Turen har kommit till 5B! Så här gick det i helgen:

 

LÖRDAG 12/9

Näsets SK – Mossens BK 8-1 (2-0)

Upplagt för spännande toppmöte mellan ettan Näsets SK och tvåan Mossens BK men det blev till slut en rejäl överkörning. Matchen präglades en hel del av att Mossen fick sin målvakt utvisad en bit in i matchen (det står fel i matchrapporten där det ser ut som det är NSK som får sin målvakt utvisad). På den efterföljande frisparken satte sen Mattias Svanberg 1-0 för NSK och innan paus kom även 2-0 (Dennis Strandberg). Näset kliver in och avgör matchen i början av andra efter mål av Strandberg igen och Kristoffer Frantzich. Målen fortsätter att trilla och Manfred Oppong nickade in 5-0 och i slutet kom även 6-0 (Emmanuel Kwet) och 7-0 (Casper Jonasson) innan MBK fick in en reducering (Abraham Kjellberg). Frantzich avslutade sen målskyttet med att fastställa slutresultatet 8-1

MBK:s Johan Lähnn sa så här om den konstiga matchen:

”Ja vad ska man säga. Det är som du säger konstig match, som inte startar till våran fördel med rött kort efter 15, men vi försöker att kriga oss tillbaka och spela vårat spel. Men Näset visar ju att dom är ett spelskickligt lag och tar vara på att vi är bara 10 man. Men även fast vi är 10 man så kommer vi till chanser, men tyvärr var inte turen med oss idag. Det är bara att glömma denna match och köra på och ta dom nio poäng som är kvar att ta!”

NSK:s Kristoffer Frantzich sa så här om segern:

”Tycker vi kommer ut starkt från minut ett och visar att vi är serieledare, vi har taktpinnen från start och spelar bra fotboll. Sen stannar bollen lite slumpartat i en vattenpöl som frispelar Vasse som chippar över målvakten (som är utanför straffområdet) och tar med hands, rött kort! Frispark utanför straffområdet och Svanberg sätter dit den snyggt i krysset, sen fortsätter vi äga boll och föra matchen, 2-0 i paus och där bestämmer vi oss för lägga in en extra växel och stänga matchen vilket vi gör, Mossen har lite chanser som vi bjuder på, men rättvis seger och tre nya goa poäng in på kontot.”

Näset har nu ett järngrepp om seriesegern i 5B och leder med sju poäng före tvåan Önnered. NSK har två matcher kvar (Fässberg och Tynnered hemma). Tvåan Önnered har tre matcher kvar att spela och kan maximalt sluta på 24 poäng. Näset har i nuläget 22 poäng och betydligt bättre målskillnad än Önnered (+31 jämfört med ÖIK:s +8). Så seger i nästa match för Näset betyder serieseger eller att ÖIK skulle förlora sin nästa match (mot fyran IF Warta). Skulle ÖIK kryssa så har NSK också i praktiken vunnit då de har så mycket bättre målskillnad.  

Mossen är i praktiken bortspelade från seriesegern (de skulle kunna hamna på samma poäng som Mossen men har betydligt sämre målskillnad) men är trea i tabellen och har fortfarande bra chans på andraplats. Laget har två poäng upp till tvåan Önnered

 

IF Mölndal – IF Warta 9-4 (5-0)

Mölndal fortsätter att bjuda på målrika matcher i årets 5B! Efter den otroliga 6-10 förlusten senast mot Önnered vann Mölndal i helgen med 9-4 mot Warta! Segern grundlades i första halvlek då Mölndal gjorde fem mål. Samuel Nilsson och Noah Setterberg låg bakom alla målen innan paus då Nilsson gjorde både 1-0 och 4-0 medan Setterberg svarade för ett hattrick. Det blev kanske lite nervöst i början av andra när Warta reducerade både till 1-5 (Andreas Stern-Pettersson) och 2-5 Samir Hassan Salih). Setteberg ökade dock på till 6-2 med sitt fjärde mål och sen var det ingen fara. Warta drog även på sig ett rött i mitten av andra och strax därefter kom både 7-2 (Mwansa Chirwa) och 8-2 (Marcus Fors). Warta putsar sen till siffrorna lite med mål av Innocent Teiko och Sean Lucero innan Mölndals Niclas Högfeldt avslutar målfesten. 

Mölndals Dennis Nadarevic sa så här om matchen:

”En bra match av oss men självklart med lite tur. Vi spelade och jobbade för varandra. En mycket bra första halvlek där målen bara rullar in. I andra halvlek slarvar vi lite och de gör två på 10 minuter. Medans de jagar och fyller på lyckas vi kontra in ett par bollar till. Helt klart en bra match av oss och väldigt viktig också.”

Viktig seger för Mölndal som efter den stabila starten (fem poäng på de tre första) kom till matchen med fyra raka förluster. Laget är nu sjua i den lite haltande tabellen. Mölndal har sjuka 15-14 i målskillnad på sina två senaste matcherna! 

Tuff förlust för Warta som nosade på toppstriden efter två raka segrar. Warta är dock fortfarande med i kampen om andraplatsen och har tre poäng upp till tvåan Önnered (som de dessutom möter i nästa omgång). 

 

SÖNDAG 13/9

Hovås Billdal IF – Kungsladugårds BK 1-3 (1-3)

Viktigt möte på den nedre halvan när Kungsladugårds BK begav sig till Hovåsvallen för att möta Hovås Billdal. KBK gasade på direkt från start och redan efter 19 minuter ledde laget med 3-0 och matchen var i princip avgjord! Lucas Erlandson satte 1-0 efter sju minuter innan Emil Wigren fyllde på med tvåan. Sen gjorde nyförvärvet Måns Saebbö sitt första mål för KBK när han satte 3-0. Hovås hämtade sig väl lite efter den inledningen men mer än en reducering av Eric Bergh strax innan paus orkade laget inte med. 

KBK:s Christopher Ulvdalen hade följande att säga om segern:

”Vi tar tag i taktpinnen direkt från start och spelar riktigt bra fotboll första 30 minuterna vilket resulterar i att vi kors i taket gör tre mål på en halvlek, det var ett tag sen sist. Vi har några lägen i andra halvlek som vi borde gjort mål på och även Hovås har några farlig omställningar och lite farliga inlägg i slutet av matchen när de vill forcera men allt som allt är vi värda en vinst tre riktigt sköna poäng inför slutspurten.”

KBK är nu på lite säkrare mark och är sexa i tabellen. 

Hovås Billdal är nia och har två poäng ner till jumbon Donsö.

 

Tynnered FC – Önnereds IK 0-2 (0-2)

Nykomlingsmöte mellan förra årets 6C-lag Tynnered och Önnered på Åkeredsvallen. Det var ÖIK som drog det längsta strået och som fortsätter slåss om uppflyttning. Matchens båda mål kom i början av den första halvleken där 1-0 är ett självmål och tvåan prickas in av Lyle Gifford. Matchen bjuder helt enkelt inte på några fler mål och det blir bortaseger.

ÖIK:s assisterande tränare Marcus Carlström sa så här om matchen:

”Vi gör en stabil insats med bra jobb på alla spelare. Vi får en bra start med 2-0 efter 20 minuter som vi sen bevakar matchen ut.”

TFC:s tränare Robert Smolander kommenterade förlusten så här:

”En tråkig förlust idag. Tycker vi gör en bra match med mycket positivt att ta med sig. Släpper in ett självmål och ett kontringsmål efter ett slarvigt uppspel tidigt i första halvlek. Spelar annars bra under stora delar av matchen och tycker vi förtjänar ett par mål. Önnered gör sitt bra, men tycker ändå att vi borde fått ut mer mer sett till matchbilden.”

ÖIK:s matchreferat hittas HÄR

Önnered är tvåa i tabellen och är det laget som har den bästa teoretiska chansen att hindra Näset från att vinna 5B. Det mesta tyder dock på att de inte kommer lyckas med det men de har greppet om andraplatsen. I nästa omgång möter de fyran IF Warta och seger där så spelar de i praktiken bort Warta från kampen om andraplatsen.

Tynnered är femma och har en match tillgodo på lagen framför och har fortfarande chansen, men då behöver de lite hjälp med andra resultat. 

 

/Rasta