Så här gick det i helgens 7A och 7B:

 

FREDAG 11/9

7A

Angered SK – Göteborgs City FF 6-3 (3-3)

Efter tre raka segrar för City kom första förlusten i fredags när Angered SK blev för svåra på Lövgärdesplan. Hemmalaget chockstartade och ledde med 3-0 efter 28 minuter efter att Abdullahi Mohamed svarat för ett hattrick! Innan paus hade dock City hämtat upp till 3-3! Jivar Sooren Larizadeh satte 1-3 innan Lukas Simonsson gjorde både 2-3 och 3-3. I andra kunde sen ASK gå ifrån igen och då hade City inget svar. Mohamed gjorde sitt fjärde mål som betydde 4-3 och sen fortsatte målskyttet med Abdullahi Warsame Jama (5-3) och till sist Abdihamid Hussein (6-3).

Citys kapten Anders Hultberg sa så här om förlusten:

”Vi fick oss en ögonöppnare. De sprang mycket mer och var bättre. Tvingade oss till enkla misstag och 3-0 efter 10. Sen vaknar vi och gör 3-2 i halvlek och tidigt 3-3 i andra. Men i andra så är de bättre och tvingar fram misstag av oss och när de gör 5-3 så flyttar vi fram och de kontrar på oss, så istället för att få kontakt gör de ett sjätte. De kunde nog gjort fler men missar en del. Angered va bättre, sprang orimligt mycket och förtjänade att vinna idag. Vi får ta nya tag och ser fram emot en ny match nästa vecka då vi har chans till revansch på oss själva.”

För ASK var det femte raka segern och laget toppar nu 7A.

City är femma men har matcher tillgodo på lagen framför.

 

LÖRDAG 12/9

7A

Gambian Mix FC – Partille IF SC 5-3 (3-2)

Nystartade Gambian Mix FC har gjort det bra inledningsvis och i lördags kom tredje segern på fyra matcher. Hemmalaget rivstartade och hade 2-0 efter knappt tio minuter efter mål av Alieu Jeng och Alagie Correa. Partille återhämtade sig dock efter den inledningen och lyckades både reducera och kvittera innan och båda gångerna var det Joakim Säyläs som håller sig framme. Innan pausen kommer dock 3-2 till Gambian Mix genom Saikou Sidibeh. I början av andra kommer även 4-2 (Mansally Cham) men Partille behåller kontakten med ett 3-4 mål signerat Christer Gardtman. Sidibeh avslutar sen målskyttet med sitt 5-3 mål som säkrar upp tre pinnar till hemmalaget.

Partilles Patrik Säyläs sa så här om förlusten:

”Förlust idag mot ett tungt och duktigt Gambian Mix. Där vi hamnar i ett tidigt tvåmålsunderläge men lyckas jobba oss tillbaka till ett lika läge innan vi åter hamnar i underläge precis före halvtid. I andra halvlek släpper vi ett mål till innan vi får in en reducering. I slutet av matchen punkterar Gambian matchen med en jäkla läcker frispark. Ett rättvist resultat i en tuff och rolig match med flera vackra mål, där vi ändå känner att vi hela tiden var med i matchen och kunde knipa en poäng eller tre. Vi tar med oss att vi fortsätter ha en jäkla kämparanda i laget även när resultaten går emot oss. Det var även skönt att få göra våra första spelmål för säsongen. Vill även passa på att ge en eloge till domaren som kändes väldigt skarp matchen igenom.”

Gambian Mix har nu inlett med tre segrar och en förlust och är sexa. Partille är nia med en poäng efter fem matcher.

 

7B

Slottsskogen/Godhem IF – FC Zalin 4-4 (2-2)

Serieledarna Slottsskogen/Godhem kom till hemmamatchen mot FC Zalin med fyra raka segrar men det skulle inte bli någon femte. Lagen bytte tidigt mål där Medin Hamza gjorde 1-0 för Zalin med där Karl Karlsson kvitterade strax efter. Alex Wedin Gluhic gav sen SG ledningen men innan paus gjorde Hamza sitt andra mål och kvitterade. Nästan direkt i andra tog SG ledningen igen i denna svängiga match genom Albin Westerlund. Zalin svarade igen när Hamza fullbordade till sitt hattrick och Julius Barhaido gjorde 4-3! SG kom dock tillbaka direkt när Felix Gustavsson satte 4-4. Den sista halvtimmen blev sen mållös. 

SG:s tränare Janne Larsson sa så här om matchen:

”En mycket märklig match på många sätt. Zalin tar ledningen efter 5 minuter på ett solklart offside mål och i dialogen med den utmärkta domaren efter matchen framkommer det att han bedömt det så att Zalins spelare inte påverkade spelat i sin offsideposition. Ja ja, bara att bita ihop och jobba vidare. Vi kommer sakta men säkert in i matchen och kvitterar efter 11 minuter genom Kalle. Sen tar vi över mer och mer. Vi gör 2-1 efter ca 25 minuter när Isac rundar deras vänsterback och skickar in bollen efter marken till brorsan Alex som stöter in bollen. Sen följer en massiv press från vår sida där bollen inte vill in. Det är ribbträff, stolpträff, nästan skott på mål osv, men bolluslingen vill liksom inte in. I första halvleks sita minut får Zalin ett kontringsläge och lägger en lång boll bakom vår backlinje och vår målvakt går ut för att sparka bort bollen men missbedömer studsen i det blöta gräset och bollen hamnar istället hos Zalins forward som enkelt kan rulla in 2-2. Andra halvlek tar vi tag i taktpinnen direkt och gör 3-2 på en vacker frispark av Albin efter 5 minuter. Men efter det så händer något med oss. Zalin får ta över och vi får inte till varken defensiv eller offensiv. Det blir rejält stressigt. Zalin gör 3-3 och även 3-4 på situationer som vi normalt löser enkelt men idag funkar inget. Vi reser oss dock och kvittar rätt omgående till 4-4. Sen blir det jobbiga sista 30 då inget stämmer riktigt för oss. Vi skapar några hörnor, någon frispark och någon halvhet chans men egentligen inte tillräckligt för att avgöra matchen. Zalin är farliga i sina omställningslägen men matchen slutar 4-4. Känns som en förlust för oss, då vi borde avgjort i första men med tanken på hur andra halvlek såg ut skall vi vara glada över en pinne. Bara att knyta näven och ladda om mot nästa match.”

FC Zalins tränare Naim Marouky hade följande att säga om matchen:

”Vi gör en bra match mot ett bra lag idag. Vi spelar på en svår och blöt gräsplan som hämmar vårt spel men efter några minuter hittar vi bra lösningar och variationer i vårt spel. Vi saknade några startspelare men alla som spelar gör det riktigt bra. Vi tappar ledningen två gånger för snabbt under machen och släpper för enkla mål annars gör vår bästa seriematch som blev underhållande med många mål, bra domare och mycket trevliga motståndare!”

SG leder fortfarande serien efter fyra segrar och ett kryss.

FC Zalin är åtta.

 

Bergsjön SK – Solängens BK 0-1 (0-0)

Solängen hakar på toppstriden rejält och tog i helgen sin fjärde raka seger. Borta på Bergsjövallen blev det 1-0 i en jämn match mot Bergsjön SK. Segermålet kom i mitten av andra genom Jacob Jansson

SBK:s Martin Bodin sa så här om segern:

”Vi får flera avhopp inför matchen. Allt från 48 timmar till en timme innan. Åker ut med, ett på papper, svagare gäng och elva än vanligtvis. Men vi hade en klar idé och vision inför matchen att vi kommer inte ha material att lira någon finfotboll. Vi ställde upp med de mest ståtliga och största pojkar vi hade och det var en riktig kämpainsats, har inte varit med om något liknande under hela min tid i SBK. Alla tog jobbet och disciplinen var 100%. Vi mal ner dom i varje duell och sprang sönder dom. Lyckades även etablera någon form av spel i form av långbollar på target. Felfri defensiv och ren vilja. Vi var värda denna seger. Kan även lägga till att vi fick återbud från vår målvakt i sista sekund och Andreas Söderberg får ställa sig. Gör sin livs match och får hålla sin första nolla.”

Solängen skuggar ledande SG i toppen och är en pinne bakom men med en match tillgodo

BSK ligger femma. 

 

SÖNDAG 13/9

7A

Annedal FF – Gunnared KIF 6-5 (2-1)

Annedal vann en riktig målfest på Heden 2 igår när Gunnared besegrades i en galen 6-5 match. Gunnareds Viktor Kirsby satte 1-0 redan efter fyra minuter men innan paus hade AFF vänt matchen. Sebastian Lindström kvitterade och Mike Sossah satte 2-1. En bit in i andra svänger matchen till Gunnareds fördel då det både blir 2-2 (Adrian Poor Abbas) och 3-2 (Marcus Ransteg). AFF tar sig dock tillbaka och avslutningen blir svettig. I 72:a matchminuter kommer 3-3 (Adam Graneld) och bara någon minut senare kommer även 4-3 (genom Sebastian Lindström). Jacob Dahlberg sätter sen 4-4 för Gunnared innan Robin Sundkler kliver in i handlingen och gör både 5-4 och 6-4! Gunnared hinner sen med en till reducering (Christopher Nordlinder) men närmare kommer inte gästerna.

AFF:s Sebastian Lindström sa så här om segern:

”Pissregn och blåst väntade när vi entrade Heden 2! Innan säsongen hade vi sett Gunnared som en av våra stora konkurrenter och måste säga att jag blev imponerad av deras individuella kvalité. Vi byter formation inför matchen då vi dels sett lite brister och dels hade några avstängningar. Matchen är en hawaiimatch där spelet vänder mycket. De har en vass vänsterkant med hög individuell kvalité. Vi glider igenom rätt många gånger framåt och skapar många chanser då det blir mycket 1vs1-dueller där jag och Robin Sundkler kan slå vår gubbe. Vi hamnar rätt väntat i ett undertaligt läge centralt eftersom vi valde två innermittar men vi kämpar matchen igenom och löser det. Stor eloge till hela laget för en otrolig insats sett till löpmeter och där alla krigar 90 minuter. Väldigt viktigt poäng och en massiv boost för hela truppen!”

Gunnareds tränare Christopher Nordlinder Zimmrmann hade följande att säga om förlusten:

”Ösregn på Heden och vi får en drömstart genom att göra 0-1 efter bara några minuter. Vi åker på två skador och vi går ner oss några nivåer. 2-1 till Annedal i halvlek. I andra halvlek blev det målkalas och kan inte säga att något av lagen har bra försvarsspel direkt. Vi lyckas dock komma tillbaka och vända till 2-3. Sedan tappar vi det ytterligare. Surt att vi bränner så mycket chanser och åker på så mycket skador. Vi leder två gånger i matchen men ändå lyckas vi tappa det. Fotboll är fotboll. Nu ska vi göra allt vi kan för att slå serieledarna Angered SK.”

AFF är nu trea i tabellen och Gunnared är sjua.

 

Bergums IF – Elisedals IS 5-1 (2-0)

BIF kopplade greppet direkt om matchen genom mål i den första halvleken av Belmin Dautovic och Walid Freih. I andra halvlek skruvar Bergum upp tempot och kan göra både 3-0 (Anton Kristiansson), 4-0 (Aristides Rodriguez) och även 5-0 (Jesper Åkerlund). EIS får till slut in ett tröstmål genom André Jakobsson.

 

BIF:s spelande tränare Aristides Rodriguez sa så här om segern:

”Bergum startar igång matchen på en halvbra plan, de första 10 minuterna är lite röriga från båda lagen man lyckas ej få igång ett spel i regnet och en hal plan. Elisedal bjuder på ett långskott som tar i ribban efter att Bergums målvakten stått långt ut från målet. Efter detta tar Bergum över matchen, en högerytter som ofta kommer in i banan för att hämta boll öppnar upp högerflanken och Bergum spelar flertal gånger ut på högerkanten och hugger inåt i plan på den sista tredjedelen. Efter ett inspel från högerkanten gör Bergum 1-0 de dröjer inte länge innan man gör likadant igen och gör 2-0. Efter halvleken kliver Bergum ut och står för en strålande andra halva av matchen där man styr tempot och mycket av matchen Elisedal lyckas inte få igång ett ordentligt spel och får ej särskilt många chanser på mål. Bergum utökar till 3-0, 4-0 och 5-0 efter en hörna som slås direkt in i mål, de sista som händer i matchen är ett lite slarvigt försvarsspel som Elisedal utnyttjar för att göra 5-1.”

EIS Jonny Wigrup sa så här om förlusten:

”Inte så mycket att säga – Bergum är ett stabilt lag som har en tydlig idé och håller sig till det. Vi spelar stundtals bra men över 90 minuter blir motståndet för bra då de är samspelta på ett sätt som vi inte är. Tycker dock inte 5-1 speglar matchbilden.”

Bergum är tvåa i tabellen och skuggar ledande Angered SK.

Elisedal har inlett med tre raka förluster och är näst sist. 

 

/Rasta