Igår bjöds det på en intressant match i 4A:

 

MÅNDAG 14/9

Angered MBIK – SKIF Semberija 4-1 (3-0)

Det var upplagt för ett spännande möte på Lövgärdesplan igår när nykomlingen Angered MBIK hade chansen att kliva upp i  serieledning. För gästande Semberija var det sista chansen att haka på toppstriden. Redan efter 12 minuter kan Younes Raisi trycka in 1-0 för Angered från nära håll och efter en dryg halvtimme är det 2-0 (målskytt Abdicsiis Bakin Salah). Det saknades inte chanser för Semberija men precis innan paus kommer 3-0 för Angered via ett självmål!  Direkt i andra stänger sen Angered matchen helt när Younes Raisi tar sig ner till kortlinjen och skickar in bollen till Chadly Maduka som stöter in 4-0 från nära håll. Semberija får sen ett tröstmål genom Andreas Odersjö men kommer inte närmare. 

AMBIK:s Ali Simmo sa så här om matchen:

”Känns fantastiskt, vi jobbar som ett lag vi skapar så otroligt fina anfall som ger oss mål. Vissa matcher så kan man spela dåligt men idag var inte en sån dag, idag vi visade vad Angered MBIK spelar för fotboll! Vi kan inte vara nöjda än. Vi har några matcher kvar! Vi tar en match i taget. Synd att vi släpper in mål, men men inte mycket att göra åt de nu. Vi spelar borta mot Gårda nästa så nu tar vi vila och lägger denna matchen bakom oss och blickar mot nästa!”

Semberijas tränare Marko Babic sa så här om förlusten:

”En match där vi från första minut inte gör många rätt. Angered vinner väldigt välförtjänt med 4-1 genom att spela klokt, ha en betydligt bättre inställning och fokus. Vi är otroligt besvikna på vår insats. Hade kunnat skriva en uppsats om dagens match samt hela säsongen men vi lämnar det där. Önskar Angered ett stort lycka till i kampen om uppflyttning.”

Segern betydde att Angered klev upp i serieledning ett tag iallafall. Ikväll klev Jonsered förbi efter 3-0 mot Nol men bara tack vara bättre målskillnad. Angered har det dock i egen händer då de har en match tillgodo på JIF. Laget har nu sex raka segrar. 

Semberija är sexa och känslan är att chansen till uppflyttning nu är körd. 

Bilden till inlägget är lånad från Angereds Facebooksida och föreställer AMBIK:s Adam Saleem och Abdicsiis Bakin Salah.

 

/Rasta