Vi tittar till helgens matcher i 6C:

 

LÖRDAG 12/9

Järnbrotts IF – Vrångö IF 0-3 (0-1)

Det går fortsatt riktigt tungt för Järnbrotts IF i årets 6C och i lördags förlorade laget sin sjätte raka match. Vrångö däremot har hittat form och tog sin tredje raka seger. Vrångö kunde ta ledningen efter en kvart på Rudddalen 2 när Jesper Andersson hittade rätt. JIF lyckades också göra mål i den första halvleken men tyvärr var det i egen kasse och VIF hade 2-0 i paus. Med kvarten kvar kan sen Magnus Olsson fastställa slutresultatet 3-0.

Vrångös Gustav Bäck sa så här om segern:

”Skönt med härligt regn på matchdag! Vi har bra koll på dem och kan rulla på relativt bra. Vi får utdelning efter vad tror är en lite tilltrasslad situation, kommer inte riktigt ihåg vem det var. Lite innan första är slut så får vi in en till som tydligen var ett självmål. Dem pressar oss rätt så högt och har några chanser men lyckas inte vilket är kul! Andra halvlek känns som en transportsträcka där dem har en i virket som vi har en monsterräddning på men utöver det så känns dem inte superfarliga. Efter en sidleds pass så sprintar Magnus frenetiskt mot målvakten som blir alldeles till sig av löpsteget från Magnus som kan frispela SG som lägger in den lugnt i nättaket! Det var inte igår man hade tre vinster i rad! Kul Lugn och trevlig match där vi också får tacka vår tappra supporterskara!”

Järnbrotts kapten Ludvig Strid hade följande analys av matchen:

”Ytterligare en förlust som adderas till denna märkliga säsong, men framförallt väldigt märkliga säsongsinledning. Vi har helt enkelt inte fått det att stämma i år. Tycker att vi i många matcher haft bra spel och verkligen varit med. Men av någon anledning så är det precis som att allt trillar in bakom oss och att ingenting går in framåt. Vi har haft rejält oflyt i båda ändarna av planen och hade det framförallt mot Vrångö. Jag tycker vi gör en riktigt bra match med tanke på att vi verkligen fick skrapa ihop det folk som fanns tillgängligt. Många nya som fick göra debut. Första halvlek är jämn där vi har många kanonlägen att göra mål på, ändå står det 0-2 till Vrångö i paus. I andra halvlek går vi ut och trycker på ordentligt men istället för att reducera så slarvar vi rejält och tappar in 0-3 istället. För att summera känns det som att Vrångö gör tre mål på en målchans ungefär. Vi har helt enkelt inte det rätta flytet och får sikta in oss på nästa match istället!”

JIF sist i tabellen alltså med sex raka förluster.

VIF återfinns på en sjätteplats

 

SÖNDAG 13/9

BK S:T Jakob – Styrsö BK 0-5 (0-1)

Seriefavoriterna Styrsö BK fortsätter att vara obesegrade i årets 6C och efter 0-0 senast mot Pushers så blev det klara 5-0 mot BK S:T Jakob igår. I mitten av den första halvleken kom 1-0 när Mattias Janicijevic gjorde sitt femte mål för säsongen. Sen dröjde det till en dryg kvart in i andra innan Petter Olsson kunde göra 2-0. Med kvarten kvar säkrades segern då Niklas Tullock satte 3-0 och Janicijevic satte fyran och klev upp i ensam skytteligaledning. I slutet kom även 5-0 (Mattias Johansson). 

Tvåmålsskytten Janicijevic kommenterade segern så här:

”Söndag, spöregn och Heden 3. Bättre förutsättningar får man helt klart leta efter! Första halvlek är inte bra alls från oss. För dålig rörelse, för lite vilja och ingen fantasi i anfallsspelet. Vi lyckas ändå få in 1-0 efter en tilltråcklad situation i straffområdet, skönt. I andra halvlek kommer vi ut som ett annat lag, och gör rätt saker över hela planen egentligen. Och som vanligt när vi gör rätt saker så kommer målen. Vi lyckas göra fyra mål i andra halvlek, dessutom med fyra olika målskyttar, riktigt skoj! En stor eloge också till försvaret som håller nollan för tredje matchen i rad. Matchen slutar 5-0, i mina ögon ett rättvist resultat. Gott att vi kan hänga på tokfavoriten Argo i toppen!”

S:T Jakobs tränare Jonathan Cane sa så här om förlusten:

”Trots 5-0 tycker jag vi i stora delar gör en bra match. Vår egen målmaskin Jakob blir skadad i inledningen av matchen och det är klart vi förlorar stor del av vår offensiva slagkraft då. 1-0 släpper vi in genom slarv, fick känslan att vi hade chanser att rensa men Styrsö är hetare i vårt straffområde och lyckas feppla in bollen. Sista kvarten i första är vår kanske bästa period i matchen och vi skapar lite chanser men deras målvakt är duktig! Andra börjar också den helt ok men när Hertzberg, en av våra mittfältsstjärnor, drabbas av vad vi hoppas inte är en tung hjärnskakning försvinner än mer av vårt spel. Efter en timme släpper vi in ett till mål som känns identiskt med första och vi inleder en sakta färd mot implosion. Vill passa på att tacka domaren som lyckas tygla matchen i ihållande regn och hålla det på en bra nivå hela vägen!”

Väntade topplaget Styrsö har nu fyra segrar och ett kryss och klev upp i serieledning före SK Argo.

Nykomlingen S:T Jakob återfinns på en sjundeplats. 

 

Azalea BK – Landala IF 3-2 (1-1)

Majvallen möttes två orangea lag som haft det ganska tufft under inledningen av säsongen. Både Azalea och Landala stod bara på en seger efter sina första fyra matcher. Efter den första halvleken var det 1-1 efter att Philip Juhlin gjort 1-0 och Simon Gemborg kvitterat. En kvart in i andra nickar sen Birk Zachrisson in 2-1 och strax efter kommer även 3-1 (Felix Bellak). Gemborg får in en reducering på straff i slutet men närmare kommer inte LIF

ABK:s Bellak sa så här om segern:

”Vi kom från två raka nederlag där vi inte alls kommit upp i den nivån som vi vet att vi har. Matchtruppen var för dagen utan skador eller sjukdomar, vilket såklart gynnar ett lag i sexan. Otroligt laddat lag där vi kommer ut och kör ett högt tempo som Landala har svårt att matcha. Ganska tidigt i första halvlek väljer Philip att skjuta från halvplan i en omställning istället för att slå den i djupet. Det gör han helt rätt i! Bollen seglar över målvakten och ett riktigt vackert mål får vi bevittna på Majvallen. Efter det tappar vi lite tempo och intensitet, vilket gör att Landala får jobba sig in i matchen och ungefär 10 minuter innan halvlek sitter kvitteringen. Vi kliver ut i halvlek blöta och revanschsugna, och det visar vi verkligen i andra. Vi tar tag i taktpinnen direkt och Landala får inte mycket tid med bollen. Vi etablerar oss på deras planhalva och hittar många fina kombinationer. Till slut kommer ett förlösande 2-1-mål som sedan följs upp av 3-1 och allt känns väldigt säkert och tryggt. Från ingenstans får dock Landala en straff efter en situation i straffområdet som var svår att tyda vad som hände, men reducerar till 3-2 med tio minuter kvar. Nervöst och jävligt in i det sista, men ack så skön trepoängare! En sista hälsning blir till Landalas målvakt som tyvärr skadade sig i samband med 1-0-målet där vi självklart hoppas på ett snabbt tillfrisknande!”

LIF:s tränare Viktor Ohlsson sa så här om förlusten:

”Taggade till tänderna inför, relativt förberedda på hur Azalea vill spela boll och vad vi kan nyttja. Matchen hinner knappt börja innan vi bjuder in motståndarna i matchen. Felavvägt inkast, långskott från 40-45 meter, 1-0 till Azalea och Emil med befarad hjärnskakning efter att ha slagit i bakhuvudet i stolpen. Emil känner på det några minuter men blir ett tidigt målvaktbyte. 10-15 hinner gå när lagen känner på varandra. Azalea är duktiga på att rulla boll in på ytan framför vår backlinje men kommer inte vidare därifrån. Sista 20-25 tar vi över med de giftigaste chanserna. 1-1 gör Simon efter ett drömanfall signerat Fhager-Linus. 1-2 sånär när Fhager möter på första men volley en decimeter på fel sida stolpen. Laddad stämning i omklädningsrummet under pausen, vi vet hur vi ska hantera Azaleas speluppbyggnad och vi vet var vi kan såra dem. Andra halvlek vill jag helst glömma. Vi lyckas inte alls nyttja våra styrkor och slarvar på nytt vilket resulterar i omställningar till såväl 2-1 på frispark och 3-1 på en kontring. Vi lyckas få lite nerv i det och bör den dagen allt klaffar trots allt sätta 2-3 bollar till men närmare än 3-2 (Simon) på straff kommer vi inte. Vill skicka en eloge och ett tack till Jan för hans lyckönskningar för Emils tillfrisknande.”

ABK är nu uppe på en åttondeplats och LIF är tia. 

 

/Rasta