Turen har kommit till helgens 6A-matcher:

 

LÖRDAG 12/9

Fröjdens FK – Bergsjö IF 0-3 (0-2)

Bergsjö IF fortsätter att befästa sin plats i toppen av 6A-tabellen. I lördags kom lagets femte seger för säsongen när Fröjdens FK besegrades. Lagom innan pausvilan hann BIF göra både 1-0 (Durim Bublica) och 2-0 (Victor Calming). I slutet av matchen kunde sen Nesredin Salih även göra 3-0.

Fröjdens tränare Philip Berggren sa så här om matchen:

”Första halvlek är en jämn tillställning utan strålande spel från nåt av lagen. Vi i Fröjdens har en del halvlägen vi inte lyckas förvalta. Tyvärr tappar vi fokus vid två frisparkar emot oss, 2-3 gubbar står och pratar med domaren när Bergsjö vid båda dessa tillfällen, via inlägg och långskott, gör två snygga mål. Onödigt och inget man har råd med när man möter serieledarna. I andra halvlek är spelet förlagt på Bergsjös planhalva. Vi gör det bra och trycker ner motståndet men väl vid offensivt straffområde blir det tyvärr för omständigt och Bergsjö med sin skickliga defensiv står emot i 90 minuter. I matchens sista minut kontrar Bergsjö till sig en hörna och får in 0-3. Sammanfattningsvis en jämn match där Bergsjö tyvärr är vassare i båda straffområdena. Vi i Fröjdens får jobba vidare och hoppas på att det snart lossnar för oss. Tack till både motståndare och domaren för en bra match och trevlig tillställning!”

BIF:s spelande tränare Valon Hetemi sa så här om matchen:

”Det var en härlig seger men också en tuff match som vi fick kämpa för att vinna även om slutresultatet blev 3-0 till oss. Det var två bra lag som möttes och bägge lagen rullade boll och det var en kamp om vilket lag skulle få övertaget. Ju längre halvleken pågick ju mer tog vi över och lyckades också spela förbi deras press och och skapa flera chanser. När vi sedan gör 1-0 och även 2-0 har vi ett bra övertag och lyckas skapa fler chanser. Fröjden är inte helt ofarliga heller, de lyckas skapa några chanser men är inte effektiva. Första halvlek slutar 2-0 och vi är riktigt nöjda med halvleken och med vår prestation. Inför andra halvlek pratar vi om att fortsätta våga spela vårt spel. Andra halvlek drar igång men tyvärr så blir vi försiktiga i vårt spel och börjar istället spela lite långt, samtidigt som Fröjden sätter ett högt press och trycker ner oss och spelar rakare. Därför är känsla att vi går ner och försvarar oss (omedvetet) medans Fröjden trycker på för en reduceringsmål. Trots att de har ett tryck på oss så lyckas de aldrig skapa något farligt medans vi ligger mer på kontringar och i slutet att matchen lyckas vi skapa ett bra läge som resulterar i en hörna och på den gör vi mål och matchen slutar 3-0.”

Bergsjö IF toppar 6A-tabellen med fem segrar och ett kryss men jagas av bland annat tvåan Croatia som än så länge är fullpoängare med sina fyra raka segrar. Just Croatia och Bergsjö IF möts i den sista omgången!

Fröjden återfinns på en sjundeplats. 

 

Vatra KIF – Gamlestaden FF 1-0 (0-0)

I sin femte division 6-match tog äntligen nykomlingen Vatra sin första trepoängare! De gjorde det hemma på Lövgärdesplan genom att besegra gästande Gamlestaden FF med 1-0. Segermålet kom sent när Spiro Sinani blev matchhjälte i 80:e minuten! 

Vatras Behar Tahiri hade följande att säga om säsongens första seger:

”En jämn match mellan två lag som börjat mindre bra. Båda lagen hade bud på mål i första halvlek men det skulle dröja till 80:e minuten innan vi kunde trycka dit en hörna, mot ett ganska storvuxet GaFF. För övrigt en mycket snäll match vilket alltid är kul.

GaFF:s målvakt Philip Bladh sa så här om förlusten:

”En regnig och blåsig match var att vänta på Lövgärdesplan. Vi började bra tycker jag och har några chanser att sätta dit den men deras målvakt storspelade idag och gjorde jätteräddningar. Jag fick även sträcka på mig lite men det var jämt och 0-0 i paus. Sen i andra börjar vi tappa mer och mer och tillslut blir det mest chansbollar och vatra börjar skapa mer chanser. Tillslut så får dom in en boll i 82:a vilket va tungt. Någon minut innan hade vi skott i stolpen. Men förlust idag och det va extra tungt men det är bara att blicka framåt mot nästa match!”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR

Segern för Vatra gör att båda lagen nu står på fyra poäng efter fem matcher. Lagen har även exakt samma målskillnad men Vatra är före på inbördes möten! GaFF är nia med Vatra som åtta. 

 

SÖNDAG 13/9

Tollereds IF – Real Maskin BK 2-2

Det såg länge ut som Real Maskin skulle lämna Spinnarvallen med tre fina poäng igår efter att laget hade en 2-0 ledning sent i matchen mot TolleredJacob Casimiro de Ruíz gjorde 1-0 för Maskinen sent i första halvlek och med mindre än en kvart kvar gjorde Tobias Olovsson 2-0. Hemmalaget reste sig dock och Sebastian Fransson reducerade till 1-2 på straff i 86:e och två minuter senare gjorde Per Sjöström 2-2! 

Reals Johan Magnusson sa så här om matchen:

”Match mot Tollered på klassiska Spinnarvallen, blöt och tungsprungen men helt ok, innan match pratar vi om att hålla positioner och vara beredda på mycket långbollar från Tollered, och precis så blev det. Tollered har början av matchen och skapar en hel del farliga lägen, med långa bollar på bra forwards. Vi sticker upp på ett par bra kontringar i första. Med en staffsituation och nån halvfarlig nick, men chansmässigt går den nog ändå till Tollered, extra gött då att våran Jacob ”Jagge” Casimiro de Ruis lyckas stressa målvakten till en dålig rensning och får in ett 1-0 mål 3 sekunder innan pausvilan. Andra halvan känns det som vi har bra koll på Tollereds tjongspel och när vi får straff med 20 kvar, som Tobbe säkert bombar in, är känslan att vi ska lyckas slå Tollered för första gången. All heder åt Tollered som aldrig ger upp och flyttar fram positionerna och i en tilltrasslad situation i vårt straffområde studsar bollen ut och Tollered spelaren får en kalasträff. 1-2. Luft under vingarna och med ca 3 minuter kvar får Tollered straff, såg inte själv situationen, men enligt våra killar var det en ganska standard närkamp som eventuellt också var utanför straffområdet. Protester, gult kort, straff och mål. 2-2 Vi gör en stabil match idag men Tollered är fysiska och tuffa att möta. Ska sägas att vi fick två återbud till matchen samt saknar ett par viktigt spelare pga skada.”

Reals matchrapport hittas HÄR

Nykomlingen Real ligger på en fin tredjeplats, en poäng före femman Tollered

 

/Rasta