Så här gick det i helgens 6B: 

 

FREDAG 4/9

Västkurd BK – Diseröd SK 4-0 (1-0)

I toppen av 6B är Västkurd BK fortfarande fullpoängare och i helgen blev det stabila 4-0 hemma mot Diseröd SK. Fem minuter innan halvtidsvilan satte Roni Kurdali 1-0 för VBK och direkt i andra kom även 2-0 (Roj Chwaich). Västkurd fortsatte att trycka på och i mitten av andra gjorde Ali Gateh 3-0 och alldeles i slutet kom även 4-0 (Kerat Solaiman Mosa). 

VBK:s Pa Majai ”Pamma” Njie sa så här om segern:

”En fredagsmatch där vi bestämmer oss redan i omklädningsrummet att vi SKA ta 3 poäng. De försöker sätta lite press på vår backlinje de första fem men det löser vi bra. Vi har runt fem riktigt bra chanser för att spräcka nollan men deras målvakt ville annat. Tog 40 minuter innan Roni får en krossboll och sätter dit den i första. I Andra halvlek tar vi över matchen helt de hotar inte alls men vi slarvar lite istället för att rulla ut dom och det gör att dom får ett skott i ribban. Annars är det stor skillnad på oss och de. Vill ge Roj en riktigt eloge för hans insats idag även hela laget förtjänar en eloge BIJI VÄSTKURD!”

Västkurd leder 6B och har alltså inlett med fem raka segrar. Det står dock klart att Västkurd och klubbens tränare Thomas Scott och Tommy Ljung kommer att gå skilda vägar. Klubben jobbar för tillfället med en interimtränare i väntan på en långsiktig lösning. 

DSK är tia med fem inspelade poäng på sex matcher. 

 

Surte IS FK – Chalmers Studentkårs IS 1-2 (0-1)

Efter en ynka poäng på de fem inledande matcherna tog äntligen Chalmers sin första trepoängare för i år. Borta mot Surte såg Hugo Månsson till att Chalmers hade 1-0 i paus. En kvart in i andra slog dock hemmalagets Rade Radovic till med sitt femte mål för säsongen. Men med bara fem minuter kvar satte Joël Ahoré Brou Boni segermålet för Chalmers

Surtes Rade Radovic sa så här om förlusten:

”Tung förlust för oss idag. Över det stora hela är det ganska jämn tillställning som kunde ha slutat hur som helst. De tar ledningen efter en straffretur och resultatet står sig till halvleken. Början av andra tar vi över matchen helt, kvitterar och skapar ytterliggare tre, fyra bra chanser. Chalmers kom dock tillbaka in i matchen och avgjorde matchen efter ett anfall som är minst sagt beundransvärt. Vi tar nya tag och blickar framåt mot älvderby mot Diseröd.”

Chalmers Daniel Jakobsson sa så här om segern:

”Riktigt gött att äntligen knipa 3 pinnar! Har varit flera matcher där vi har gjort det bra men där vi inte lyckats omsätta spelövertag i mål och sen blivit straffade. Denna matchen har vi ett klart spelövertag i första halvlek, och lyckas göra 1-0 på en straffretur. Vi är förhållandevis nöjda med ett måls ledning i halvlek, även om vi hade hade bra chanser för att ha en ännu större ledning. I början av andra lyckas Surte få tag i matchen bättre och kliver högt på oss, och lyckas kvittera tillslut. Efter det står matchen och väger där båda lagen skapar chanser, och där vi lyckligtvis lyckas göra 2-1 på ett riktigt fint anfall som avslutas med kvalité av Joel på fint inspel från kanten. I slutet så pressar Surte för en kvittering, men vi lyckas hålla undan och äntligen ta en efterlängtad vinst efter en motig inledning av serien. Med ökat självförtroende så siktar vi nu på att bygga vidare på detta och klättra ur botten av tabellen!”

Första seger för Chalmers alltså som nu är elva medan Surte är på en åttondeplats. 

 

LÖRDAG 5/9

FTU – Hönö IS 1-1 (1-0)

I lördags blev det kryss på Bravida Arena när Hönö gästande Förenad Turkisk UngdomOguzhan Yilmaz gjorde 1-0 till FTU efter en kvart, ett resultat som stod sig halvleken ut. I början av andra kunde dock Emil Lindhult kvittera för Hönö och det blev inga fler mål. 

Hönös målskytt Emil Lindhult sa så här om matchen:

”Mina tankar är att vi spelade väldigt dåligt första 15-20 minuter och dom lyckas få ett väldigt fint skott som går in i mål, alla våra pass var felpass och sedan när jag fick komma in så blev det lite mer fart på spelet, passningarna började sitta och vi fick till ett mycket bättre anfallsspel men dock inget mål i första. Andra halvlek började vi pressa högt och det var istället dom som gjorde felpassningar. Vi fick till ett mycket bättre anfallsspel och jag fick en långboll mot mig, lyckades på något sätt få den halvt nertagen och klackar sen bollen över målvakten in i mål, 1-1. Vi har klart övertag av matchen och skapar väldigt många målchanser men ingen sitter i mål, vi har två ribbträffar tror jag och andra skott både över (öppet mål) och skott där deras målvakt gör riktigt bra räddning. Matchen slutar 1-1 men vi ska såklart vinna denna. Jag tycker dock FTU gör ett hästjobb på backlinjen och har stor respekt för det.”

Hönö återfinns i mitten av tabellen på en sjätteplats medan FTU ligger lite risigt till på en tolfteplats och har ännu inte vunnit. 

 

Hälsö BK – Bjurslätts IF 5-1 (3-1)

Hälsö tog en säker seger i helgen när Bjurslätt besegrades med hela 5-1 hemma på Stuvö Backe. Det var dock gästande Bjurslätt som chockade genom att ta ledningen redan efter fyra minuter genom Christoffer Karlevid. Innan paus hade dock HBK vänt genom ett självmål och två strutar av Lukas Clarke. Samme målskyttar gjorde även mål för Hälsö efter paus. Clarke fullbordade sitt hattrick med sitt 4-1 mål medan 5-1 var ännu ett självmål

Segern gjorde att Hälsö klev om just Bjurslätt i tabellen. HBK är nu sjuan och BIF nia. 

 

SÖNDAG 6/9

Hjuviks AIK – Knippla IK 0-3 (0-1)

Knippla IK fortsätter att gå riktigt bra i årets 6B och är tvåa i tabellen. Igår blev det fina 3-0 borta mot Hjuvik på Hästevik. Precis i slutet av första gjorde Christian Johansson 1-0 för KIK och i mitten av andra kommer även tvåan (Aligool Amini). Alldeles i slutet av matchen kan sen även Victor Jacobsson sätta 3-0

KIK:s kapten Peter Arvidsson sa så här om matchen: 

”En bra genomförd match återigen en stark 16 manna trupp. Hästeviksplan kändes bekant på något sätt, passade oss bra idag. Vi kändes hetare idag och lyckades störa Hjuvik såpass att de slog mycket långt vi vann ofta första/andra boll och kunde ställa om på dem. 3-0 kändes rättvist idag. Vi önskar Hjuvik lycka till i resten av serien.”

Hjuviks Danny Höglund-Field hade följande att säga om förlusten:

”Å ena sidan en sjukt rättvis seger där vi får skylla oss själva. Vi slarvar i varje moment, i avslutslägen, vinna andrabollar, slarvar i bolldistribution. Och för första gången på två år spelar vi en match utan att ha 10 lägen. Vi var inte hungriga idag. Vi var inte lojala i försvarsspelet. Å andra sidan skapar inte Knippla jättemycket heller, men dom visar en enorm vilja i duellspelet och kämpar på trots att dom får jaga boll stora delar av matchen. Matchbilden speglar väl ett oavgjort resultat, men det är en absolut välförtjänt seger till Knippla. Jag tror detta var viktig för oss. Nu vet vi nivån på serien och vi får steppa upp inför matchen på onsdag mot Skottfint.”

Fin seger för Knippla alltså som är tvåa i tabellen, fem pinnar efter Västkurd. Hjuvik är nu femma.

 

/Rasta