Så här gick det igår i dimman i lokalfotbollen:

 

TISDAG 15/9

4A

Nol IK – Jonsereds IF 0-3 (0-0)

Jonsered fick sin fina segersvit förstörd i förra omgången då de föll i toppmötet med Angered MBIK men igår var de tillbaka som vinnare. På bortaplan på Hedboms Måleri Arena blev det 3-0 mot hemmalaget Nol IK. Det var dock mållöst hela vägen fram till sista 25 innan JIF:s Mattias Lindberg spräckte nollan. Bara minuter senare kom även 2-0 via ett självmålFred Berglin avslutade sedan målskyttet med sitt 3-0 mål i 82:a

Nols tränare Peter Karlsson sa så här om förlusten:

”En rättvis seger, inte mycket att säga om.”

JIF:s matchrapport hittas HÄR

Segern gör att Jonsered toppar 4A på målskillnad före Angered men då har Angered en match mindre spelad.

Nol är nia men med bara en poäng ner till Kode under strecket.

 

Guldhedens IK – Partille IF FK 5-1 (2-0)

Guldheden följde upp sin fina 4-0 seger mot Kode i helgen med ännu en övertygande seger. Hemma på Guldheden Södra blev det 5-1 mot gästande Partille. GIK fick en kanonstart då Isac Boukachabia satte 1-0 redan i matchminut 2! Målformen håller även i sig hos Svante Möller (fyra mål senast mot Kode) då han nickade in 2-0 i mitten av första. 2-0 stod sig till pausen och en kvart in i andra slog Möller till igen med sitt nionde mål för säsongen. Partille var aldrig riktigt nära och Lukas Tengberg gjorde 4-0 och Thomas Gustafsson 5-0 innan Farhad Ariyaeeravesh fick in ett tröstmål för Partille på straff i slutet. 

GIK:s tränare Fabian Persson Tapper sa så här om segern:

”Vi gör en bra match och styr matchen från första till sista minut. Vi visste att vi skulle ha ett övertag fysiskt och utnyttjade detta på ett bra sätt, framförallt vid fasta situationer. Också riktigt roligt och viktigt att vi kan rotera i truppen utan att tappa kvalitet. Vi tackar Partille och domarna för en trevlig match och önskar dem lycka till framöver. Nu laddar vi om inför fredagens match mot Komarken.”

Partilles målvakt Dennis Nithander hade följande att säga om förlusten:

”Ja, vad ska man säga? Vi blir helt överkörda och matchen kändes över efter ca 15 minuter när dom gjorde 2-0. Finns många saker man kan skylla på, men det är bara att göra det lätt för sig. Guldheden gör en bra insats och vinner helt välförtjänt, kanske med nåt mål för mycket. Total katastrofinsats från min egen del och det känns som om jag bjuder på fyra mål. Den här matchen är bara att glömma och vi får försöka komma igen i nästa.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR

Guldheden är bra med i toppen och är trea, två poäng bakom toppduon Jonsered och Angered. Laget har dock en match tillgodo på Jonsered

Partille återfinns på en tiondeplats, en poäng före elvan Kode

 

4B

IK Zenith – IK Virgo 2-3 (0-0)

Det var en dimmig och svängig match på Hovgårdsvallen igår när uppflyttningskandidaterna Zenith och Virgo möttes. Det var mållöst efter första 45 men nästan direkt i andra kunde Calle Ekdahl sätta 1-0 på straff för gästerna Virgo. Bara minuter senare kom även 2-0 genom David Johansson. Hemmalaget Zenith kämpade sig dock tillbaka in i matchen och med en halvtimme kvar kom en reducering via Isaac Shears. Med tio kvar gick sen Virgo upp till en tvåmålsledning igen när Rickard Schöndell satte 3-1 på en frispark. Sen hann Zenith reducera igen genom Shears och Schöndell hann få sitt andra gula men matchen slutade med Virgo-seger.

Zeniths Max Påhlman kommenterade förlusten så här:

”En måstematch för båda lagen för att hänga på i toppen. Virgo väljer att ligga lågt och vi får spela vårt spel. Tyvärr ligger en tjock dimma över Zenithgården idag vilket gör att vi inte får upp bolltempot som vi vill. Vi skapar lite halvchanser utan utdelning. Virgo lyckas få med sig en straff tidigt i andra och tar ledningen, kort därefter vinner de boll och sätter in 0-2. Vi jobbar ikapp och skapar målchanser som tillslut resulterar i mål. De får återigen en väldigt billig frispark som de lyckas göra mål på. Vi trycker på för att komma ikapp men får bara in en balja. Slutresultat 2-3 och enligt mig och troligen alla som såg matchen verkligen inte rättvist.”

Virgos målvakt Johan Sundh sa så här om segern:

”Första matchen mellan stolparna på över två år för egen del, och det skulle på många sätt bli en av de både märkligaste och härligaste matcherna på länge! Har ju förstått att det var många matcher som drabbades av dimman under tisdagskvällen, men det kan omöjligt varit värre än vad det var över Hovgårdsvallen igår. I andra halvlek kunde jag stå på straffområdeslinjen och knappt hjälpligt se mina egna mittbackar. Zenith började annars helt klart bäst och vi hade svårt att hitta tempot och koll på bollstudsen. Unga och hungriga sköljde de över oss i början, men vi hade dragit i alla fall lite lärdom av bedrövelsen första 10 mot Balltorp och sakta, säkert och osmickrande kunde vi komma in i tempot med lite långbollar och tillvaratagande på offensiva fasta för att därefter även börja trilla lite fin fotboll. 0-0 och jämnt skägg i första byttes snabbt ut mot en 2-0-ledning till oss efter 4 spelade i andra halvlek. En straff och nått som kanske var en omställning? Jag vet helt ärligt inte för det gick inte helt enkelt inte att se från min position. Där och då har vi bra koll på det. De får in en reducering efter timman spelad, men minuterna ramlar på och vi styr av Zenith från det värsta målchansskapandet. Några skott från distans, men inget värre än att till och med jag kunde freda det på ett bra sätt. Med 10 kvar skickar vi tydligen in en lång frispark direkt i mål för 3-1. 5 minuter senare missar vår försvarare en långboll med snö på som friställer Zenithförsvararen och dimman hade därmed både givit och tagit. Sista 5 är det riktig Närke-hockey från vår sida och vi gör det vi behöver för att bärga 3 pinnar i en toppmatch. Verkligen inte vackert! Men Zenith är också ett bra lag så det krävdes! Jäkligt go vinst, men det är svårt att inte lida med Zenith! Hade vi torskat denna så hade det varit jäkligt lätt att skylla och hänvisa till dimman. Men nu är det som det är! Vi tackar Zenith för härlig kamp och även domaren ska ha en eloge. Modigt att döma en sån viktig match när man omöjligtvis kan ha full uppsyn över vad som sker över hela planen. Samtliga 3 klarade sig dock bra!”

Virgos matchrapport hittas HÄR

Segern gör att Virgo är tvåa i tabellen, bara en poäng bakom ledande Velebit med samma antal spelade matcher. Båda lagen har tre matcher kvar på 4B-säsongen. 

Zenith är nu fyra, tre bakom Virgo och fyra bakom Velebit. 

 

5A

FC Bosona-Bosna IF – Hisingen FC AVBRUTEN

Med 25 minuter kvar av matchen tog domaren beslutet att avbryta matchen pga dimman. Ställningen var då 0-0 och bloggen ha i skrivande stund inga uppgifter på när matchen kommer spelas klart.

 

5B

Tynnered FC – Fässbergs IF 0-2 (0-1)

Det blev en skön seger för FässbergApelsinplan igår när Tynnered besegrades. Det sista som hände i den första halvleken var att Erik Jonasson fick in 1-0 för FIF. Med dryga kvarten kvar kom även 2-0 (Anton Oddstig) och Tynnered försämrade sen sina chanser att komma tillbaka in i matchen med två röda i slutet. 

FIF:s Tommy Olsen sa så här om matchen:

”Först och främst otroligt gött att få vinna igen och för egen del få vara med och spela igen. Vi är det bättre laget matchen igen och gör ett mål i vardera halvlek till en 2-0 vinst. Sen är vi närmare 3-0 än va dem är till 2-1. Matchen dör lite när de får två röda och dem vill väl egentligen bara spela av matchen. Men som sagt, otroligt skönt att äntligen få vila o få lite andrum till lagen i botten.”

Tynnereds Mattias Tuncay hade följande att säga om förlusten:

”Helt okej insats, Fässberg gör mål på sina chanser och det gör inte vi, svårt att se pga kraftig dimma men det är ingen ursäkt för vår förlust. Bara ta nya tag nästa match.”

Viktig seger för Fässberg som blev upp till en femteplats och förbi just Tynnered som nu är sexa. 

 

/Rasta