Vi ger oss på helgens matcher i 6A och 6C:

 

LÖRDAG 5/9

6A

Bergsjö IF – Tollereds IF 5-1 (3-0)

Bergsjö IF kör på i toppen av 6A och i helgen blev det en ny trepoängare hemma mot Tollered. Hemmalaget öppnade strakt och hade 3-0 redan efter en halvtimme efter mål av Nesredin Salih, Njaga Njie och Stif Hami. Nissan Svensson fick in en reducering för TIF i början av andra men gästerna fick ingen riktig kontakt. Salih gjorde sitt andra mål fram till 4-1 och sen kom även 5-1 (målskytt Durim Bublica).

BIF:s Victor Calming sa så här om matchen:

”Skönt att vara tillbaka på vinnarspåret igen, idag var vi revanschsugna efter den dåliga insatsen senast mot Linné. Idag var de inget snack hemma på gräset där vi kör över Tollered och sett till chanserna ska vi göra några mål till.”

TIF:s Sebastian Fransson sa så här om förlusten:

”Tung förlust mot ett stark Bergsjö som spelar och håller i bollen riktigt bra! Vi är inte dåliga men Bergsjö var för starka idag. Vi reducerar till 3-1 men kommer inte närmre och när vi flyttar fram och försöker i andra straffar dem oss med två till i röva!
Välförtjänt vinst under en annars trevlig och ”snäll” match utan några oschystheter.”

Bergsjö IF toppar alltså tabellen efter sina fem spelade matcher med fyra segrar och ett kryss. De jagande lagen bakom har dock lite matcher tillgodo.

Tollered är femma i den lite haltande tabellen.

 

Inter Linné IF – Fröjdens FK 2-2 (1-1)

Båda Inter Linné och Fröjdens FK jagade sin andra seger för säsongen men det blev en poäng var på Lemmingvallen i lördags. Andreas Johansson gav Fröjden ledningen på straff efter en dryg halvtimme men Inter Linné kvitterade strax efter genom Claudio Esteban Machuca Avilés. I mitten av den andra halvleken återtog FFK ledningen när Magnus Svantesson satte 2-1. Det skulle dock sluta oavgjord och Rolando Sosa Torrico gjorde 2-2 målet, sex minuter från full tid. 

Fröjdens Darko Lipovac sa så här om matchen:

”Framförallt tungt att tappa ledningen två gånger. Två lag som vill spela mycket boll, stundtals ganska bra lir för att vara division 6. Vi turas om att vara spelförande laget. Vi borde avgjort matchen när vi ledde med 2-1. Brände flera frilägen bland annat när vi kommer två fria mot målvakten och missar att göra mål där. Därefter får Inter Linné mycket energi och ligger på mycket, kvitterat med fem minuter kvar. Ganska oklar situation där två spelare krockar och båda blir liggandes men domaren blåser inte av, men domarn är ensam och svårt att se allt. Ändå ganska rättvist med en pinne var. Skärpning dock för båda lagen då det blev lite för mycket gnäll på domaren under matchen. Domaren är ensam och vi är 22 på planen och typ 20 vid sidan, domaren kan inte se allt vi alla andra ser. Vi måste alla hjälpas åt för att göra det enklare för domarna och hjälpas åt att skapa en go stämning på och vid sidan av planen.”

Inter Linnés Rolando Sosa sa så här om matchen:

”Vi får testa en ny uppställning då vi har många skadade spelare, så vi får anpassa vårt spel enligt det. Vi orsakar en del chanser och pressar högt första delen av halvleken, men när man spelar med 3 manna försvar så öppnas det självklart upp ytor i vårt försvar, som Fröjden ta vara på. De får en, i mitt tycke,  billig straff efter en omtrasslad situation då deras anfallare klart söker straffen och lägger sig lätt, domaren tvekar men efter ett par sekunders betänketid blåser han. 0-1 Fröjden. Vi står på och bara minuter efter lyckas vi genom vår mittbacks klippa Claudio Machuca nicka in 1-1 efter en frispark utanför deras straffområdet. Andra halvleken blir en krigszon, då båda lagen verkligen vill ta tre pinnar, det blir många tuffa dueller och på en märklig situation lyckas Fröjden peta in 1-2. Sista kvarten orsaker vi flera bra lägen och det resulterar att jag får en fin passning efter mycket bollinhav från sidan utanför straffområdet av Christian Ramirez, där jag kan bredsida in 2-2. Till slut kommer våran gyllene läge för att döda matchen då vår anfallare Hamada sätts i ett läge ensam mot målvakten, men det vill sig inte där heller och vi får helt enkelt nöja oss med oavgjort igen. Fröjden gör en stabil match och vi får bara ta nya tag mot Härlanda på torsdag.”

Fröjdens matchreferat hittas HÄR

Inter Linné har nu två kryss och en seger på sina tre första matcher. Fröjden har även de en seger, två kryss men även en förlust. 

 

6C

Styrsö BK – Pushers BK 0-0 (0-0)

Det blev mållöst på Amneviksvallen i helgen i 6C när Pushers BK besökte Styrsö

SBK:s Arvid Johannessen sa så här om matchen:

”Ett Pushers som överraskar oss med hög press och en jäkla vilja att göra det svårt för oss, och detta lyckas dom med. Vi kommer inte in riktigt i matchen men skapar ändå mest farliga lägen i den första halvleken där vi bland annat har en boll som rensas på linjen. I halvlek snackar vi om att vi måste steppa upp och vara mer på tårna i duellerna för där är pushers mycket hetare än oss. Sagt och gjort, vi kommer ut som ett helt nytt lag och får en bra 15-20 minuters period och skapar lite halvlägen. Därefter är det böljande spel med en jättechans åt bägge håll, pushers med en nick som Gurra gör en kanonräddning på och vi med en frispark som deras målvakt tappar och skickas iväg på linjen. En plattmatchen från våran sida och ett resultat som speglar matchbilden tycker jag.”

PBK:s matchreferat hittas HÄR

För Styrsö var det första poängförlusten och laget har nu tre segrar och ett kryss

Pushers har åtta inspelade poäng på fem matcher. 

 

Hällesåker IF – Azalea BK 6-0 (4-0)

Hällesåker stod för en riktig överkörning i helgen när Azalea BK besegrades med hela 6-0 hemma på gräset. Mats Eriksson satte 1-0 redan efter fyra minuter och i mitten av första satte Mattias Svensson 2-0 innan Oscar Jennefalk såg till att det var 4-0 i paus med två fullträffar. Det blev alltså till slut 6-0 efter att Andreas Olcén gjort båda målen efter paus.

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här om matchen:

”Tungt som tusan. Vi bjuder på väldigt mycket i matcherna nu och det behöver vi justera. Vi är samtidigt tillbaka i förra årets problem. Många borta i form av sjukdom, bröllop, skador och annat skit och det får man acceptera och hantera, samtidigt är det svårt att få tryggheten i laget när 5-6 spelare som normalt kanske startar är borta. Ingen skugga på de som kliver in och jobbar men det blir lite för mycket pusslande. Hällesåker det bra idag. Är kliniska när vi frikostigt bjuder på det mesta. Jäkla trevligt lag dessutom med sköna ledare. 4-0 i halvlek känns lite märkligt då jag uppfattade halvleken som jämn, hur det nu är möjligt. Nåväl, i andra jobbade vi på men räcker inte till och Hällesåker såklart helt rättvist. Vi får bryta ihop, tagga till och förhoppningsvis kanske vi tränar inte behöver ägna oss åt mosaikpusslande i nästa match mot Landala.”

HIF:s Jonas Hylén sa så här om segern:

”Vi var inställda på att azalea ville spela bollen efter marken och justerade några små detaljer i vårat försvarsspel inför matchen. Det slog väl ut i första halvlek när vi spelar med bra disciplin och kan stjäla bollen ställa om och äntligen gör vi mål på våra chanser! Andra halvlek blir väldigt lik den första där Azalea har ganska mycket boll men vi ändå kontrollerar matchen och gör ytterligare två mål. Vi fick inte igång vårat egna spel idag men gjorde en fläckfri insats taktiskt.”

Hällesåker är bra med i toppen och leder den lite haltande tabellen med fyra segrar och en förlust hittills. 

ABK är åtta och har hittills spelat in fyra poäng på fyra matcher. 

 

Vrångö IF – Göteborgs SIF 2-1 (0-0)

Vrångö följde upp säsongens första seger i förra omgången (1-0 mot BK S:T Jakob) med ännu en uddamålsseger! Hemma på Klingkärr blev det till slut tre poäng mot gästande GSIF. Det blev inga mål första 45 men tidigt i andra satte Marcus Johansson dit 1-0 på frispark för VIF. I mitten av andra kom även 2-0 (Alexander Westling Andersson). GSIF kom lite närmare när Mersad Babic reducerade men några fler mål blev det inte. 

VIF:s Fredrik Rimborg sammanfattade matchen så här:

”En match som i sin helhet inte är speciellt välspelad. En del bolltapp och relativt tempofattig. En ganska chansfattig första halvlek följs upp av en andra där vi får in ett snabbt mål på en fin frispark av Eskil. När vi sedan får in vårt andra mål för dagen (snyggt solomål av Alex) så känns det tryggt och stabilt. Studenterna reducerar dock genom ett fint mål och det blir lite onödigt spännande sista delen av matchen. Oerhört skönt att vi kunde hålla undan och ta vår andra raka!”

GSIF:s Martin Sidaway sa så här om förlusten:

”Yeah, I think we did well to begin with but lost the game plan and positioning a bit when they got their first goal. However Mersad’s goal is goal of the season.”

Vrångö har nu alltså två raka segrar och är sjua. GSIF står fortfarande på tre poäng efter fyra matcher och är nia. 

 

SÖNDAG 6/9

6A

Gamlestaden FF – Syrianska/Arameiska FG 3-3 (3-1)

Igår blev det målrikt på Gamlestadsvallens fina gräsmatta när Gamlestaden FF och Syrianska/Arameiska FG drabbade samman. Det var hemmalaget GaFF som hade greppet efter den första halvleken. Emanuele De Caro satte 1-0 efter en kvart sen kvitterade förvisso Dali Hirmiz men innan paus kom både 2-1 (Efraim Möller) och 3-1 (Ture Dreier). Det såg ut att bli en hemmaseger men i 82:a minuten kom först 2-3 (Gabriel Yildirim) och i matchens nästa sista minut även 3-3 (Pierre Yildirim)!

GaFF:s tränare Christian Brile sa så här om matchen:

”En riktigt fin första halvlek av oss följs av en betydligt sämre andra. Vi borde ha avgjort matchen första 45. Sen så börjar vi spela helt annorlunda efter paus. Även om deras reducering och kvittering kommer i slutet av matchen så känns det inte ologiskt. Vi ger bort initiativet efter paus, oklart varför. Vi får dock fokusera på dom positiva delarna från matchen, för sådana fanns det.”

Syrianska/Arameiskas tränare Lahod Malke hade följande att säga om matchen:

”En bra match där båda lagen hade med och motvind i hög grad. Vi kommer till spel med en väldigt tunn trupp idag med många skadofrånvaron. Vår målvakt Kardo är normalt sätt ytterback men fick stå idag då vår ordinarie fick rött senast match. Många chanser åt båda håll men Gamlestaden håller i en 3-1 ledning vid halvlek. Vi höjde upp oss rejält i andra och pressade Gamlestaden rejält, tog en bra bit in i andra innan vi fick utdelning och hämtar upp underläget till 3-3. Kunde ha slutat annorlunda med tanke på hur många chanser vi inte tog vara på under hela matchen. Stort lycka till framåt för Gamlestaden!”

GaFF:s matchreferat hittas HÄR

Gamlestaden är åtta i en haltande 6A-tabell och Syrianska/Arameiska är nia. 

 

/Rasta