Innan vi ger oss på onsdagens matcher så har det kommit ett beslut från matchen mellan Hisingen FC och United Africa FC i 5A som spelades 22/8. Domaren bröt matchen i slutet efter att hemmalaget Hisingen hade kvitterat till 3-3. Enligt de uppgifter som bloggen fick då så bröts matchen pga Hisingen hade publik inne på planen som firade målet. Nu har UAFC fått segern med 3-0 så det får väl tolkas som att Hisingen FC var ansvariga för att matchen fick brytas och därför fick United Africa segern. 

 

Så här gick det iallafall gårdagens matcher i lokalfotbollen:

 

ONSDAG 9/9

5A

Götaholm BK – Björndammens BK/Öjersjö IF 2-2 (0-0)

Det blev en mållös första halvleken mellan Götaholm och Björndammen/Öjersjö på Gamlestadsvallens konstgräs igår men en desto målrikare andra halva. Hemmalaget fick en gyllene chans efter en halvtimmes spel så laget fick en straff men Fenan Zemui hittade inte rätt. Direkt efter satte istället Alexander Paulsen-Medalen 1-0 för gästerna! GBK fick sen en ny straff och då gick det bättre när Nemanja Savovic satte 1-1. Lagen fortsatte att växla mål och Pontus Börjesson gav Björndammen/Öjersjö ledningen. Det skulle dock som sagt sluta 2-2 och Zemui fick revansch för straffmissen när han kvitterade i 83:e.

GBK:s spelande assisterande tränare Tobias Bui sa så här om matchen:

”Återigen en match där jag tycker att vi borde vinna. Känns ändå som vi gör framsteg för varje match. Mycket misstag de första matcherna som vi straffas rejält på. Till matchen nu så gör vi en bra första halvlek och skapar en hel del chanser, tyvärr inga mål. Andra halvlek tycker jag att vi också är det bättre laget men Björndammen/Öjersjö lyckas också göra två mål. Slutsatsen är att vi går mot rätt håll, men nu behöver vi även få in trepoängare”

BBK/ÖIF:s kapten Gustav Ågren sa så här om matchen:

”Tuff match i mycket vind. Med medvind i ryggen första 45 borde vi gjort det svårare för dom. Vi är för passiva och tar inte vara på fördelen. Andra börjar svajigt och Götaholm får en given straff som dom bränner i ribban, ett par minuter senare gör vi mål och det känns som vi får riktigt bra momentum. Götaholm får sedan en till straff (väldigt tveksam handssituation) som dom sätter. Men vi lyckas återigen få in ett mål och det känns som vi ska komma därifrån med tre pinnar. Tyvärr lyckas Götaholm kontra in ett mål med några minuter kvar och luften går ur lite. Hawaii sista minutrarna innan domarn blåser av. Besviken på resultatet och att vi inte tog vara på första halvleken. Bra fight annars och kul att spela mot Götaholm igen.”

Björndammen/Öjersjö är nu sjua medan Götaholm är elva i tabellen. 

 

6B

FTU – Neutrala IF 2-8 (0-3)

Neutrala föll oväntat mot Diseröd (0-3) i förra omgången men var riktigt på tårna i gårdagens möte med FTU. Laget hade 1-0 redan efter sju minuter efter att Abdale Hasan Abdulahi nickat in bollen. I paus var det 3-0 efter att även Abdessamad El-Marjani och Najiib Ahmed Khaliif hamnat i målprotokollet. FTU var egentligen aldrig nära och det var 5-0 efter en timmes spel efter mål av Hussein Faarah och Khaliif igen. FTU fick in en reducering i mitten andra genom Yusuf Bozkir men därefter kom både 6-1 och 7-1 (båda gångerna genom Abdirahman Hussein). Sefer Yurdagül putsade siffrorna till 2-7 innan Faarah spikade slutresultatet 8-2 med sitt andra mål.

FTU:s Oguz Acikgöz sa så här om förlusten:

”De är det bättre laget från 0 till 90 och vinner rättvist. Finns inget mer att säga tyvärr.”

Neutrala skuggar Västkurd i toppen och är tvåa, två poäng bakom men med en match mer spelad.

FTU återfinns på en elfteplats och har fortfarande inte vunnit (tre kryss och två förluster hittills).

 

BK Skottfint – Hjuviks AIK 1-0 (1-0)

Möte på den övre halvan i 6B där BK Skottfint gick segrande ur kampen på Bravida. Ett tidigt mål av nyförvärvet Joel Enerås räckte till alla tre poängen.

Skottfints Max Bergenheim gav följande analys till bloggen efter matchen:

”En riktig division 6 match idag, inte mycket till ordnat spel från något av lagen och mycket dueller, kriga och kämpa. Såklart oerhört skönt för oss att gå ifrån en sådan match med vinst men det kan vi nästan endast tacka vår målvakt för idag. Bland de bästa matcherna jag sett en målvakt göra upp till division 3 skulle jag säga. Vi borde kunna göra mycket saker bättre och föra spelet på ett helt annat sätt men ger dem mycket onödiga frisparkar och dessutom tar väldigt onödiga gula, varav ett blir ett andra gult och utvisning så då blir det ju mycket kriga tyvärr. Men vi kämpar och står upp för varandra vilket är starkt även när spelet inte fungerar. Hjuvik står upp bra i den typen av spel som matchen utformade sig och vill mycket så de kommer säkert plocka sina poäng här och där resten av säsongen. Vi behöver upp ett par nivåer spelmässigt samt hitta ett sätt att lugna ner oss mentalt lite grand så vi inte drar på oss så mycket önödiga frisparkar, onödiga varningar samt slarvar bort bollen i enkla lägen. Men starkt att vinna och hålla nollan igen!”

Hjuviks Oscar Lösnitz sa så här om förlusten:

”Tung förlust, tyckte att vi hade spelet större delen av matchen, men vi lyckades aldrig göra mål. Det var ändå en rolig match.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR.

Skottfint är fint med bakom serieledarna Västkurd och har nu fyra segrar och bara en förlust. Nykomlingarna Hjuvik är sexa och har nu två raka förluster och dessutom inget mål framåt i de matcherna.

 

6C

Pushers BK – Hällesåker IF 1-0 (0-0)

Det blev en jämn kamp på den övre halvan av 6C när Hällesåker hade begett sig till Gröna Vallen för att möta Pushers BK. Det var mållöst till mitten av den andra halvleken innan Tom Hassling satte dit segermålet för Pushers! 

PBK:s tränare Jimmy Jonevret sa så här om segern:

”Ja den var riktigt skön. Vi hade sett Hällesåker tidigare och koll på att de skulle pressa väldigt högt och aggressivt vilket de också gjorde till en början. Jag tycker att vi kontrollerar det väldigt bra med att behålla ett lugn och vi vågar hålla i bollen och spelar oss ur den. Vi har ett övertag i bollinnehav och de mesta av spelet är på deras planhalva i första utan att vi skapar några direkt chanser. De skapar inte heller något direkt. Ett gott tecken på att vi förde spelet var att vår målvakt satta på sig en extra tröja i paus då han frös i första. Andra halvleken blir ett ställningskrig där det återigen inte skapas några direkt farliga chanser. Vi har inte lika god kontroll som i första men vi lyckas göra 1-0 på en fast situation som också står sig matchen ut. De försöker lyfta fram spelet i sista men vi står emot väldigt bra och jag tycker vi vinner välförtjänt där vi helt klart är det laget som försöker och är bättre.”

HIF:s tränare Jimmy Christensen hade följande att säga om förlusten:

”Tycker det är en jämn match där Pushers visar mer vilja än oss. Vi gör en ganska slätstruken insats på konstgräset, men mycket tack vare att Pushers gör det svårt för oss. Tråkigt med förlust. Men mest besviken är jag att domaren tillät sig bli påverkad av Pushers gnäll! Rättvisa 3 poäng för Pushers.”

Båda lagen är bra med på den övre halvan. Hällesåker är tvåa i tabellen, en poäng bakom ledande SK Argo. Pushers återfinns på en fjärdeplats, en poäng bakom Hällesåker

Bilden till inlägget är lånad från Pushers Twitter-konto. 

 

/Rasta