4A rusar vidare genom hösten och vi kollar till hur det gick i helgen

 

FREDAG 11/9

SKIF Semberija – Kärra KIF 3-1 (0-1)

Semberija kom till matchen med två tunga förluster i benen när de ställdes mot jumbon Kärra KIF (som fortfarande jagade sina första poäng för säsongen). Det var dock bottenlaget Kärra som inledde målskyttet är Christian Johannesson satte 1-0 efter en halvtimme. Den ledningen höll fram till paus och en ganska bra bit in i andra. Det som hände precis efter halvtidsvilan var dock att Kärra blev decimerade till tio man efter ett rött. I minut 68 kom sen 1-1 (Kevin Yamoah) och bara två minuter senare kom 2-1 genom Dzengis Samir SaliLukas Hermansson avslutade sen målskyttet med sitt 3-1 mål. 

Semberija Andreas Odersjö hade följande att säga om segern:

”SUPERGÖTT! Tillbaka på vinnarspåret igen! Trepoängs-pajen lades tidigt i veckan in i ugnen, och som den smakade. Första 10-15 minutrarna är en ren tsunami från våran sida där vi skapar 4-5-6 riktigt farliga målchanser bara på några minuter. Men precis som det varit för oss hittills under säsongen; inget vill in. Stolpe ut, tveksamma offsides och storspelande målvakter till höger och vänster. Jag minns inte exakt minut men det dröjde ett tag innan Kärra fick känna lukten av vårat straffområde för första gången. En frispark i muren som sedan resulterar en hörna och sekunden senare 0-1 i baken. Obeskrivligt tungt. I halvlek byter vi ett par positioner och går ut med en klassisk ”Sir Alex 4-4-2” och försöker komma runt på kanterna vilket ganska snabbt ger resultat. Min anfallskollega Kevin, som sällan gör misstag i boxen, sätter snyggt 1-1 och det dröjde inte allt för länge innan våran serbiska Daniel James, Dzengis Sali, tog av sig rocken och satte 2-1. Mycket fint. Lukas Hermansson som gjorde en fantastisk fin första halvlek sätter sedan välförtjänt punkt på matchen. 3-1. En felträff om du frågar mig. En riktig, riktigt skön seger men som vi redan lagt i bagaget. Nu är det Angered på tisdag som gäller! Upp på hästen igen! Framåt Semberija! Till sist. Fem plus till kvällens domar-trio, men framförallt våran evighetsmaskin Abodi som totalt sprang 5 mil på vänsterkanten. Forza SKIF!”

Kärra KIF:s kapten Oliver Drakenhammar sa så här om matchen:

”Vi alla visste att vi behövde ta poäng idag och jag tycker att vi följde vår matchplan bra. Vi är starka på fasta situationer och gjorde 1-0 på hörna och fick med oss en ledning in till halvtidsvilan. Tyvärr fick vi ett rött kort tidigt i andra halvlek där jag inte helt uppfattade vad som hände. Jag tycker att vi som lag fortsatte att jobba på bra men Semberija är väldigt duktiga och ett spelskickligt lag så när dem lyckades få in 1-1 och 1-2 så var det svårt för oss att komma tillbaka. Vi kämpade på bra men tyvärr räckte det inte hela vägen. Nu blickar vi framåt och fokuserar på nästa match mot Ytterby som blir en tuff match.”

Semberija alltså tillbaka som vinnare efter en liten svacka och laget är nu sexa, fyra poäng bakom ledande Ytterby. Frågan är om de spelade bort uppflyttningschansen? Redan imorgon kanske vi får svaret på det då de ställs mot fyran Angered MBIK

Kärra KIF är sist i tabellen med åtta raka förluster. Med tre matcher kvar att spela kan de alltså som bäst sluta på nio poäng. I skrivande stund har elvan Kode 6 poäng, tian Partille 7 poäng och nian Nol även de 7 pinnar. Dessutom har alla de tre lagen en match tillgodo på Kärra. Kärra måste alltså vinna alla sina tre avslutande matcher för att kunna hålla sig kvar. Visst finns det något scenario där de skulle kunna klara sig på två segrar och ett kryss men det känns inte troligt. Kärra har kvar att möta serieledarna Ytterby och sen bottenkonkurrenterna Partille och Nol. Tyvärr för Kärra lär det med största sannolikhet inte spela någon roll hur det går i de två avslutade matcherna. 

 

Ytterby IS – Lerums IS 1-2 (1-2)

Lerums IS tog en riktigt fin seger i fredags när de blev första lag att besegra serieledarna Ytterby! På bortaplan på Ytterns IP lyckades Lerum vända ett 0-1 underläge till seger. YIS Joakim Thornberg satte 1-0 redan efter nio minuter men efter en kvart hade Pelle Jakobsson nickat in kvitteringen. Inom paus kom även det som skulle bli segermålet när Tim Sannevi gjorde 2-1. Direkt i andra får sen LIS ett rött men lyckas ändå hålla undan och vinna. 

YIS Martin Sjöberg sa så här om matchen:

”Match där vi tar ledning i första halvlek och de kvitterar och tar ledningen innan paus. De åker på en utvisning inom första fem minuterna i andra. Vi försöker lyfta upp vårt spel för att få till en kvitttering men idag lyckas vi tyvärr inte.”

LIS Philip Säyläs hade följande att säga om segern:

”Mycket underbar och viktig seger för oss! Första halvlek så började Ytterby bra och var det bättre laget fram till första målet, efter de tycker jag vi tar över matchen i första halvlek och gör två mycket fina mål från Pelle P och Tim aka Robertson där Tim fick till en riktig fin pärla. Andra halvlek så får vi utvisning efter 11 sekunder och Ytterby har spelet hela andra halvlek då vi är en man kort men vi står upp bra och försvarar väldigt bra, även våran målvakt står för en väldigt stor insats. Mycket skön och viktig seger för oss och finns inget annat än att fortsätta kriga på de tre sista matcherna och snea ikväll haha!”

Bilder från matchen hittas på Ytterbys hemsida, HÄR

Ytterby leder fortfarande 4A och Lerum är nu tvåa men endast på målskillnad. LIS har dock en match mer spelad än YIS. Fyran Angered har dock chans att kliva förbi Ytterby då de är en poäng efter och med en match mindre spelad. 

 

Guldhedens IK – Kode IF 4-0 (3-0)

Guldheden tog en fin hemmaseger mot Kode i fredags och hakar på toppstriden. Stor matchhjälte blev Svante Möller som svarade för GIK:s ALLA fyra mål! Tre av målen kom under den andra halvan av den första halvleken. 1-0 i 26:e minuten, 2-0 på straff i 31:a och 3-0 fem minuter innan paus. Direkt i andra kom sen även 4-0 målet

GIK:s Philip Svensson sammanfattade segern så här:

”Stabil seger efter en 3-0 ledning i paus. Trots en väntad matchbild, där Kode försvarade lågt och gjorde det svårt för oss, fick vi inte till ett särskilt bra spel i det offensiva. Vi lyckades dock relativt tidigt spräcka nollan och sedan utöka tätt inpå. Viktigt för vår del att ta en 3:a i jakten på toppen och inför nästa veckas intensiva matchschema.”

Kodes ena tränare, Jimmy Karlsson, sa så här efter förlusten:

”Tydlig förlust mot ett för dagen klart bättre lag. Vi är inne i en tung period med 5 förluster på de 6 senaste matcherna och behöver hitta kraft och energi för att vända trenden framöver. Vi skulle inte må dåligt av att få lite medvind med oss, bollar som studsar rätt åt oss samt lite färre straffar blåsta mot oss framöver.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR

Bilder från matchen hittas på Kodes hemsida, HÄR, med Jessica Lundin som fotograf. Bilden på en glad Möller är dock lånad från Guldhedens hemsida. 

Guldheden är femma men har bara tre poäng upp till ledande Ytterby och en match tillgodo. GIK har kvar att möta både fyran Angered och just Ytterby.

Kode har verkliga problem när det gäller förnyat kontrakt. I skrivande stund ligger de på nedflyttningsplats och har fyra matcher kvar på sig att klättra i tabellen. Ödesmatch i nästa omgång då de ställs mot nian Nol, som är en poäng före. 

 

LÖRDAG 12/9

Partille IF FK – Nol IK 2-1 (1-0)

På den undre halvan tog nykomlingen Partille en riktigt viktig seger när Nol besegrade hemma på Lexby i lördags. Marcus Månsson sig till att hemmalaget ledde med 1-0 i paus och den ledningen stod sig till slutet av matchen. Med bara två minuter kvar kom 1-1 (Simon Möller) innan Farhad Ariyaeeravesh satte 2-1 i 90:e

Partilles Hugo Kymmer sa så här om matchen:

”En riktigt efterlängtad seger! Första halvlek så är vi överlägsna. Allt sitter och 1-0 känns som för dåligt med tanke på de lägen vi bränner. Andra halvlek så blir vi väldigt tillbakatryckta och Nol kommer bra in i matchen. Vid minut 88:a gör Nol välförtjänt 1-1 efter mycket spel mot ett mål men under matchens sista spark gör Farhad 2-1 och segern är vår. En magisk känsla men mycket att jobba på inför de två kommande matcherna nästa vecka.”

Partilles blogg skriver om matchen HÄR

Partille är nu tia, en poäng bakom nian Nol

 

FC Komarken – Gårda BK 1-1 (0-1)

I mitten av 4A-tabellen återfinns både Komarken och Gårda och det blev kryss när de möttes på Kongevi i helgen. Gårdas kulturbärare Alexander Bergman satte en straff fram till 1-0 redan efter nio minuter och den ledningen står sig en bra bit in i andra halvleken. En kvart in i andra får dock GBK:s Lukas Walberg Wesström sitt andra gula och får lämna. I 66:e minuten kommer sen 1-1 genom Jafet Menghestab, även det på straff. 

Gårdas ena tränare, Josef La Carrubba, sa så här om matchen:

”Vi kommer till matchen med en tung period bakom oss. Tycker laget startar mycket fint och sätter Komarken under stor press. I halvlek har vi 1-0 men borde ha tryckt in en till. Andra startar i ungefär liknande stil. Tyvärr drar vi på oss ett rött och matchbilden ändras helt. Komarken lyckas kvittera och känslan efter matchen är att vi förlorar två pinnar.”

Komarken är sjua och Gårda en placering och två poäng bakom. 

 

/Rasta