Det lirades en del matcher igår i lokalfotbollen:

 

ONSDAG 16/9

5A

Älvängens IK – Björndammens BK 3-2 (2-0)

Älvängens IK behåller greppet om seriesegern i 5A efter att laget tog sin sjätte seger för säsongen igår. Hemma på Älvevi blev det 3-2 mot gästande Björndammen/Öjersjö. ÄK fick en kanonstart när Joakim Karlefäldt gjorde 1-0 redan efter två minuter. Lagom innan paus kom även 2-0 (Kenny Hildeby) och en kvart in i andra gjorde Robert Hedelin 3-0. Matchen var dock inte över och Pontus Börjesson reducerade först till 1-3 med mål nummer åtta för säsongen och sedan även till 2-3 med mål nummer nio (bäst i 5A hittills). Närmare än så kom dock inte BBK/ÖIF.

ÄIK:s huvudtränare Niklas Tidstrand sa så här om matchen:

”En otroligt viktig seger för oss där vi gör en grym match första 75 minuterna. Vi äger mycket boll, skapar många målchanser och är kompakta bakåt. En härlig känsla att leda serien med tre matcher kvar. Vi är målinriktade och ska göra allt vi kan för att avsluta den här serien på ett bra sätt!”

BBK/ÖIF:s Rasmus Lihnell hade följande att säga om förlusten:

”Ja du, vi kommer till match med ett väldigt skadeskjuten trupp så man skulle kunna påstå att vi gör det bästa av situationen men det vore nog att ljuga. Vi startar matchen alldeles för fegt och tillåter Älvängen att göra precis vad dom vill samtidigt som vi skickar upp bollen så fort vi får tag i den och egentligen hoppas på det bästa, jag tror inte vi har ett skott framåt i första och 0-2 är faktiskt i underkant. I andra flyttar vi av naturliga skäl upp hela laget betydligt högre och det genererar en bra mycket bättre halvlek men det räcker tyvärr inte hela vägen. Bäst på plan var nog domaren idag.”

ÄIK leder nu serien med tre poäng före Finlandia/Pallo AIF med tre matcher kvar att spela.

BBK/ÖIF är åtta i tabellen.

 

6B

Neutrala IF – Hjuviks AIK 1-1 (0-0)

Hemma på Länsmansgårdens IP hade Neutrala chansen att haka på toppen av serien men det blev till slut ”bara” 1-1 mot gästande Hjuvik men det kunde likaväl blivit noll poäng. Mohamed Musse satte nämligen kvitteringen för NIF i 89:e minuten efter att Tor Isaksson gett laget Hjuvik ledningen en kvart in i andra.

Neutralas ledare Abdalla Ali Adam sa så här om matchen:

”En fotbollsmatch där Neutrala IF dominerar i 90 minuter. Där Hjuvik inte skapar några chanser eller har nått direkt bra spel. I första halvlek finns det bara ett lag på planen, men vi straffas för att vi ej sätter våra läggen plus missad straff av oss. Vi har över 10 målchanser sätter 1, dåligt nog . Hela matchen har vi 13 skott på mål, Hjuvik har två skott på mål och gör ett snyggt frisparksmål. Deras målvakt imponerar, stabil. Tyvärr tar vi inte tre poäng idag. Kör vi vidare och ska kriga oss tillbaka mot Hönö nästa hemma match.”

Neutrala är trea i tabellen och har nu fyra poäng upp till ledande Västkurd och en till tvåan Skottfint. Men då har Neutrala en match mer spelad än toppduon. Hjuvik är sjua.

 

BK Skottfint – Chalmers Studentkårs IS 1-0 (0-0)

BK Skottfint fortsätter att gå bra i årets 6B och leder jakten på Västkurd i toppen. Igår kom fjärde raka segern när Chalmers besegrades hemma på Bravida med 1-0Darwin Bahmani blev matchhjälte med en halvtimme kvar.

Skottfints ena tränare, Kristoffer ”KL” Landahl, sa så här om segern:

”Match mot Chalmers på Bravida. Ett Chalmers som undertecknad sett ett par gånger i år, det märktes att man fått in/tillbaka ett gäng spelare. Ett gediget lag med spets offensiva. Vi kommer med ett hungrigt lag och några ändringar jämfört med senast. Chalmers har några jobbiga hörnor och frisparkar som vi reder ut, det är deras chanser i första. Vi spelar rätt finurligt och skapar flera halvchanser. Vi kan nog dela ut pris för årets miss till Linus som lyckas pricka stolpen 1,5 meter från mållinjen utan målvakt eller utespelare i närheten av målet. Men han fick dela dusch med Åman efteråt som straff så han gör inte om det. Vi tuggar på i andra och har bla två ramträffar. Darwin avgör med ett drömmål, han viker in från kanten och sätter bollen i krysset. Viktor i mål gör en fin räddning med fem minuter kvar. Vi har bra form men måste vara ödmjuka om vi skall ha en chans även i kommande matcher. Beröm till lojala killar som inte gäller på bänken där en kille får noll minuter och en får 4-5 minuter. Den lojaliteten bygger lag.”

Chalmers Hugo Månsson hade följande funderingar kring matchen:

”Kul att få lira match på Bravida Arena. Lite tråkigt bara att en fotbollsplan av den kalibern inte kan leverera bättre ljus då flertalet lampor inte verkade fungera. Detta påverkade vårat fantastiska kantspel, vilket vi i vanliga fall brukar kunna leverera. Detta ledde till en fördel för Skottfint som var starka i mitten och kunde få till ett fint mål. Om man däremot ser det från den ljusa sidan, så gör vi en fantastisk kämparinsats med mycket vilja att vinna matchen. Vi har ett par chanser och med lite mer flyt skulle vi haft med oss poäng i denna matchen.”

Skottfint matchrapport hittas HÄR.

Skottfint är tvåa i tabellen, tre poäng efter ledande Västkurd.

Chalmers är nia i tabellen.

 

6C

Johannebergs IF – Styrsö BK 1-2 (1-1)

Bottenlaget Johanneberg stod upp riktigt bra mot serieledarna Styrsö hemma på Mossens IP igår men fick till slut ge sig. Olof Eklund gav JIF ledningen i 25 minuten men precis innan paus kvitterade Mattias Janicijevic med sitt nionde mål för säsongen (bäst i 6C). Albin Andersson gjorde sen Styrsös segermål en kvart i i andra. 

SBK:s Marcus Westerberg sa så här om segern:

”Tidig onsdagsmatch på Mossens IP. Tycker vi börjar matchen mycket bra! Vi håller i bollen och låter Johanneberg få springa sig trötta. Tror vi skapar 7-8 riktigt fina lägen men bollen vill inte in. Efter ca 30 minuter får deras anfallare en långboll som han tar ner utanför straffområdet. Tycker vi har ganska bra koll på situationen men på något sätt lyckas han halvliggandes få iväg ett lurigt skott som letar sig in vid stolproten. Vi fortsätter rulla på och får in en kvittering av Mattis precis innan pausvilan. I andra går vi för ett ledningsmål och Albin gör årets mål när han på ett inlägg drar till på volley och sätter bollen i bortre krysset! Efter det får vi en skada på våran ena mittback som gör att vi får göra vissa förändringar i laget men vi bevakar ledningen bra och kan bärga tre pinnar!”

JIF:s Rino Wiger sa så här om matchen:

”En oerhört tråkig förlust där första frågan man ställer sig efteråt är hur sjutton kan dessa vara obesegrade? En jämn match, där styrsö har bollen mest men inte skapar några större farligheter förutom målen och ett skott som Jimmie gör en feberräddning på. Vi har ett par fina lägen som vi tyvärr inte förvaltar också. Många steg framåt och nu känns det väl som att det snart får bli lite stolpe in. Nu är det nyckelmatch lördag och när du frågar om resultatet då är det förhoppningsvis lite roligare feedback som kommer.”

Styrsö har nu greppet om seriesegern och leder tabellen, tre poäng för SK Argo

För Johanneberg var det sjätte förlusten på sex matcher och laget är förankrat i botten. 

 

Landala IF – SK Argo 2-1 (0-1)

Gästerna SK Argo försökte förlänga sin obesegrade svit och hänga på Styrsö i toppen medan hemmalaget Landala jagade sin andra vinst och lite andrum på den undre halvan. Det var ett taggat hemmalag i den första halvleken mot ett Argo som inte riktigt hittade något spel. Gästerna får dock ett gyllene läge att ta ledningen då de får en straff men den skjuts utanför. Efter en dryg halvtimme kommer dock 1-0 till Argo lite från ingenstans. Fabian Franzén får en bra boll i djupet av Björn Bromander och han kan nicka med sig bollen in i straffområdet och servera Marcus Lindqvist framför mål som trycker in 1-0. Landala börjar sen bäst i andra och kan göra 1-1 på en fin omställning och en vacker lobb av Jonathan Hellsten. Strax efter kommer även 2-1 när Linus Hurtig helt ren kan nicka in en hörna. Argo försöker trycka upp men lyckas inte ska något större tryck och istället känns Landala mycket farligare när de ställer om. I slutet vaskar ändå Argo fram några chanser men närmare än en nick över kommer de inte. En helt klart rättvis seger för Landala som var hetare och tog jobbet över hela banan. 

Argos matchrapport hittas HÄR

För SK Argo var det första förlusten för säsongen och laget är tvåa i tabellen, tre poäng bakom Styrsö.

För Landala var det en viktig seger och laget är nu tia, men har nu sex poäng till bottenduon under strecket. 

 

7A

Elisedals IS – Annedal FF 2-2 (1-0)

Elisedal tog sin första poäng för säsongen igår när det blev 2-2 hemma på Överåsvallen mot Annedal FFJonatan Sandberg Rasmussen gav EIS ledningen efter en dryg halvtimme och detta stod sig till paus. Strax innan paus hade även AFF kostat på sig att missa en straff. Straffsumparen Robin Sundkler fick dock revansch en bit in i andra när han kvitterade till 1-1. Elisedal återtog dock ledningen genom André Jakobsson med en kvart kvar av matchen. Det blev dock inte tre poäng för hemmalaget då Sundkler satte 2-2 djupt in på stopptid! 

AFF:s Christopher Lindström sa så här om matchen:

”Matchen börjar med att vi är bollförande första 15 minuterna och gör det riktigt bra, vi kommer till flertalet chanser och stänger till det defensivt. Vi åker på ett turligt mål bakåt på en hörna som går direkt in i mål. Efter målet bakåt faller vi ner i deras tempo och spelar dålig fotboll, missar även en straff i den vevan. Vi spelar inget vidare fram till en bit in i andra halvlek då vi vaknar till igen. Sista 20 minuterna krigar vi på offensivt och skapar flera chanser som inte riktigt vill in! Överlag en insats från vår sida som vi inte är nöjda över, i en match där 3 poäng borde varit våra på förhand!”

AFF är fyra i tabellen och EIS är nu nia. 

 

Högaborg Kärralunds FC – Gothenburg Celtic FC 0-1 (0-1)

Celtic har kommit bra in i årets 7A-säsong och igår tog laget sin fjärde seger i sin femte match. Det blev 1-0 på Heden mot Högaborg Kärralund där Corrado Motta satte det vinnande målet i mitten av första.

Celtics Jonatan Niva Rytiniemi sa så här om segern:

”Vi börjar matchen bra och dominerar helt första 20, fram till att vi lyckas spräcka nollan på en volley efter hörna. Efter 1-0 kommer HKFC in i matchen samtidigt som vi, av någon outgrundlig anledning slår av på takten. Sista 70 minuterna är enligt mig i särklass det sämsta vi i Celtic presterat så här långt denna säsong! Högaborg vinner i princip alla dueller och vi får slita. Ärligt talat så förtjänar HK minst ett mål under andra halvlek men deras oförmåga samtidigt som att vi står rätt på andrabollarna när det hettar till gör att vi kommer undan med 3 pinnar. Måste berömma Högaborg/Kärralund för 90 minuters kamp utan gnäll på varesig domare eller motståndare. En schysst match! Vi i Celtic behöver dock höja oss till på söndag då det vankas toppmatch mot Bergums IF på Heden!”

HKFC:s Joakim Norström sa så här om förlusten:

”En match med två rätt skilda halvlekar. Vi börjar med en ny 5-3-2-formation i ett försök att säkra mitten då vi var oroliga för Celtics press och tempo. Det tar ett tag för oss att komma in i matchen – tyvärr så pass långt att Celtic tillåts göra 0-1 på en hörna där vi tappar markering. Därefter reser vi oss något, men Celtic är det bättre laget första 45. I andra reser vi oss och vinner betydligt fler andrabollar. Vi skapar en mängd chanser, främst genom Mattsson (Mattias Johansson) som både hinner pricka ribba, bränna friläge och nicka utanför från ett fåtal meter. Även om Celtic kommer igenom nån gång med ribbskott och en volley (som målis-Erik gör en av de absolut vassaste räddningar jag sett i division 7 på), så upplever jag att vi har ett tydligt övertag i princip hela andra. Tyvärr vill bollen inte in. Vi förtjänade mer, så vi lämnar med en mycket bitter känsla. Dock eloge till Celtic – de gör det bra, och jag tyckte det var en match med rätt hög kvalitet.”

Celtic är nu trea i tabellen med häng på lagen framför. 

Högaborg Kärralund är åtta.

 

/Rasta