Vi har kommit fram till helgens 5B-matcher:

 

FREDAG 4/9

Mossens BK – Donsö IS 4-1 (1-1)

Sen förlusten i premiären så har Mossens BK gått start och i fredags kom tredje segern på de fyra senast (MBK har även ett kryss). Det var dock gästande Donsö som slog till först genom sin skyttekung Albert Hansson redan i den fjärde matchminuten. Men sen skulle det handla om en annan notoriskt målgörare, nämligen Axel Sandquist. MBK-anfallaren kvitterade till 1-1 i mitten av första och direkt i andra gjorde även Sandquist 2-1. Jonas Olsson Wållgren smet emellan med ett 3-1 mål innan Sandquist fullbordade sitt hattrick!

MBK:s tränare Axel Bergström sa så här om segern:

”Skoj med tre poäng i en match där vi totalt missar starten. Vi kommer inte alls på plats i våra positioner första 15-20 minuter såväl offensivt som defensivt och släpper tidigt in ett mål. Men killarna tar sig samman och visar på den starka viljan som finns i den här gruppen. Vi letar lösningar och hittar dem en efter en under andra delen av första halvlek. Sen i andra stänger vi till matchen tryggt med både mål framåt och säkert bakåt. Sandquist visar att gammal är äldst och gör ett hattrick och där i mellan får radarkollegan från 2018 Jonas Olsson sätta sitt första efter förra säsongens skadeuppehåll. Även värt att nämna Johan Hagmans insats på vänsterkanten där vi hela matchen kan bygga trygghet och hota offensivt.”

DIS ena tränare, Daniel Fhager, hade följande att säga om matchen:

”Vi börjar bra och tar ledningen tidigt i matchen. Jag tycker vi skapar snäppet mer än Mossen i första halvlek. Vi slår bort lite väl mycket pass både i uppbyggnadsfasen och sistapassen för att vi tränare skall vara nöjda. I andra är Mossen bättre och tar över successivt. Deras målvakt gör några avgörande räddningar samtidigt som deras forwards är mer kliniska i avsluten. Vi får se till att komma upp i nivå hela laget!”

Donsös matchrapport hittas HÄR.

Bilder från matchen hittas på Skärgårdsfotboll och bloggen har även lånat bilden till inlägget därifrån.

Mossen är bra med på den övre halvan och är fyra men med några matcher tillgodo på lagen framför.

DIS behöver börja hitta sätt att vinna matcher på. Två poäng är facit efter sex matcher och laget är sist i tabellen.

 

LÖRDAG 5/9

Kungsladugårds BK – Näsets SK 1-2 (0-0)

Serieledarna Näsets SK tog i lördags sin femte raka seger men det satt ganska långt inne på Apelsinplan mot Kungsladugårds BK. NSK hade förvisso med sig 1-0 från den första halvleken efter mål av Jakob Persson och det resultatet stod sig långt in i den andra halvleken. Med tio kvar blev NSK:s kapten Simon Wallberg Andersson utvisad efter två gula men trots detta satte Casper Jonasson 2-0 strax efter. KBK svarade dock med en reducering genom Marcus Weimén men närmare kom hemmalaget inte.

KBK:s burväktare John Mattsson sa så här om förlusten:

”Nja vad ska man säga, tycker vi anpassar oss (läs. Lite längre bollar) rätt bra mot deras spelidè vilket gör att de inte alls lyckats skapa så mycket framåt och vi lyckas ändå skapa lite chanser framförallt i andra, då vi är riktigt nära några gånger. Men de lyckas göra ett i första, och ett till när vi forcerar lite i slutet och vi får reducerat lite för sent efter det för att kunna spela ihop en poäng.”

NSK:s målvakt Axel de Boer kommenterade matchen så här:

”Jag tycker matchen börjar ganska jämnt med mycket kamp och slit från båda lagen men tycker att det är vi som styr matchen fram till det röda på Simon då dom tar över och tillslut får in ett slumpmål på en längre boll. Annars har dom sina långbollar på sin stora gubbe på topp och några frisparkar och hörnor som blir halvfarliga men som vi kan städa bort ganska lätt. Vi är det bättre laget och tycker vi ska kunna vinna matchen enklare men tre poäng är det som räknas, riktigt gött att vinna matchen trots att KBK försöker få oss ur balans med hårda satsningar och lite småfult spel.”

Näset leder alltså serien och har nu bara tre matcher kvar på säsongen och de är verkligen i förarsätet. Tar laget sju poäng på de tre matcherna blir det garanterat serieseger oavsett hur det går för de andra lagen. 

KBK är sjua och har spelat hälften av sina matcher. 

 

SÖNDAG 6/9

IF Warta – Tynnered FC  5-1 (2-0)

Warta fortsätter att ta rygg på topplagen och igår blev det en ny seger när nykomlingen Tynnered besegrades med hela 5-1 hemma på Sälöfjordsvallen. Warta hade 2-0 i paus efter mål av Innocent Teiko och Hakim Kakande. I början av andra kom även 3-0 (Fayera Janneh) och i mitten kom också 4-0 (Noel Abraha) på straff. Det blev till slut alltså 5-1 efter att Ahmed El-Abyad reducerat och Andreas Stern-Pettersson avslutat målskyttet i 89:e

Wartas kapten Daniel Svensson sa så här om segern:

”En riktigt go och viktig seger idag! Redan i första halvlek tycker jag att vi dirigerar spelet, men Tynnered är helt klart med i matchen. Vi vinner mycket boll på offensiv planhalva vilket gjorde att vi ständigt kunde ligga i en relativt hög press. Lite ”stolpe in” för oss när vi får med oss 2-0 i halvlek. Tynnered hade även dom känn på ett mål eller två. I andra halvlek går vi ut för att sätta ännu högre press, målen kan komma att bli viktiga i slutet av säsongen som det ser ut nu. Vårt spel funkar väldigt bra och i andra tar vi över matchen helt. Goda möjligheter till att göra ytterligare fler! Dessvärre har vi en 5-10 minuters period i slutet av andra där båda lagen är trötta men vi bjuder in tynnered till ett mål. Vi är nöjda och visar både disciplin och bjuder på fina kombinationer. Fokus framåt mot nästa helg!”

TFC:s kapten Naser Aziz Rahman hade följande att säga om matchen:

”Fruktansvärd dålig fokus och inställning av oss idag vilket resulterade till att vi gjorde motståndarna bättre. Ofokuserade från vår sida, innan matchen och under matchens gång. Jag vet att samtliga i laget är medvetna om dagens käftsmäll och kommer höja sig i derbyt mot Önnered.”

Warta är på en fin tredjeplats i tabellen medan Tynnered nu är femma. 

 

/Rasta