Vi avslutar som vanligt helgens rapportering med 7C:

 

FREDAG 11/9

Kareby IS – Geesguud UF 2-1 (1-1)

Kareby är fortfarande obesegrade i årets 7C och i fredags blev det seger hemma på Kareby Hed mot gästande Geesguud. Det var dock en jämn tillställning med 1-1 efter första 45Ermin Sacic gav KIS ledningen och precis innan paus kvitterade Yahye Bashir Abdi. Hemmalagets segermål kom sen inte förrän fem minuter innan slutet när Jacob Berntsson blev matchhjälte. 

KIS tränare Morten Eriksen sa så här om matchen:

”Tillbaka idag med alla yngre och ingen rutin förutom målvakt Thomas (vilket borde räcka långt). Speglar matchen i mångt och mycket. Vi har spelet och känns som vi har det under kontroll och 1-0 kommer lite förlösande. Men Geesguud är ett mycket mer organiserad lag än vad vi är vana vid och lyckas reducera strax innan paus. Ren orutin av oss. Vi gnetar oss in i matchen igen och som tur är lyckas vi sätta 2-1 i 85 typ. Ingen bra match av oss idag, men vi lyckas vinna även på en dålig dag. Härlig kämpainsats av killarna.”

Geesguuds Abdiaziz Dini sa så här om förlusten:

”Tuff förlust, vi äger boll och matchen, de får in ett misstänkt offside mål men vi kvitterar precis före paus. I andra är det en väldigt jämn match vi väljer att gå för seger sista kvarten och det straffa sig idag tyvärr. De har ett ungt och bra lag. Vi får blicka framåt mot nästa match!”

Kareby är trea i tabellen och har nu tre segrar och tre kryss hittills. 

Geesguud återfinns på en sjätteplats. 

 

Brämaregårdens FC – Hermansby IF 0-0 (0-0)

Det är inte ofta det blir mållöst i lokalfotbollen och särskilt inte i division 7. Men i fredags på Bravida Arena var det precis det som hände när Hermansby IF gästade Brämaregårdens FC.

BFC:s Adriano Bras sa så här om matchen:

”Tyvärr så blev matchen uppskjuten cirka 30 minuter, pga domaren blev sen, Men märktes att det var en bottenstridsmatch. 1:a halvlek var ganska jämn, båda lagen skapade få chanser. I andra halvlek blev Brämaregården lite trötta, då vi hade brist på spelare på bänken så det kändes av. Hermansby tog tag i matchen mer och mer, skapade något enstaka vasst läge men Brämaregårdens målvakt var på bra humör idag. Skönt att få med sig första poängen för säsongen.”

HIF:s Magnus Unger hade följande att säga om matchen:

”Matchen började med att domaren tog en tupplur och kom 30 minuter sent till matchstart. Första halvlek kändes jämn. Brämaregården kontrade och vi försökte spela oss till avslut. Efter halvlek tog vi över successiv ju längre matchen artade sig. Vi kom till avslut på avslut men lyckades inte komma till klara målchanser. Sista delen spelades på deras halva. Men bollen ville inte in! Som sagt denna matchen borde vi vunnit.”

För BFC var det första poängen för säsongen efter fyra inledande förluster.

Hermansby jagar också sin första vinst och har två kryss och två förluster hittills. 

 

LÖRDAG 12/9

Rödbo IF – Solväders FC 2-0 (0-0)

Rödbo IF fick revansch direkt efter förra omgången då laget inkasserade sin första förlust för säsongen (0-2 mot IK Västanå). Hemma på Rödbovallen blev det 2-0 mot Solväders FC. Det såg dock länge ut att bli mållöst och med mindre än en kvart kvar fick båda lagen varsin spelare utvisad. I 82:a minuten kom sen 1-0 genom Peter Bengtsson och i 90:e satte Marcus Hasselblom 2-0 på straff!

RIF:s tränare Magnus Hall sa så här om matchen:

”Gött att studsa tillbaka snabbt efter plattmatchen mot Västanå. Det börjar med att jag till dagens match får 20 avhopp i form av kalas, jobb m.m. Inte optimalt men vi får ihop 16 man till matchen. Första halvlek äger vi totalt. Vi ska göra 1-2 mål på dom chanserna vi skapar men ingen riktig skärpa i sista tredjedelen. 0-0 står sig till halvlek. Andra halvlek är mer jämn, dom skapar inte så mycket i själva spelet utan är farliga på några fasta situationer som vi reder ut. Dom har som sagt en bättre period mitten av andra men sista 15 minuterna vill vi mera än Solväders och krigar in 1-0 i 82:a minuten. Sen sätter vi en straff i 90nde minuten. Rättvis seger då vi är det bättre laget. Nu ser vi fram emot att få åka ut till Fotö nästa lördag, en måstematch för våran del, om vi ska slåss om en plats i toppen.”

Rödbo visar alltså att de är att räkna med på riktigt den här säsongen och är fyra i tabellen. Intressant match i nästa omgång då de möter tvåan Fotö.

SFC är en poäng bakom RIF som femma. 

 

SÖNDAG 13/9

Backatorp IF – FC Fyrklövern 

Det går fortsatt bra för nystartade Fyrklövern samtidigt som Backatorp har det tufft. I söndagens match var det dock BIF som började bäst och redan i matchminut 8 satte Elias Hylén 1-0! Ledningen stod sig till pausen men nästan direkt i andra kom 1-1 (Arin Tawfik) och i mitten av andra även 2-1 (Amir Reza Khateri). Backatorp tog sig aldrig tillbaka in i matchen och det blev till slut både 3-1 och även 4-1 (Halil Acikel) till Fyrklövern.

BIF:s tränare Johnny Gillberg sa så här om matchen:

”Skador och sjukdomar gör att vi spelar matchen utan avbytare! Killarna gör en fantastisk första halvlek och vi leder med 1-0. Sen får vi soppatorsk i andra och Fyrklövern gör fyra mål. Ett riktigt bra lag vi mötte idag, som kommer hänga med i toppen. Vill gärna ge mina killar och även domaren en eloge för en bra match.”

FCF:s tränare Omar Josef Benaim hade följande analys av segern:

”En match som vi börjar dåligt på och som i sin tur resulterar i ett baklängesmål tidigt i matchen. Vi är inte riktigt där i situationerna och hänger inte med i försvarsspelet, även anfallsspelet går inte som tänkt under första halvlek. I andra halvlek kommer vi på vilka vi är och höjer nivån helt. Vi hittar kvitteringsmålet direkt i början och skapar en massa målchanser innan det välförtjänta ledningsmålet kommer. Vi tar över matchen helt efter ledningsmålet och fick även 2-3 bortblåsta mål som var lite tveksamt och mot slutet av matchen orkar inte motståndet stå emot längre och vi gör ytterligare två mål till. Återigen en match vi fick stå för en comeback och visade vart skåpet ska stå.”

Fyrklövern toppar 7C med fyra segrar och ett kryss hittills och bättre målskillnad än tvåan Fotö

Backatorp har nu fyra raka poänglösa matcher.

 

IK Västanå – Fotö GoIF 1-7 (1-2)

Nystartade IK Västanå kom stärkta efter säsongens första seger (2-0 mot Rödbo) men det blev riktigt tuff mot topplaget Fotö i söndags hemma på Skarpe NordMikael Beckius satte 1-0 för ö-laget i mitten av första men Movitz Hansson kvitterade strax innan paus. På de få minuterna som var kvar så lyckades dock Fotö återta ledningen genom Samuel Gustafsson. I andra växlade sen Fotö upp och under den första kvarten kom tre raka mål. George Gustavsson gjorde både 3-1 och 5-1 och däremellan satte Andreas Johansson 4-1.Det blev till slut hela 7-1 efter ett frisparksmål av Eric Corneliusson och ett till mål av John Zälter

Västanås tränare Jakob Zimmergren sa så här om förlusten:

”Väldigt seg match, många sjuka från våran sida så lite skakigt redan innan match. Vi gör en riktigt dålig match och förlorar rättvist tyvärr.”

Fotös kapten Daniel Bäck sa så här om segern:

”Matchen börjar lite med att båda lagen känner på varandra, vissa hårdare än andra, inget speciellt tills domaren blåser till match efter första igen. Då blir det riktigt roligt att se. Fotö börja leverera och allt går i princip vår väg, fina frisparkar, distansskott och Titanen Albert som som får den yngre generationen att önska de inte skippat konditionsträningen! Det var båda lagens match tills ungefär 1-3, sedan gled matchen dem ur händerna lite och vi kunde ta hem tre pinnar! Måste tillägga att att hela laget visade upp underbar vinnarskalle och kämpade för varandra!”

Fotö är med ordentligt i toppen av tabellen men trots storsegern så leder Fyrklövern på bättre målskillnad med Fotö som tvåa. 

Västanå är sjua.

 

/Rasta