Hä kommer helgens resultat i 5A:

 

LÖRDAG 5/9

Älvängens IK – Lunden Överås BK 1-2 (0-0)

Inför säsongen så trodde nog många (bloggen inkluderad) att mötet mellan Älvängen och Lunden Överås skulle vara en möjlig seriefinal eller iallafall ett toppmöte. Inför helgens möte hade Älvängen infriat förväntningarna då de ledde 5A-tabellen efter fem segrar och en förlust. Lunden Överås hade däremot inlett katastrofalt med fem raka förluster men i förra omgången kom äntligen en seger (5-2 borta mot Götaholm). I helgens match var det mållöst första 45 men i början andra gav Markus Ahlbom hemmalaget ledningen med 1-0. Det såg ut som Älvängen skulle ta ännu en seger men i 78:e kom 1-1 när Patrick Figoni nickade in bollen. På stopptid kunde sen Richard Bortey Okaijah frälsa Lunden Överås med sitt segermål!

ÄIK:s Niklas Ahlbom sa så här om förlusten:

”Ojdå, vad ska man säga. Jag drog baksidan efter 20 minuter, spenderade resten av matchen liggandes på bänken. Har ingen jättebra analys av matchen tyvärr. Men det var en tung förlust, vi gör 1-0 i andra halvlek och har egentligen ganska bra kontroll över matchen. Dom är starka i luftrummet och det är där dom lyckas kvittera genom en hörna (om jag inte minns fel). Sen får dom ett sista läge där bollen hamnar i straffområdet och vi inte är tillräckligt snabba i pressen, en spelare får ta ner bollen och sätter den vid stolpen. ”

LÖBK:s Stefan Runeman sa så här om matchen:

”Det kändes som att det var den första matchen i år som vi verkligen ville vinna. Vi har tappat en del spelare i sommar men har tagit oss samman och insett att vi behöver plocka poäng för att ens hålla oss kvar. En nyckel i just denna matchen var en pånyttfödd Erik Alvhede som spelade på innermittfältet för ovanlighetens skull. Väldigt få bollkontakter men ett positionsspel som få i div 5 kan mäta sig med!”

ÄIK:s matchreferat hittas HÄR och Lundens återfinns HÄR. Bilden till inlägget (på Lundens målskyttar) har bloggen lånat från Lundens hemsida.

Lunden Överås är ju bortspelade från seriesegern men visade att de kan mäta sig med topplagen. Förlusten för serieledarna gjorde att lagen bakom bjöds in och kommer bli en spännande sista halva på serien.

 

FC Bosona-Bosna IF – Götaholm BK 1-1 (1-0)

Förra året kämpade lagen mot varandra i 6A där till slut båda lagen tog klivet upp i femman. I helgens möte på Länsmansgårdens IP blev det kryss. I slutet av den första halvleken gav Romano Berisa hemmalaget ledningen. Den första halvleken slutade också med att båda lagen fick varsin spelare utvisad. I mitten av den andra halvleken kvitterade sen Nemanja Savovic på frispark och strax efter fick Bosona-Bosna sin andra spelare utvisad. Götaholm fick sen ett gyllene läge att avgöra då de fick en straff med kvarten kvar. Bosona-Bosnas målvakt Semir Mesic vann dock kampen mot GBK:s Tobias Bui och räddade straffen!

Bosona-Bosnas Mensur Lagumdzija hade följande att säga till bloggen efter matchen:

”Regnig lördag på Länsman och rätt mycket folk på plats, (såklart utspridda med avstånd). Första halvlek var rätt jämn utan några farliga målchanser, men vi lyckas göra 1-0 precis innan halvlek via vår duktiga Romano Berisa. Under första halvlek hinner även spelare från bägge lag bli utvisade, (oklart varför). I andra pressar Götaholm och är det bättre laget. De får en frispark nära mål vilket ger utdelning. Sedan får vi ett till rött kort och då kämpar vi för att hålla 1-1. De får en straff som jag själv orsakar. Jag var på bollen först så jag tycker inte att det var straff, men det är domarn som bestämmer. Vår duktiga målvakt Semir räddar straffen. De får även några till farliga chanser, men sätter de inte. Ärligt så förtjänade de att vinna matchen, men vi kämpade och lyckades hålla emot med 1enman mindre. Tack till motståndarlaget, domarna och sist men inte minst våra fans som stöttar oss”

GBK:s Tony Rintamäki hade följande analys:

”En hetsig match där båda lagen testar varandra psykiskt och fysiskt, 3 röda kort på en match är aldrig ok, men vi lyckas att hålla oss kalla efter utvisningarna och skapar tryck framåt och får med oss en straff med 10 minuter kvar, som målvakten räddar, surt att bara ta en poäng idag men det finns mycket positivt att ta med sig till nästa match! Vi krigar vidare efter trepoängare!”

Bosona-Bosnas matchreferat hittas HÄR.

Bosona-Bosna är bra med i toppen och i och med att Älvängen förlorade så är laget bara två poäng efter ÄIK i toppen och har dessutom en match tillgodo.

För Götaholms del så ser det värre ut. Laget ligger på nedflyttningsplats med fyra inspelade poäng på fem matcher men laget har några matcher tillgodo på lagen framför men behöver börja hitta lite trepoängare.

 

United Africa FC – Floda BoIF 0-1 (0-0)

Floda fortsätter att vara inblandad i jämna matcher och i lördags kom den tredje uddamålssegern när United Africa besegrades på bortaplanPer Alexandersson blev matchhjälte på Gamlestadsvallen när han gjorde matchens enda mål med kvarten kvar!

Flodas tränare Fredrik Persson sa så här om segern:

”Ja det var skönt med tre poäng idag. Vi var frustrerande i första halvlek och hade svårt att få till vårt eget spel och Africa spelade bra. Vi gjorde en bättre andra halvlek även om det är en väldigt jämn match där både vi och Africa missar några öppna läge. Vi gör 0-1 på en straff retur och blir efter det tillbakatryckta. Vi har några kontringar men Africa är laget som har mest boll och skapar oreda för oss. Skönt att vi släpper frustrationen efter första halvlek och gör en bättre andra. Men vi har saker att jobba vidare med. Men oerhört skönt att åka hem med alla tre poängen. Måste ge med Africa och domarna beröm för en trevlig match. Kul för oss att vi återigen har en spelare Axel Frygner (född 04) som debutera och gör det riktigt bra. Vår målvakt Ludde räddar oss och Filip Anvin (född 03) är återigen en av våra bästa spelare. Vi har många unga lovande spelare som tar för sig på ett väldigt bra sätt.”

Floda är nu fyra i tabellen med fyra segrar och tre förluster hittills.

UAFC är några hack längre ner i tabellen och är sexa.

 

Romelanda UF – Utbynäs SK 3-2 (0-2)

Romelanda har hittat lite form och tog i lördags sin andra raka 3-2. Det började dock inte bra hemma på Romevi då USK:s Pontus Svedberg nickade in 1-0 efter en dryg kvart och Tomislav Magdic satte tvåan strax innan paus. Den andra halvleken kantades sen av ett regn av gula och röda kort. USK:s Alexander Devos fick lämna tio minuter in efter två ostskivor på kort tid och efter en kvart fick både RUF:d Johan Kaage och USK:s Alexander Sjursen rött. I slutet av matchen verkar det som det numerära spelövertaget för hemmalaget gav utdelning då laget vände matchen med tre raka mål sista tio minuterna! Filip Larsson nickade in reduceringen 1-2 i 84:e, 2-2 kom i 87:e (Martin Granäng) och i 91:a blev Andreas Wennberg Olsson matchhjälte.

RUF:s Henrik Björnrud hade följande att säga om matchen:

”Som vanligt öppnar vi bra med en massa lägen att göra mål. Istället får Utbynäs in två skitmål. En riktig dålig halvlek av oss, de var bara att bita ihop inför andra. Andra börjar lite som första, vi har ett gäng lägen att reducera men den vill inte in riktigt. Utbynäs åker på ett rött kort med 30-35 kvar att spela. Vi trycker på uppåt och får ett halvläge som målvakten kommer ut och tar, våran gubbe fulllföljer och touchar målvakten och får gult kort så blir de lite turbulens mellan våran och en försvarare i Utbynäs. Båda får rött kort. Nu hade vi chansen och trycka upp. Till en början såg de väldigt mörkt ut men med bara 10 kvar trillar bollarna in en efter en och vi vinner. En riktig Kalle Anka-match måste jag säga, inget skönlir.”

RUF:s matchreferat hittas HÄR.

Romelanda återfinns på den övre halvan som femma

Utbynäs har det jobbigare och laget är sist med bara en seger och fem förluster på sina sex inledande matcher. 

 

Hisingen FC – Finlandia/Pallo AIF UPPSKJUTEN

Matchen spelades aldrig då huvuddomaren blev sjuk och vi får avvakta för nytt datum för matchen. 

 

SÖNDAG 6/9

IF Vardar/Makedonija – Björndammens BK/Öjersjö IF 0-2 (0-1)

Björndammen/Öjersjö inledde säsongen med en fin 4-1 seger mot Lunden Överås men har sen åkt på två tunga uddamålsförlusten mot Bosona-Bosna och Romelanda. Hemmalaget Vardar kom med fin form till matchen med sju poäng på de senaste tre matcherna. BBK-ÖIF fick med sig 1-0 in i pausvilan efter ett sent mål av Jonas Wassman och direkt i andra kom även 2-0 (Pontus Börjesson). De målen räckte till tre poäng på Backavallen för gästerna. 

BBK/ÖIF:s tränare Edmond Shala sa så här om matchen:

”Otroligt skön seger idag. Efter två snöpliga förluster så var det gött att komma på rätt spår igen och dessutom hålla tätt bakåt. Vi visste på förhand att Vardar är duktiga på hålla i boll och vassa på fasta. Därför valde vi idag ett lite defensivare uppställning. Första halvlek ha Vardar som sagt mycket boll, men det är mycket i sidled tack vare att vi står rätt. Vi sticker fram några gånger efter felpass från Vardar, men marginalerna är tyvärr inte på vår sida. I absolut sista minuten i första så får vi välförtjänt 1-0. I andra så börjar vi precis som vi sluta första nämligen att kontra in 2-0 i minut 46. Efter det så flyttar Vardar upp mycket folk och det blir en hel del Hawaii fotboll. Vi har 3-5 solklara lägen att punktera matchen, men återigen så är vi inte kliniska framför mål. Summa sumarum så gör vi en rikigt bra match idag, även bänken kommer in och levererar. Vill tacka Vardar, domare och publik för en bra stämningen idag. Nu blickar vi framåt mot Götaholm.”

Vardar är sjua och skuggas av åttan Björndammen/Öjersjö. En poäng skiljer men då har BBK/ÖIF två matcher tillgodo. 

 

/Rasta