Så här gick det i gårdagens division 4-matcher:

 

TISDAG 8/9

4A

Gårda BK – Nol IK 1-4 (1-2)

Igår tog Nol en viktig seger på den undre halvan när Gårda BK besegrades på Överåsvallen. Det hände mycket målmässigt i mitten av den första halvleken. Först gjorde Ali Faris Salih 1-0 för Nol och bara minuter efter kom 2-0 på straff (Alexander Veglo). Inte långt efter det målet kom sen en reducering när Erik Bengtsson nickade in 1-2. Hemmalaget kom dock aldrig närmare och en bit in i andra kom 3-1 för gästerna genom Miran Tilako och det blev till slut 4-1 efter ett självmål.

Nols Jonny Stenström sa så här om segern:

”Tycker att första halvlek är jämn! Gårda får det viktiga 1-2 målet innan paus! Men i andra får vi efter en fin kontring och vackert avslut 1-3, vilket får Gårda att tappa momentum.”

Gårdas Viktor Kihlberg hade följande att säga om förlusten:

”Ja, det var ingen höjdare. Utan konkurrens den sämsta match jag sett eller spelat med Gårda. Vi får en väldigt tung start med två mål till följd av för dåligt försvarsspel. Sen trycker vi oss in i matchen, får in ett mål och har bra kontroll på Nol fram till paus. I andra halvlek vet jag inte riktigt vad som händer. Stressigt och ännu fler misstag som gör att vi får springa mycket och gör ännu fler misstag. Nu får vi rycka upp oss för att hålla oss kvar i fyran.”

Viktig seger för Nol som klev förbi just Gårda i tabellen (på bättre målskillnad). Nol är nu åtta och Gårda nia.

 

4B

IFK Björkö – KF Velebit 3-3 (2-1)

Det var toppmöte på Björkövallen igår när Björkö tog emot Velebit. Serieledarna Velebit var obesegrade hittills medan hemmalaget hade en riktigt fin svit på tre segrar och ett kryss på de fyra senaste. Efter första 45 var det ledning hemmalaget trots att först Hasan Köse gett Velebit ledningen efter 18 minuter. I 34:e satte Theo Kornbakk 1-1 och Tobias Sundström gjorde 2-1 sex minuter innan paus. När Kornbakk sen satte sin andra mål i början av andra så såg det att bli hemmaseger. Men Velebit gav inte upp och det var två rutinerade målgörare som fixade en pinne. Ivica Skiljo satte 2-3 med en dryg kvart kvar och i 82:a minuten kvitterade Kassim Coaney!

Björkös tvåmålsskytt Theo Kornbakk sa så här om matchen:

”Velebit börjar starkast och lyckas trycka in 1-0 efter ett fint inspel. Men efter de så tar vi över matchen och lyckas både kvittera och ta ledningen och går till paus med en stabil 2-1 ledning. Vi känner oss starka inför andra och får en perfekt öppning med en 3-1 mål. Efter det så viker vi ner oss och låter Velebit äta sig in i matchen. Velebit reducerar en bit in i andra och gör även 3-3 med 5 minuter kvar. Mycket tungt poängtapp men vi laddar om för Älvsborg på lördag. Kom igen!”

Velebits Denis Skokic hade följande att säga om matchen:

”Tycker Björkö startar mycket bättre en oss. Är mycket hungrigare och bättre i alla segment. Vi ser rätt virriga ut. Trots det gör vi 1-0 när Emilio gör sin gubbe och spelar bollen snett bakåt där Hassan enkelt placerar in bollen i bortre. Efter målet kommer vi bättre in i matchen fram tills dem gör 1-1. Vi bjuder på 1-1 målet, när en hemåtpass blir lite för kort och deras forward läser hemåt spelet och når bollen före Bertilsson och kan enkelt rulla in bollen i tom kasse. Sånt som händer och inget att gräma sig över. Efter 1-1 målet så är det Björkö för hela slanten. De hinner även med att göra 2-1 innan paus. I andra får vi ett bra läge direkt kg hinner före målvakten och rundar honom, tyvärr så rullar han bollen utanför målet. Anfallet efter gör vi självmål, 3-1 till Björkö. Vi ändrar till 4-4-2 och får mer tyngd i anfallet samtidigt som Björkö ser tröttare och tröttare ut. 3-2 kommer återigen när Emilio kommer runt på kanten denna gången spelar han fram Ivo som avslutar på ett tillslag. Vi trycker på mer och på en hörna nickar kg in 3-3, som blir slutresultatet. Tycker Björkö var hungrigare en oss under större delen av matchen men är stolt över grabbarna att vi kämpar oss tillbaka efter 3-1 underläge.”

Velebit toppar fortfarande tabellen, en poäng före trean Björkö. Tvåan Virgo har också en poäng upp till Velebit men har en match tillgodo och kan gå upp i serieledning vid seger mot fyran Balltorp imorgon.

 

Sandarna BK – Älvsborg FF 4-1 (3-1)

Sandarna har blandat och gett en hel del under säsongen hittills och kom med svag för till hemmamatchen mot Älvsborg. SBK hade bara spelat ihop två poäng på sina fem senaste matcher och säsongen enda vinst kom i premiären mot GFF. Även ÄFF har varit lite upp och ner och laget kom med två tuffa uddamålsförlusten i ryggen. Bortalaget åkte på en målchansutvisning tidigt i matchen men kunde ändå göra 1-0 genom Emil CarlsonMikael Johansson kvitterade dock för Sandarna och precis innan paus kommer både 2-1 (Samuel Widarsson) och 3-1 (Simon Chekroun på straff). Trots en man mindre så står ÄFF upp riktigt bra i den andra halvleken och är nära flera gånger. Det blir dock istället 4-1 till SBK via en Chekroun-frispark. Matchen var även en milstolpe i domarsammanhang då det var första gången ett helt kvinnligt domarteam dömde en match i den högsta lokala herrserien. Maral Marzai var huvuddomaren med Morvarid Mohammadi och Tina Bertlin som assisterande. Bilden till inlägget är lånad från förbundets hemsida.  

SBK:s målvakt Erik Johansson sa så här om matchen:

”Skönt att äntligen få ta 3 poäng igen! Riktigt välbehövligt! Det första som händer i matchen är att Älvsborg drar på sig en frilägesutvisning, tycker det är starkt av det domaren att våga ta fram det röda direkt även fast det är tidigt i matchen! Vi tar över matchen mer och mer under första halvlek och kan går in med en 3-1 ledning i paus. Tycker vi spelar riktigt fin fotboll under framförallt andra delen av halvleken då vi äger boll och lyckas hitta fram till en hel del bra målchanser! Andra halvlek är väl bara att glömma för oss, trots att vi är en man mer får vi inte till spelet alls. Vi känns väldigt stressade när vi har boll och kommer inte alls upp i samma nivå som vi hade under första halvlek. Men trots att vi inte är helt nöjda med matchen så tar vi 3 oerhört sköna och viktiga poäng!”

ÄFF:s Albert Jörnvik sa så här om matchen:

”Alltid tråkigt med förlust, vi spelar bra första minuterna och det känns bra! Tyvärr åker vi på en målchansutvisning (vet inte om mittplan ute till höger är en målchans) men det tyckte domaren. Men vi kämpe på och får utdelning och tar ledningen tidigt i matchen, men allt därefter går emot oss kan man säga, en mycket oklar straff för Sandarna och en frispark som tar på två av våra spelare som letar sig in i mål. Ja, idag var det helt enkelt tungt att spela fotboll. Men vi får helt enkelt bara fortsätta och tugga på, förhoppningsvis ger det utdelning i kommande matcher.”

ÄFF:s matchrapport hittas HÄR

Segern gjorde att Sandarna klev förbi just Älvsborg i tabellen. SBK är nu åtta medan Älvsborg är tia. 

 

/Rasta