Så här gick det i våra division 4 och 5 matcher igår:

 

TORSDAG 10/9

4A

Angered MBIK – Jonsereds IF 1-0 (0-0)

Det var en intressant match i toppen av 4A igår när Jonsered begav sig till Lövgärdesplan för att möta Angered MBIK. Båda lagen kom med fin form. JIF hade fem raka segrar med sig och hemmalaget fyra trepoängare i rad. Det blev en målsnål tillställning och matchen bjöd bara på ett enda mål och det kom sent! I matchminut 81 blev Ali Simmo matchhjälte för hemmalaget med sitt 1-0 mål! 

AMBIK:s tränare Redian Omari sa så här om segern:

”En tuff och spännande match på Lövgårdetsplan. Resultatet talar för sig själv. Killarna gör en fantastisk insatts. Vi ville ha med oss tre poäng härifrån. Vi får ett bra tryck på dem i slutet av matchen och skapar samtidigt väldigt fina målchanser. Samtidigt har vi bra kontroll på defensiven i det skedet av matchen. Vi blickar framåt och skiftar fokus till nästa match nu på måndag! Varje match är så klart viktig här nu. Vi tar en match i taget och ger 100% för laget hela tiden. Vi tackar Jonsered för en fantastisk match!”

JIF:s tränare Adej Hayek analyserade matcher så här:

”Det är förbannat tråkigt att förlora fotbollsmatcher. Vi kommer tyvärr inte upp i önskad nivå och mot ett så bra lag som Angered MBIK så kan det bli ett sådant resultat som det blev ikväll. Vi får i matchens slutskede ett jättelänge att kvittera men deras målvakt gör en jätteräddning. Annars en hård, tät och tajt division 4 match som avgjordes sista tio. Vi får slicka våra sår och studsa tillbaka nästa vecka. Vi önskar dessutom Angered MBIK all lycka till resterande matcher.”

Den fina segern gör att Angered är trea men bara en poäng efter ledande Ytterby och lagen har lika många matcher spelade. Jonsered är tvåa i tabellen på bättre målskillnad än Angered men har en match mer spelad än toppkonkurrenterna. 

Bilden till inlägget (på matchhjälten Simmo) är lånad från Angered MBIK:s Facebooksida. 

 

4B

Balltorps FF – IK Virgo 3-1 (3-1)

Efter en fin start med fyra raka segrar så hamnade nykomlingen Balltorp i en liten svacka med bara en poäng på de tre följande matcherna. Motståndarna Virgo var inför matchen obesegrade med fyra segrar och två kryss som facit. Gårdagens match på Förbovallen fick en rejäl rivstart och BFF gjorde 1-0 (Lasse Broman) efter två minuter och 2-0 (Max Elgeskog) efter fyra! Efter tio hade Virgo fått en man utvisad och minuten efter kom 3-0 genom Broman! Joe Johnson fick sen in en reducering för Virgo efter en halvtimme men matchen var förlorad. Den sista timmen blev mållös och det blev alltså BFF-seger! 

BFF:s tränare Bawan Mohideen hade följande att säga om matchen:

”En galen inledning med 3-0 ledning och en man mer efter 9 minuter. Därefter ska vi döda matchen med många fler mål men blir lite nonchalanta framför mål. Virgo dör tidigt men står upp bra ändå i 90 minuter, dock aldrig tillräckligt för att skapa nerver i matchen. Det ska vara omöjligt att missa de lägena vi missar efter 3-0, både i första och andra, men överlag en bra match och härliga 3 poäng in på kontot!”

Virgos Per Bergström sa så här om förlusten:

”Vi har haft några såsiga insatser sista tiden men kommit undan med segrar ändå. Idag trodde vi att vi fortsatt kunde lunka oss till tre poäng men icke. Ut med skorna på plan, 3-0 samt rött kort innan klockan ens tickat 10 minuter. Overkligt men sant. Balltorp totaldominerar och är aggressiva. Konstgräset och deras intensiva press tar oss rejält på sängen. Resterande 80 minuter vinner vi med 1-0 och det är väl det vi får ta med oss. Dags och rycka upp oss till nästa om vi vill vara med i toppracet.”

Virgos matchreferat hittas HÄR

Balltorp fick alltså vinna igen och Virgo fick känna på hur det är att förlora säsongen 2020. Båda lagen är dock bra med i toppstriden. Balltorp är tvåa i tabellen och Virgo är trea. BFF har två pinnar upp till ledande Velebit med samma antal spelade matcher. Virgo alltså trea och har två poäng upp till BFF och fyra till Velebit men har en match tillgodo på lagen framför. 

 

5B

Fässbergs IF – Futsal Club Linné 1-1 (0-0)

FC Linné har fortfarande inte vunnit i årets 5B och igår kom det tredje krysset på de sex spelade matcherna. Borta mot Fässberg såg det dock ljust ut för första trean då Simon Ahlnäs satte 1-0 för gästerna i 86:e minuten! Hemmalaget Fässberg hann dock också få in en boll när Philip Kinnander kvitterade i 89:e

Linnés kapten Oskar Roxström hade följande att säga om krysset:

”Idag visar hela laget en riktigt god inställning. Vi pratar mycket med varandra och det finns en positiv anda i laget. Vi tar ledningen väldigt sent i matchen efter en fin prestation av Hadi som assisterar Simon. Några minuter senare kvitterar Fässberg och det känns väldigt tungt. Det som behövs i fortsättningen är att vi blir mer kliniska i avsluten. Jag har en bra känsla och jag är glad att vi har kvar fler matcher att spela den här speciella säsongen.”

Linné är tia i tabellen medan Fässberg återfinns på en sjätteplats. 

 

/Rasta