäng efter Velebit och Virgo i toppen. Riktigt intressant match i nästa omgång då just serieledarna Velebit ska ut till Björkö

Efter sin fina start (fyra raka segrar) har BFF tappat lite fart och har nu bara en pinne på de tre senaste och återfinns på en fjärdeplats. Laget har dock bra häng på toppen och är bara en poäng bakom topplagen även om BFF har en match mer spelad. 

 

KF Velebit – Mölnlycke IF 3-1 (0-0)

Velebit fortsätter att plocka poäng i årets 4B och laget toppar tabellen efter 3-1 hemma mot Mölnlycke i helgen. Det var dock mållöst i paus men Denis Gavrilov kunde ge Velebit ledningen på straff i början av andra. Exequiel Jean Cortes Lopez utökade sen till 2-0 i mitten av andra men MIF:s kapten Markus Landén gav sitt lag hopp med ett straffmål med tio kvar. Matchen får ett mål till men det är hemmalaget som gör det när Ahrun Cicek stänger igen butiken i 85:e! 

Velebits Kassim Coaney sa så här om matchen:  

”En på förhand svår match mot ett Mölnlycke vi hade hört är mycket bättre än vad tabellen visar, samt lite regn och tungsprungen plan på förhand. Och matchen blev tight. Tycker att vi inleder matchen mycket bra första 20-25. Skapar lägen och har ett fint rull samt presspel. Men vi får inte in någon boll vilket gör att Mölnlycke börjar äta sig in i matchen och skapar en hel del lägen framförallt på fasta situationer. Men 0-0 i paus och en jämn match. I andra brakar det dock lös. Mölnlycke skapar två dunderlägen första två minutrarna, varav en i stolpen. Efter de höjer vi oss och gör 1-0 inte långt efter genom Denis G på straff. Spelet fortfarande jämt och böljande. Men innan vi lyckas göra 2-0 (Exet på nick) har vi också en i ribban. Matchen känns relativt avgjord, men Mölnlycke får även dom en straff som förvaltas fint och vi hade 2-1. Blir mycket långt och ställningskrigs sista, men då gör Andy en sista megarush ner mot kortlinjen och spelar snett in till Aron och 3-1 var ett faktum. Det blir också slutresultat och tre otroligt viktiga poäng bärgas! Nu ser vi fram en tuff match mot Björkö på tisdag!”

MIF:s Christian Skytting sa så här om matchen:

”Vi har en negativ trend och ett stukat självförtroende. Vi gör en okej insats. Matchen står och väger länge. Båda lagen byter chanser. I andra halvlek trycker vi på och skapar fina chanser som i vanliga fall brukar resultera i mål. Men mitt i trycket får Velebit en straff som ger dem 1-0. Sen gör Velebit 2-0 på hörna. Vi reducerar till 2-1 via straff och ligger på. Men Velebit kontrar in 3-1, mitt i vår forcering. Oerhört signifikant för lagens trender. Velebit ligger i toppen och får med sig momenten, vi ligger i botten och måste kriga för att få in bollen. Alltid lika trevligt att åka till Velebit, spela på gräs och känna doften av nygrillat. Vi får gratulera Velebit till segern och kriga vidare för att bryta vår trend.”

Velebit toppar tabellen (på bättre målskillnad än tvåan Virgo) men ska ut till en riktigt lurig match mot Björkö i nästa omgång.

Mölnlycke IF är näst sist i tabellen och har en liten ödesmatch i nästa omgång då de ställs mot jumbon Askim.  

 

/Rasta