Vi avslutar rapporteringen från gårdagens matcher med våra sjuor:

 

TORSDAG 10/9

7A

Rambergets SK – Högaborg Kärralunds FC 0-3 (0-0)

Varken Ramberget eller Högaborg Kärralund hade tagit några poäng inför mötet igår och det var till slut gästerna HKFC som fick fira första trean. Det var dock mållöst i paus och en bit in i andra. I 66:e minuten kom sen 1-0 genom Carl Lundgren och med en kvart kvar satte Karl Westmark tvåan. Det blev alltså till slut 3-0 efter att Michael Backendal avslutat målskyttet. 

RSK:s kapten Lanno Hama sa så här om förlusten:

”Vi spelar bra fotboll första halvlek men kommer inte alls in i det i andra halvlek då Högaborg klart är vassare och piggare än oss och kan därmed plocka med sig tre poäng.”

HKFC:s Prithul Kharel Chhetri hade följande att säga om matchen:

”Vi möter Rambergets SK, ett lag som vi vann 11-2 mot senast när GP sände live från Bravida Arena. De första 25 minuterna kör vi bra och rullar runt bollen mycket. Genom mycket spel till mittfältet och hög press lyckas vi få några chanser. Vi vågar även skjuta flera skott, vilket dessvärre inte har gjorts under tidigare matcher. Sista 20 tappar vi lite av spelet och Ramberget får upp sitt spel istället. 0-0 första halvlek. Vi bestämmer oss för att söka yttrarna mer och öka på pressen, samtidigt som vi håller koll på kontringslägen. Efter ett inlägg in i straffområdet tappar målvakten bollen och Carlos passar den till Calle, som gör första målet! Ramberget tappar tempot och vi får upp vårat. 2-0 målet kommer från Karl Westmark. Han fick ett bra läge i första halvlek men tog revansch nu. Får bollen på högerkant och sedan stolpe in! Sista målet kommer från kaptenen, Micke, och matchen slutar 3-0. Vi tackar Rambergets SK för en god match.”

Första segern för Högaborg Kärralund alltså medan Ramberget får jaga vidare.

 

7B

BK Björkåsen – Proletären FF 1-3 (1-2)

Även i 7B var det match mellan två lag som fortfarande stod på noll poäng. Hemmalaget Björkåsen hade inlett med fem raka förluster medan PFF förlorat sina tre första matcher. PFF fick en kanonstart då Gabriel Gallardo Sepulveda gjorde 1-0 redan i andra minuten och i matchminut 8 satte Daniel Rojas 2-0! Innan paus hade dock Nelson Da Luz Lopes reducerat för BKB. Hemmalaget kom dock inte närmare utan istället fastställde Abdul Aziz Alsayed Ahmad slutresultatet i den andra halvleken. 

Björkåsen har nu sex raka utan poäng medan PFF klev upp lite i tabellen efter första segern. 

 

Ösets BK – Menisken IF 1-3 (0-2)

Möte på den övre halvan av 7B när Menisken IF gästade Ösets BKGröna Vallen igår. Gästerna tog ledningen efter en kvart genom Sebastian Thörnqvist och precis innan paus kom även 2-0 (Daniel Koch). Det resultatet stod sig sen till matchens sista tio minuter. I 84:e kom 3-0 (Victor Bogstedt) innan ÖBK reducerade några minuter senare genom Senad Zuta

ÖBK:s tränare Florian Zuta sa så här om förlusten:

”Vi möter kanske det bästa laget i serien vilket vi visste skulle bli tufft. Vi står upp bra matchen igenom men vi har svårt att hänga med när de kommer igång med sitt rappa spel. Med lite ”rätt” studsar som vi fått med oss i tidigare matcher kanske vi kunde fått med oss poäng, men summa summarum rättvis vinst för gästerna. Vi kom aldrig riktigt in i första halvlek där de lyckas göra både 1-0 och 2-0 innan paus. Vi höjer oss och spelar 1-1 i andra halvlek vilket vi tar med oss till nästa match. Forza Öset!”

MIF:s Eric Kollberg sa så här om segern:

”En fantastisk laginsats. Alla delar gör sitt jobb och varje spelare som kommer in märks knappt av. Vi tror på vår kapacitet och det upplevs som att alla vet att målen kommer till slut. Idag inledde Sebbe T med en fin volly-chip utanför straffområde i första halvlek och en stund senare fick Danne Krigaren göra sitt första mål för säsongen. Victor gjorde därefter ett fint 3-0 mål i andra och matchen är väl ganksa död vi det laget. Jag tycker vi är några nivåer bättre och de hotar inte jättemycket, men däremot är de fysiskt jobbiga och hade en väldigt stabil målvakt ska sägas. De har ett par minuter i andra där vi blir lite trötta. Kort och gott så bra och stabil fotboll idag på gamla Gröna Vallen.”

Menisken är nu tvåa i tabellen med tre segrar och ett kryss hittills. ÖBK är fyra, en poäng efter MIF men med en match mer spelad. 

 

Käringöns FC – Nova FC 1-5 (1-2)

Nystartade Nova FC har blandat och gett i början av säsongen men tog en stabil seger igår när Käringöns FC besegrades med 5-1. KFC var dock med till en början och Daryosh Farin satte 1-0 redan efter tre minuter. Nova kom dock tillbaka och välmeriterade Mak Lind kvitterade på straff. Innan paus hade Sean Mian också gett Nova ledningen med 2-1. Efter paus kunde sen NFC gå ifrån efter mål av Daniel Milicevic, Mian (igen) och i slutminuterna även Petter Lundgren

KFC:s Axel Norderyd sa så här om matchen:

”Vi står upp ok och spelar ett fint spel under delar av matchen och kommer till rätt många avslut men saknar den där extra skärpan, samtidigt som det trillar in några enkla baklängesmål under några svackor. Dom hade ett duktigt mittfält och vann klart rättvist men ett fall framåt för oss spelmässigt. En eloge till hela laget men ett extra plus till vår målvakt William, Said i anfallet och Olle på högerkanten.”

KFC har nu tre inledande förluster medan NFC har två segrar och tre förluster. 

 

/Rasta