Vi avslutar helgens rapporter med att kolla till 7C:

 

FREDAG 4/9

Hermansby IF – Kareby IS 0-4 (0-2)

Det vankades derby i fredags när Kareby begav sig till Kärnavallen för att möta Hermansby. Efter en halvtimmes spel kunde Hadi Namro (ny från Önnereds IK) krångla in 1-0 och precis innan paus satte Harry Bisschop Ottosson 2-0. Ottosson höll sig även framme i början av andra och gjorde 3-0 med en kylig lyftning. Det till slut en övertygande Karebyseger och Gustav Petersson avslutade målskyttet med sitt 4-0 mål.

KIS tränare Morten Eriksen sa så här om matchen:

”Derbydags på Kärnavallen och även GP-TV är där. Kan förutsättningar bli så mycket bättre. Inför matchen var ju återigen frågan om Hermansby med sina långa bollar in i boxen skulle straffa spelet och det rullande Kareby eller om vi skulle få en helt annan matchbild. Men det blev nog precis som båda lagen nog trodde att matchbilden skulle se ut. Vi spelar boll och Hermansby lägger in alla bollar varje gång mot vårat straffområde. Dom försöker stå lågt men går bort sig ibland. Vi skapar kanske inte jättemycket men har väl typ 90-10 i bollinnehav. När vi sedan gör 1-0 så känns det spontant som vi börjar få grepp om det, men vi har tappat förut. Och Hermansby fortsätter försöka pumpa bollar in i våran box. Det vore inte helt konstigt om en reducering kom. Men vi fortsätter spela ut och 2-0 känns rättvist. Efter detta är det bara ett lag på planen och både 3-0 och 4-0 kommer. Kunde även varit 2 eller 3 bollar till i Hermansbys nätmaskor men vi saknar lite effektivitet. Kul att det släpper loss lite för oss ikväll och tack till domare och Hermansby för en väldigt trevlig tillställning och god stämning på och utanför planen.”

HIF:s Mikael Fritzen hade följande att säga om matchen:

”Vi hade många lite äldre plus att vi hade fyllt på med lite yngre. Vi va inte med från början och Kareby tog kommandot. Dom skapade dock inga vassa målchanser. 1-0 kommer på en markeringsmiss av mig själv något dom utnyttja. Sen gör dom 0-2 åter igen på ett misstag från oss. Sen är det inget snack dom är det bättre laget och vi ska va glada att det bara blir 0-4. Kareby gör det bra och är det bättre lag hatten av för dom. Vill ge ett stort plus till våran 06:a Joel Albinsson som kommer in och är totalt orädd och gör det bra plus att våran målvakt håller ner siffrorna. En mycket trevlig match med gött snack och det är så det skall vara i division 7.”

Kareby är fortfarande obesegrade med två segrar och tre kryss hittills. Hermansby har en poäng på tre matcher och jagar alltså fortfarande första segern. 

 

LÖRDAG 5/9

Fotö GoIF – Backatorp IF 3-1 (1-1)

Backatorp hade begett sig ut till den norra skärgården för att möta Fotö och kanske även ta sin första seger för säsongen. Det började också bra när nyförvärvet Jonathan Brusberg satte 1-0 efter en dryg halvtimme. Fotös pålitlige målskytt Mikael Beckius såg dock till att hemmalaget hade 1-1 i paus. 1-1 stod sig till matchens slutskede och med en kvart kvar kom 2-1 till Fotö (Eric Corneliusson), fem minuter senare fick BIF en spelare utvisad samtidigt som Alberth Gustavsson gjorde 3-1!

Fotös kapten Philip Wiklander Wilkenson hade följande att säga om segern:

”Ett underbart regn som drar in över Fotö strax innan matchstart vilket ger fantastiska förutsättningar för en bra division 7 match! Tyvärr låter vi Backatorp föra spelet och dom pressar på bra de första 30 minuterna vilket tillslut ger utdelning till Backatorp efter en hörna då de gör 0-1 rättvist. Tyvärr utgår jag själv i första halvlek då baksida lår går åt fanders. Men vi krigar på helt underbart och lyckas göra 1-1 precis innan första halvlek är slut! I andra halvlek krigar vi på och lyckas få både in 2-1 och 3-1! Backatorp spelar riktigt bra fotboll och är antagligen det bästa motstånd vi mött hittills i år då de verkligen rullade runt med bollen! Riktigt fin seger där vi krigar oss till 3 poäng och verkligen sliter för varandra!”

BIF:s tränare Johnny Gillberg sa så här om matchen:

”Sicken idyll att komma ut till Fotö. Vi ställer upp med ett ungt lag idag. Matchen startar och vi styr spelet direkt. Efter ca 25-30 minuter gör vi 1-0 genom Brusberg. Efter det händer det jag vra lite rädd för, unga killar som tycker att detta går ju lätt. Vi slutar springa och släpper in Fotö i matchen. Dom tar över mer och mer, och våra killar blir mer fokuserade på va dom gör och hur domaren blåser. Fotö vinner matchen helt rättvist, och vi får försöka komma igen nästa vecka.”

Fotö är med bra i toppen av serien och är fortfarande obesegrade med tre segrar och ett kryss. Backatorp har nu inlett med tre raka förluster och får kämpa vidare. 

 

Geesguud UF – Lundby IF 2-0 (0-0)

Geesguud följde upp förra omgångens seger mot Hermansby (3-2) med att vinna även helgens match. Hemma på Länsmansgårdens IP blev det 2-0 mot gästande Lundby IFYahye Bashir Abdi satte 1-0 i början av andra och i 68:e kom även 2-0 (Abdifataah Jeylani). 

Geesguuds Abdiaziz Dini sa så här om matchen:

”Vi äger mycket boll under första utan att skapa så många farliga chanser, men i andra blir det bättre och vi får in 2 och har bud på lite mer. De spelar väldigt kompakt och lågt i första vilket gör det svårt för oss också. Vi är nöjda idag och hoppas på att formen håller i sig.”

LIF:s Rachid Hersi hade följande att säga om matchen:

”Inte den bästa insatsen från laget och speciellt från min sida. Vi lyckades stänga ytorna första halvlek och spela strukturerat med press på mitten. Vi satsade på att pressa högre upp i andra halvlek men det är också en risk för långbollar bakom backlinjen som är ganska högt upp positionerade. Vi åkte på första målet på det sättet tyvärr. Vi fick bra press mot Geesguud i andra halvlek och hade några chanser men vi va tyvärr inte kliniska. Deras andra mål var skitmål, det var tydligt ute och inkast för oss men domaren såg det inte och lät spelet gå vidare. Det resulterade till ett till bakåt mål som var frustrerande. Geesguud spelade bra och rullade bollen mycket och hade bollskickliga spelare, man ser att dom är samspelta med en tydlig spelidé. Nästa match får vi ta nya tag och tre poäng och ta första vinst.”

Geesguud har nu två segrar och en förlust medan LIF står på en poäng efter fyra matcher. 

 

SÖNDAG 6/9

Solväders FC – IK Västanå 2-0 (0-0)

Efter att förlorat sin premiär så har Solväder hittat formen. Söndagens seger mot Västanå var lagets tredje raka. Vinsten satt dock ganska långt inne och Wesam Sufr gav SFC ledningen först i den 63:e minuten. Tre minuter från slutet kunde sen Abdulaziz Awil Hashi göra 2-0 och stänga matchen. 

Västanås Jakob Zimmergren sa så här om matchen:

”Vi gör en väldigt dålig match från start till slut tyvärr, inte mycket som stämde för oss tyvärr och vi släpper två mål. Nya tag nästa vecka.”

SFC är nu fyra i tabellen med tre segrar och en förlust. 

IK Västanå har bara spelat två matcher med en seger och en förlust som facit. 

 

FC Fyrklövern – Brämaregårdens FC 7-0 (4-0)

Det blev målkalas när Fyrklövern körde över Brämaregården i söndags på Tuvevallen. FCF fick både 1-0 (Ismail Diarra) och 2-0 (Robin Palmeira) ganska tidigt. Innan paus hade sen Daniel Zamani gjort både 3-0 och 4-0. Zamani blev sen tremålsskytt med en kvart kvar när han satte 5-0 på straff. I slutet kom även 6-0 (Arin Tawfik) och 7-0 (Amir Reza Khateri). 

FCF:s tränare Omar Ali Benaim sa så här om matchen:

”En bra match som var väldigt strukturerad och vi var väldigt organiserade jämfört med de andra matcherna som vi har haft. Väldigt ungt lag och pigga gubbar som var spelglada denna söndagen. Har fått in två nya krafter till ledarstaben med Gulled Osman Mohammed som är spelande tränare samt assisterande och Hakan Köse som underlättar mitt jobb. Målkalas på Tuvevallen hade jag sagt mot en av de lite sämre lagen i serien. Men nya tag gäller och vi blickar framåt mot seriesegern!”

Fyrklövern toppar tabellen efter fyra matcher (tre segrar och ett kryss) på bättre målskillnad än tvåan Fotö

BFC är sist med fyra raka förluster

 

/Rasta