Så här gick det igår i division 5 och 6:

 

TISDAG 8/9

5B

Kungsladugårds BK – Mossens BK 0-3 (0-1)

Mossens BK fortsätter att vinna matcher i årets 5B. Igår blev det 3-0 borta mot Kungsladugårds BKAbraham Kjellberg slog till redan efter fyra minuter och den ledningen stod sig in i paus. I mitten av andra kom även 2-0 (Harry Björklund) och i slutminuterna 3-0 (Isac Olsson). 

KBK:s kapten Marcus Weimén hade följande att säga om matchen:

”Vi står för säsongens plattmatch. Om matchen mot Näset var ett steg framåt är kvällens drabbning utan tvekan tre steg bakåt. Vi får inte ihop lagdelarna alls i försvarsspelet och gör Mossen riktigt bra i perioder. Bara att hitta tillbaka till grunderna och ta nya tag på söndag. Forza Lagårn!”

Mossens Carl Gunnarsson sa så här om segern:

”På förhand mycket tuff bortamatch då vi haft svårt för Lagårn tidigare. Vi får ett tidigt mål på en kontring vilket är viktigt i en sån här match. Sedan är det väldigt jämt där Lagårn rullar runt i backlinjen och slår långt medan vi spelar bollen men har relativt snabba anfall. Andra går i samma melodi med jämt spel och få chanser till en början. Till slut gör vi 2-0 genom ett riktigt snyggt klapp-klapp spel och efter det känns det väldigt stabilt. Vi har riktigt bra försvarsspel idag där vi inte släpper mycket förutom fasta där Lagårn är farliga. Annars tycker jag vi kontrollerar matchen, borde kanske göra något till i slutet. Skönt att haka på i toppen och förhoppningsvis fortsätter vi på den här vägen ett tag till!”

Mossen skuggar nu serieledarna Näsets SK och just de två lagen möts nu på lördag! 

KBK är sjua i tabellen. 

Bilden till inlägget är lånad från Mossens Facebooksida. 

 

6B

Hälsö BK – AIF Göteborg 3-2 (1-1)

Hälsö BK är med i jakten på serieledarna Västkurd men gårdagens seger mot bottenlaget AIF satt långt inne! Visst satte Jacob Lidström 1-0 för ”hemmalaget” (matchen spelades på Prästängen på Öckerö) men det var 1-1 i paus efter att Arbetarmål av José René Carpio Rojas. I början av andra tog även AIF ledningen genom Robin Lübbe och den ledningen stod sig till mitten av den andra halvleken. Då kom 2-2 genom Lukas Clarke och strax efter även 3-2 när Lidström blev matchhjälte med sitt andra mål! 

HBK:s tvåmålskytt Lidström sa så här om matchen:

”Svårspelad match i vinden så det blev en dålig match, men tycker vi var värda vinsten med alla lägen vi hade, vi tar nya tag för derbyt mot Hönö på lördag och jag hoppas verkligen vi gör en bättre match då.”

AIF:s Lars Wingfors hade följande att säga om matchen:

”Vi mötte ett trevligt Hälso borta på Öckerö. I en av årets blåsigaste dagar. Vår forward fick en bristning redan efter efter fyra minuter och vi fick ställa om. Bollen åkte åt olika håll beroende på hur vinden ville. Första halvlek var jämn. De gjorde ett mål på en konstig lobb som i normal vind skulle gått över men i motvinden fångads upp och studsade in. Vi fick hjälp av Hälsöback strax därefter, där han skarvade snyggt in bollen i egen bur på hörna av José . Första 20 i andra halvlek tog vi över mer och mer, Robin gjorde 2-1 och vi borde att fler av våra tillfällen, då vi ofta hade många spelare och chanser i straffområdet. Hälsö slog långbollar som i medvinden stack iväg som endast blev insparkar för oss. Vinden ökade på rejält och vi hade svårt att få upp bollen över halvan. Hälso fick med sig bollen när vi sprang oss vilse och gjorde 2-2. Vi kom igen och var ofta i deras straffområde men fick inte in den. Hälsa fick en billig frispark strax utanför straffområdet, som de sköt i ribba rakt ner, studs upp som de nickade in. Vi var inte tillräckligt alerta på returen. En bra match i övrigt för AIF, men resultatet speglar inte matchbilden. Vi har inte turen med oss igen. Fler bollar måste in helt enkelt. Vi tackar Hälsö för bra och trevligt motstånd.”

Hälsö är tvåa i tabellen, fem poäng efter Västkurd

AIF är fortsatt sist i 6B med sex raka förluster. Nyckelmatch i morgon mot tian Chalmers

 

6C

Göteborgs SIF – Johannebergs IF 2-0 (1-0)

Det var två formsvaga lag som skulle spela derby igår på Guldheden Södra. ”Studenterna” kom från tre raka uddamålsförlusten medan Johanneberg fortfarande var poänglösa i årets 6C. I slutet av den första halvleken kunde Martin Sidaway ge GSIF ledningen med 1-0 och den ledningen stod sig in i matchens sista tio minuter. I 84:e kom sen 2-0 (Olle Cimmerbeck) och en viktig seger för hemmalaget. 

”Studenternas” Victor Jansson sa så här om vinsten:

”Gott med seger efter tre raka, tunga uddamålsförluster. Relativt jämn match med en del chanser åt båda håll där båda målvakterna gjorde en fin match. Vi blandade och gav under matchen, vissa bra sekvenser och fint spel blandat med enkla bolltapp som gav Johanneberg möjligheter till omställningar.”

Johannebergs kapten Henrik Larsson analyserade matchen så här:

”Derby på Södra och Ulf Lundin är domare, blir inte mycket mer lokalfotboll än så. Matchen innebar krig från minut ett även om jag hörde flera tycka att det lirades bra boll på plan. GSIF gör 1-0 på fast situation, vi har ett i stolpen. Kunde blivit 1-1 men blev 2-0 genom en konstspark av GSIF:s långe forward. Go match i övrigt och hatten av till GSIF och Uffe.”

GSIF tog ett kliv upp till en åttondeplats och JIF är fortsatt rejält indragna i bottenstriden men undviker för tillfället på bättre målskillnad än jumbon Järnbrott.  

 

/Rasta