Så här gick det i helgens 6B:

 

FREDAG 11/9

Diseröd SK – Surte IS FK 2-3 (0-1)

Surte IS FK har gjort det riktigt stabilt hittills i årets 6B, särskilt med tanke på att bloggen gissade att laget skulle kämpa i botten av tabellen. Laget tog sin tredje seger för säsongen när Diseröd besegrades borta på Skarpe Nord i fredags. Jonathan Pusterli gav Surte ledningen precis innan paus men tidigt i andra kom 1-1 (Filip Karlsson). Med en halvtimme kvar fick sen DSK en spelare utvisad efter två gula och strax därefter kom 2-1 (Pusterli igen) och även 3-1 (Rade Radovic) för gästerna. Tobias Bengtsson ger dock Diseröd lite hopp med en reducering med en kvart kvar men närmare kommer inte hemmalaget.

Surtes Jonathan Pusterli sa så här om segern:

”Skulle vilja säga att vi gör våra bästa 45 minuter för säsongen i första halvlek, vi står rätt spelar precis som vi vill och kontrollerar matchen fullt ut, känns som vi tappar lite fokus i andra halvlek och Diseröd får in en kvittering och börjar ta sig in i matchen mer och mer som tur är åker dem på ett rött kort och vi kan börja kontrollera matchen ganska bra igen och lyckas göra 2-1 och 3-1 innan dem får in en reducering. Diseröd gör en bra match men vi är det starkare laget idag och lyckas hålla undan.”

Surte har nu tio poäng på sina sju spelade matcher och ligger sjua.

Diseröd återfinns lite längre ner i tabellen som tia. Viktig match i nästa omgång för DSK då de tar sig an jumbon AIF Göteborg.

 

LÖRDAG 12/9

Knippla IK – FTU 6-1 (1-1)

Det går fortsatt riktigt bra för nykomlingen Knippla och fortsatt uselt för FTU i årets 6B. FTU fick lämna fina Tranbärsvallen i lördags med noll poäng och en svidande 1-6 förlust. Det var dock gästerna som gjorde första målet när Kaan Mustafa Ücler satte 1-0 efter 24 minuter. Minuten efter kom dock 1-1 genom Aligool Amini och det var även oavgjort i paus. Mahdi Safari satte sen 2-1 för ö-laget tidigt i andra och Amini passade även på att missa en straff strax efter. Amini fick dock revansch när han gjorde 3-1 och sen rullade målen in för hemmalaget. Mahdi Khodadad gjorde 4-1 och Victor Jacobsson 5-1 innan Safari avslutade målskyttet med ett straffmål. 

KIK:s målvakt Joel Carlryd sa så här om matchen:

”Dags för FTU att komma på besök. Vi kommer återigen till match med 16 man, trots en del skador och annan frånvaro. Dagen bjöd på perfekt fotbollsväder: regn till och från och 15 m/s. En härligt tung gräsmatta som vi vet att vi klarar av och ofta har i bakhuvudet att motståndarna inte är vana vid naturgräs. Väder och underlag gör att det blir många situationer där bollen studsar och far utan att något lag riktigt får till ett spel. Cirka halvvägs in i första halvlek kommer FTU runt på ena kanten och slår ett inlägg till en helt fristående spelare som kan nicka in 0-1. Bara nån minut senare lyckas vi kvittera, väldigt skönt då vi ändå känns som det starkare och bättre laget. 1-1 står sig i halvlek. I andra tar vi tag i det mer, och målen trillar in. Vi hinner med att missa en straff. Med 5-1 och bara minuter kvar av matchen blir det allt mer gnäll och tjafs på plan, vilket till slut eskalerar då vi får vår andra straff för dagen. Det resulterar i att domaren, som egentligen är för bra för division 6, innan vi får slå straffen säger till på skarpen att det är inte kul längre. Både spelare och domare är på plats för att vi älskar fotboll, men när det blir så här är det inte kul för någon. Här har alla spelare, ledare och publik ett ansvar som det är dags att alla tar, oavsett hur mycket man vill vinna. Det gäller samtliga lag! Vi sätter straffen och matchen slutar 6-1. En skön vinst som tar oss upp till andraplats halvvägs in i säsongen. Nästa helg väntar derby mot Hälsö.”

Nykomlingen Knippla, som bloggen trodde skulle få det riktigt tufft, är i nuläget på en sensationell andraplats!

FTU har det som sagt riktigt tufft och är näst sist, fortfarande utan seger

 

Hönö IS – Hälsö BK 2-0 (0-0)

Det var derby i norra skärgården i lördags när Hönö tog emot HälsöHönö Arena. Det tog nästan exakt en timme innan det blev mål i matchen och då var det hemmalagets Simon Seesai som höll sig framme. Med en kvart kvar gjorde Seesai även 2-0 och blev matchhjälte för Hönö

HIS:s Mattias Friess hade följande att säga om derbysegern:

”En match som alla inblandande var taggade för! Hälsö startar stark men vi kommer in i matchen och det är lägen åt båda lagen, men vi lyckas få in två bollar som resulterar till en 2-0 seger!”

HBK:s Kalle Magnusson sa så här om matchen:

”Tyvärr blev det förlust men tyckte vi förde bra spel och bra tryck i första halvlek, vi skapar lägen som slutar i ribbträff samt stolpe men inga mål. Andra halvlek fick Hönö in två turmål och vi lyckas tyvärr inte vända innan domaren blåser av. Tackar Hönö för en bra match.”

Segern gjorde att Hönö klev förbi just Hälsö i tabellen med en poäng. Hönö är femma med HBK som sexa.

 

/Rasta