Vi kollar till matcherna i sexan från igår:

 

TORSDAG 10/9

6A

Croatia Göteborg – Härryda IF 6-0 (4-0)

Croatia tog sin fjärde seger i sin fjärde match igår när Härryda besegrades tämligen enkelt på Gamlestadsvallen. 1-0 kom redan i nionde minuten genom Jerry Thörner och i mitten av första kommer till genom Elvir Johansson Ramadani, Tim Berndtson och Mergim Ibishi. En kvart in i andra hamnade sen Patrik Andersson Blomqvist i målprotokollet innan Abel Zerai fastställde slutresultatet i slutet. 

Croatias Mergim Ibishi sa så här om segern:

”Vi börjar bra inledningsvis och får hål på Härryda rätt så tidigt. Det dröjer inte länge innan tvåan och trean kommer och då känns det klart. Vi får in ett par bollar till i andra halvlek. En stabil insats av samtliga, vi blickar framåt.”

Croatia är är alltså fullpoängare efter fyra matcher och är tvåa i en lite haltande tabell. Härryda är sist med en pinne på sina fem inledande matcher. 

 

FC Härlanda – Inter Linné IF 2-2 (1-0)

FC Härlanda såg ut att gå mot tre pinnar igår hemma på Härlanda Park mot Inter Linné. Dan Hassan gav nämligen ”Fångarna” ledningen direkt efter två minuter och direkt i andra kom även 2-0 (Anton Wall). Rolando Sosa sätter dock 1-2 med en halvtimme kvar och med en kvart kvar kommer 2-2 på straff (Manner Pineda Delgado).

Härlandas målvakt Sebastian Malcus sa så här om matchen:

”2-2 känns som ett rimligt resultat med tanke på matchen. Vi snackade innan matchen om att låta Inter Linné ha bollen och rulla runt och sedan ställa om när de lyft upp sina megaoffeniva ytterbackar. Något som vi gjorde väldigt bra i typ 70 minuter, sen tröttnade vi helt enkelt och Inter Linné kunde både reducera och kvittera. 

Matchen Ros: Jourpersonen på idrott och förening som på remote lyckades tända ljuset när det slockande med 2 minuter kvar. Det går ju att läsa om avbrutna matcher pga slocknat ljus, hade ju varit tråkigt om det blivit så här med. (Räknar väl med att vi vunnit på WO då orsaken till att vi var försenade var att motståndare, för andra året i rad, dyker upp i ett ställ identiskt med vårt. 😉 ).”

Inters Carl Demirtas Sjödin hade följande att säga om matchen:

”Vi börjar matchen på typiskt sätt genom att lyckas släppa in mål på hörna. Sen försöker vi jobba in oss i matchen men Härlanda ligger kompakt i försvaret och hotar med en del kontringar. Vi går till halvtidsvila med ett 1-0 underläge. I andra halvlek börjar vi piggt men åker på en kalldusch när vår annars så säkra målvakt missbedömmer ett inlägg. Efter det så börjar vi trycka på och hota mer och mer på kanterna. Vi reducerar efter lite röra i deras straffområde när Rolando forcerar in bollen. 2-2 dunkar Manner in på vad jag tycker en klar straff. Vi har fler lägen men tyvärr lyckas vi inte heller avgöra den här matchen. Vi tackar Härlanda för en god kamp och över lite avslut till nästa match.”

Härlandas matchrapport hittas HÄR

Härlanda är nu fyra med Inter Linné en placering bakom. 

 

6B

Bjurslätts IF – Västkurd BK 1-9 (1-4)

Västkurd fortsätter att övertyga i toppen av 6B och tog igår sin sjätte raka seger när Bjurslätt kördes över på Bravida Arena. VBK hade 3-0 redan efter en 19 minuter efter två mål av Hakan Celik och ett av Devran Celik. Innan paus kom även 4-0 (Ihab Yasin) men Bjurslätt hinner även få in en reducering (Philip Engström). Det blir dock aldrig spännande utan tidigt i andra kommer både 5-1 (Devran Celik igen) och 6-1 (Verim Aziraj). Det rinner alltså iväg till hela 9-1 efter att Yasin gjort sitt andra och Halmad Shersad Ibrahim satt de två sista. 

VBK:s Jesper Ljung sa så här om storsegern:

”En match som vi dominerade från första minut. Inledde matchen med en hög press som resulterade i tidiga och snabba bollvinster på Bjurslätts planhalva som sedan gjorde att vi hade en 3-0 ledning efter 15 minuters spel. Där är matchen egentligen död med vi fortsätter spela snabbt och idérikt i som gör att vi går till halvtidsvila med en 4-1 ledning. I andra halvlek så fortsätter målen att trilla in från vår sida men kvalitén går ner några snäpp. En stor eloge till Bjurslätt som trotts ett stort underläge fortsätter att kämpa åh spela sitt spel. Tack domarn och alla som var på plats och stöttade oss.”

VBK toppar 6B med maximala 18 poäng efter sex matcher. Bjurslätt är tia

 

Chalmers Studentkårs IS – AIF Göteborg 6-0 (1-0)

Det blev en storseger till i 6B igår när Chalmers besegrade AIF Göteborg med 6-0 på Heden 2. Det var dock ”bara” 1-0 i paus efter att Jeremias Karlsson hittat rätt efter en halvtimme. 2-0 kom en kvart in i andra genom Joël Ahoré Brou Boni och sen rann det iväg sista halvtimmen. Marcus Berghamn Claesson gjorde 3-0 och Lucas Dominique Paul Loiodice satte 4-0 med kvarten kvar. AIF fick även en spelare utvisad och Boni kunde göra sitt andra innan Victor Engdahl avslutade målskyttet i sista minuten. 

Chalmers Oscar Holm hade följande tankar efter matchen:

”Vi börjar matchen ganska knackigt och ger oss in i någon sorts tävling med AIF om vilka som kan slå mest långbollar på en halvlek. Vi rycker sedan upp oss och kommer till ett par ”halva” frilägen innan vi kan ta ledningen på en fin frispark direkt i mål. Andra halvlek börjar vi bättre och börjar framförallt rulla mer boll. Joel, en av ett par nya franska utbytesstudenter som har anslutit den senaste tiden ger oss 2-0 på straff och efter det kontrollerar vi matchen ganska bra. Vi gör ett par mål till och AIF kommer aldrig till några särskilt farliga lägen så blir en väldigt trygg seger till slut.”

AIF:s Lars Wingfors sa så här om förlusten:

”Som natt och dag jmf med vår insats i matchen mot Hälsö i tisdags. Ikväll spelade AIF sin sämsta match på flera år mot ett mycket bättre lag, som vann välförtjänt.”

Chalmers är nu nia och fick lite marginal neråt i tabellen. AIF är alltjämnt sist i tabellen utan poäng. 

 

6C

FC Heden – SK Argo 1-1 (1-1)

Intressant möte på den övre halvan i 6C när två obesegrade lag klev in på Överåsvallen. SK Argo kom med fyra raka segrar i ryggsäcken medan hemmalaget FC Heden hade tre vinster och två kryss som facit inför matchen. Efter en jämn inledning kan Heden ta ledningen när Kim Nordström håller sig framme och hugger på en halvchans när Argos försvar för en gångs skull tvekar lite. Skottet är välplacerat stolpe in och ledning för hemmalaget. Heden tar tag i taktpinnen och för matchen men utan några riktigt heta chanser. Argo höjer sig i slutet av halvleken och Marcus Comé står får en riktigt fin framspelning till Gustav Dovstad som trycker in 1-1 i 38:e. Även den andra halvleken börjar jämnt innan Argo har en bra period med några riktigt bra målchanser med bland annat två fina nicklägen. Slutet böljar fram och tillbaka med lite halvchanser för båda lagen med det slutar  med kryss. En bra division 6-match där det både smälldes på och stundtals var lite känslor, precis som det ska vara i en toppmatch. Båda lagen lär fortsätta slåss i toppen.

Argos matchrapport hittas HÄR

Argo toppar tabellen med fyra segrar och ett kryss hittills och har även en match tillgodo på de flesta jagande lagen bakom. Ett av dessa är trean FC Heden som är en pinne bakom. Femman Styrsö smyger med också och står just nu på tre segrar och ett kryss och kan alltså kliva upp på samma poäng som Argo

 

/Rasta