lördag (matchstart 13.00) smäller det i toppen av 5B när serieledarna Näsets SK tar emot tvåan Mossens BK på gräset på Åkeredsvallen

Näset toppar alltså tabellen och har hittills sex segrar och ett kryss på sina sju spelade matcher. Laget har gjort överlägset flest mål framåt (29) och släppt in minst (5). Krysset kom mot Önnereds IK (1-1) men sen har det varit rena överkörningar av bland annat Hovås Billdal (6-0), IF Mölndal (5-0) och Warta (6-1). Senast blev det 2-1 mot Kungsladugårds BK.

Mossens BK inledde säsongen med förlust (3-4) mot Önnered men har sen en fin obesegrad svit med fyra segrar och ett kryss. Krysset kom mot FC Linné (1-1) och även om de inte varit lika målglada som NSK så har det varit stabila segrar med bland annat 3-0 mot både Kungsladugårds BK och Tynnered och 4-1 mot Donsö. Defensiven har sett stabil ut med sex insläppta på sex matcher (bara NSK är bättre). 

NSK:s bästa målskytt hittills är Casper Jonasson som gjort 8 mål (bäst i 5B tillsammans med Mölndals Samuel Nilsson). 

Hos Mossen står Axel Sandquist och Johan Lähnn på fyra mål var. 

Näset kommer dock få klara sig utan sin kapten Simon Wallberg Andersson som blev utvisad efter två gula i senaste matchen mot KBK. 

 

Inför matchen så leder NSK serien på 19 poäng och Mossen är alltså tvåa (med 13 poäng). Mossen har dock en match tillgodo. Skulle Näset vinna så hänger de i praktiken av MBK från guldstriden. Näset har då 22 poäng med två matcher kvar att spela. Mossen står kvar på 13 poäng och kan maximalt ta nio poäng till och alltså sluta på 22 poäng. För att lagen skulle hamna på samma poäng behöver då samtidigt Näset förlora sina två sista och MBK skulle även behöva ta in en massa plusmål. 

Skulle dock Mossen vinna är det betydligt öppnare i guldstriden. Då är Mossen bara tre poäng efter och har dessutom en match mindre spelad. Skulle båda lagen sen avsluta med bara segrar så slutar de alltså på samma poäng. Näset har dock i skrivande stund betydligt bättre målskillnad (14 måls marginal). 

Näset har kvar att möta Fässberg och Tynnered (båda på hemmaplan) medan Mossen har kvar Hovås Billdal (hemma), Mölndal (borta) och Warta (hemma). 

Det ska även påpekas att både trean Önnered och fyran Warta bara är en poäng efter Mossen (med samma antal spelade matcher) och att även femman Tynnered kan blanda sig då de har en match tillgodo och är fyra bakom MBK. Skulle Mossen förlora så bjuder de även in lagen bakom i kampen om andraplatsen

Båda matcherna förra säsongen slutade med kryss. 3-3 i den första matchen och 2-2 i den andra. 

 

Inför mötet på lördag så har bloggen tagit ett snack med Näsets SK:s ena tränare, Ghaswan Safar, och Mossens BK:s huvudtränare Axel Bergström!

Vi börjar med NSK:s Safar:

 

Riktigt fin första halva på säsongen och obesegrade med sex segrar och ett kryss! Hur skulle du sammanfatta inledningen och vad är det som gjort att det gått så bra?

Vi har snackat mycket om att göra jobbet tillsammans i år och har en annan inställning. Vi slog Donsö borta första matchen med 1-5 och jag tror att vårt självförtroende har hjälpt oss från den omgången. Sen har det varit mycket bättre defensivt i år och vi orkar mer.

Seriefinal mot Mossens BK nu på lördag. Hur bra koll har du på MBK och hur är känslan inför matchen?

Kul med match igen! Oavsett vilket lag vi möter så är det ju detta vi älskar. Vi vet att MBK är duktiga med boll och har en del rutin.

Vilken matchbild tror du vi får se och vad blir matchavgörande?

Två lag som spelar rolig fotboll och en bra fight, svårt att säga men tror att det lag som har rätt inställning tar detta.

Hur ser det ut i truppen inför matchen?

Bra.

Hur slutar matchen?

Väldigt vinrött.

Stort tack och lycka till!

 

Vi fortsätter med MBK:s Bergström:

 

Riktigt fin första halva på säsongen och obesegrade sen premiären! Hur skulle du sammanfatta inledningen och vad är det som gjort att det gått så bra? 

Säsongsstart i början på augusti är onekligen något man sällan kommer få uppleva och nu några veckor senare är redan mer än halva serien spelad. Så utifrån dessa konstiga förutsättningar är det skönt att se att vi fått igång lite av vårt fina spel. Det som gått bra är det som killarna i den här gruppen alltid har och det är en stor vilja att stötta upp och hjälpa varandra på och av plan. De spelar för varandra och det är en riktig fin syn att se som tränare.

Seriefinal mot Näsets SK nu på lördag. Hur bra koll har du på NSK och hur är känslan inför matchen? 

Inte nån jättekoll på Näset men vi har ju mötts några gånger senaste åren och att de är målglada med en frejdig offensiv vet nog alla. Det lär de säkerligen vara på lördag också. Ska bli skoj med en riktig match mot en bra motståndare. Det är dessa matcher som är det man längtar efter när man kliver på försäsongen i januari varje år.

Vilken matchbild tror du vi får se och vad blir matchavgörande? 

Svårt att säga men tror inte det blir 0-0 i alla fall. Små marginaler kan säkert bli avgörande.

Hur ser det ut i truppen inför matchen? 

Tror den ser helt okej ut. Alltid några som missar matcherna pga jobb och resor i dessa divisioner men det är ju inget ovanligt.

Hur slutar matchen?

Ingen aning. 3-3 och 2-2 slutade det ju förra året så kanske något åt det hållet.

Stort tack och lycka till!

 

Bloggen tackar Ghaswan och Axel för att de tog sig tid och önskar självklart båda lagen lycka till. 

13.00 nu på lördag (12/9) smäller det alltså på Åkeredsvallens gräsmatta.

 

/Rasta