Så här gick det igår i division 6 och 7:

 

TORSDAG 17/9

6A

Gamlestaden FF – Tollereds IF 2-0 (1-0)

GaFF hade ett magert facit inför gårdagens hemmamatch mot Tollereds IF. Laget hade bara en poäng på sina tre senaste matcher. Strax innan paus kunde dock Efraim Möller ge hemmalaget ledningen med 1-0 och i början av andra satte samme Möller även 2-0! De dubbla Möllermålen räckte till tre efterlängtade poäng för GaFF. 

GaFF:s kapten Glenn von Beetzen sa så här om segern:

”ÄNTLIGEN! Vi följer vår matchplan och återgår till en formation vi är trygga med och vet hur vi skall ta oss an matchen. Alltid tuffa men trevliga matcher mot Tollered. Detta var inget undantag. Vi tar ledningen efter ett skott av våran Effe som lite turligt letar sig in i bortre. Överlag skapar väl inget lag riktigt heta chanser. I andra gör vi mål rätt tidigt via en fin passning och ett bra avslut. Tollered försöker forcera, hade en nick i en ribba och en del fasta situationer men som vi reder ut. Vi gör även 3-0 men blir bortdömt för tveksam offside med GaFF-ögon. Vi visar karaktär och fokus idag och tar efterlängtade tre poäng. Skönt!”

TIF:s Jesper Jansson sa så här om förlusten:

”Jag tycker att vi gör en stark och pigg första halvlek. Skapar mycket chanser och etablerar ett bra spel. Gamlestaden kontrar och skapar någon halvchanser, men känns aldrig farligt. Sen släpper vi (för andra matchen i rad) in ett mål från ingenting några minuter från paus. Andra halvlek börjar som första men GaFF är starka. Vi åker på lite skador och dom utökar till 2-0. Efter det har vi mycket boll men får svårt sista tredjedel. Vi har två ribbträffar mot slutet men stor eloge till GaFF som krigar på och gör det svårt för oss. Kan själv tycka att delad poäng hade varit rättvist men sån är inte fotbollen. Vi ladda om och tar sikte på nästa match!”

Gamlestadens matchrapport hittas HÄR

GaFF klev upp till en femteplats och gick förbi bland annat just TIF som är sexa. Det är förvisso bara målskillnad som skiljer lagen åt men GaFF har även en match tillgodo. 

 

6B

AIF Göteborg – Diseröd SK 1-2 (1-1)

Jumbon AIF hade chansen att närma sig lagen framför igår när de tog emot Diseröd (fem poäng före) hemma på Gröna Vallen. Arbetarnas IF fick en kanonstart när Gustav Bergström gjorde 1-0 redan i sjunde minuten. Den ledningen stod sig till mitten av första då Kim Olsson kvitterade. Diseröd fick sen med sig alla tre poängen till Kungälv när Lukas Andreasson satte 2-1 tidigt i andra. Sista halvtimmen blev hektisk för domaren med inte mindre än sex gula och tre röda! Båda lagen fick varsin spelare utvisad i matchminut 58 och sen fick DSK ännu ett rött (efter två gula) med kvarten kvar. AIF kunde dock inte utnyttja övertaget.

AIF:s Lars Wingfors sa så här om matchen:

”En bra krigarmatch från AIF med bra spel i första halvlek, tappar lite tempo i andra och bjuder in Diseröd i första halvan av andra. Vi skapar många chanser i första halvlek redan från första minutrarna, där målvakten räddar till hörna. En stund senare nätar Bergström på fint väggspel med en slitande Saadi. 1-0. Vi pressar på väl tills de får en omställning med bra väggspel. 1-1. Gnället ökar hos motståndarna, både på plan och bänk, under första halvlek, något som även vi börjar göra på plan i början av andra. Diseröd gör mål på hög frispark direkt in, i och med turbulensen vid mål, tappas bollen in i målet. En stund senare sparkar en av deras anfallare på vår utrusande målvakt när han kniper bollen. Onödigt och lika onödigt att vår back puttar ner deras anfallare i irritation över hans spark på vår målvakt. Vår back fick därmed sitt andra gula och ut. I samma situation blev även en av Diseröd spelarna utvisad. En stund senare kapade nämnda anfallare i Diseröd en av våra mittfältare med dobbarna före i en onödig situation. Hans andra gula och ut. Matchen pendlar fram och tillbaka. Målvakterna fick göra den ena räddningen efter den andra. En match som Diseröd vinner men liknar mest en oavgjord match sett till matchbilden. Tack för ikväll Diseröd. Lycka till.”

DSK:s Ludwig Forsberg sa så här om matchen:

”Ja, jag tycker vi kommer med en stark trupp och har en bra känsla inför matchen. När den väl är igång börjar det lite trevande och båda lagen känner på varandra. Vi blir lite överraskade av att de flyttar upp 3-4 man högt upp hela tiden och lägger långa bollar. Efter 5-10 minuter slarvar vi med bollen i ett uppspel och de kan sätta 1-0 efter en sidledspass. Efter det höjer vi oss och tar över spelet mer och mer. Vi borde sätta 4-5 bollar i första halvlek men får nöja oss med 1-1 efter att Kim Olsson sätter den efter att ha fått måtta i straffområdet. I andra går vi ut med inställningen att öka tempot och fortsätta på den inslagna vägen. Vi skapar mycket, väldigt mycket men bollen går inte in. 10-15 minuter in i andra halvlek slår Lukas Andreasson ett inlägg från mittplan (frispark). Deras målvakt ska enkelt plocka ner den men bollen glider mellan händerna och 1-2 är ett faktum. Efter målet fortsätter vi att hota med många fina kombinationer och framförallt är våra anfallare snabbare än deras backar och lägena avlöser varandra. Med 25 minuter kvar får AIF ett rött efter gurgel vid deras målvakt. Tyvärr tar vi inte vara på det utan får två egna röda med bara fem minuters mellanrum. Sista kvarten har vi inget spel alls. Då är det bara att tjonga som gäller. AIF har en i stolpen med fem minuter kvar men 1-2 står sig och tre poäng bärgas. Onödigt jämnt men en seger är en seger!”

Det ser riktigt mörkt ut för AIF som nu har åtta förluster på åtta matcher och därmed ligger sist. Med tre matcher kvar har laget  sex poäng upp till Bjurslätt över strecket. AIF möter just Bjurslätt i sin nästa match och förlust där så är det klart att AIF åker ur. 

Diseröd fick lite andrum neråt i tabellen och är nu nia

 

7B

Nova FC – Menisken IF 2-2

Nystartade Nova FC fortsätter att plocka poäng och följde upp förra omgångens 5-1 seger mot Käringön med 2-2 mot topplaget Menisken IF

Tyvärr har bloggen inte så mycket mer från den här matchen i skrivande stund. Menisken är iallafall trea i tabellen och forfarande obesegrade. Nova är sexa

 

Käringöns FC – BK Björkåsen 2-1 (0-1)

Bottenmöte i 7B när Björkåsen begav sig till Heden 3 för att möta Käringöns FC. Båda lagen var poänglösa inför matchen där BKB hade sex raka förluster och KFC tre. Det var Björkåsen som tog ledningen men Käringön lyckades vända matchen efter paus med två mål. 

Björkåsens tränare Curt Bryngelsson sa så här om förlusten:

”Tung förlust där vi gör en väldigt bra första halvlek och tar ledningen med 1-0 men orkar inte hålla detta hela matchen utan tappar i andra halvlek. Fick möblera om i laget då våran målvakt var handskadad så vi fick ställa en utespelare i målet. Han gjorde så gott han kunde men givetvis så märks en sådan ändring i vårat spel. För närvarande har vi 4-5 ordinarie spelare skadade och även detta märks av. Men grabbarna tar med sig första halvleken spel och tänder till mot nästa match på onsdag mot Nova.”

KFC:s Marcus Hedlund sa så här om segern:

”Vi gjorde det bra och ryckte upp oss när det svajade lite.”

Björkåsen sista i tabellen och KFC är en placering framför. 

 

7C

Lundby IF – Kareby IS 1-3 (1-1)

Kareby har verkligen fått upp ångan i 7C och är fortfarande obesegrade. Efter en hel del kryss laget nu även börjat vinna och igår kom tredje raka trepoängaren. KIS Hadi Namro satte 1-0 på Bravida Arena redan efter tio minuter. LIF svarade dock och Rachid Hersi kvitterade efter en halvtimme. I början av andra kan sen rutinerade Fredrik Lagemyr göra 2-1 och sent i matchen kommer även 3-1 genom Arvid Davidsson

LIF:s Johan Dahlbäck hade följande att säga om förlusten:

”Tungt, tycker att vi helt ärligt är det bättre laget. De gör 1-0 efter lite slarv från oss, sen kvitterar Rachid efter ett fint anfall. Vi tappar lite i början på andra och släpper in ett till mål. Efter det är det vi för hela slanten, men det vill sig inte riktigt. De gör sitt tredje mål i slutet som inte alls speglar matchen, men kan ju bli så när man kör extremoffensivt. Vi kämpar på och hoppas på första vinsten på söndag.”

KIS Arvid Davidsson sa så här om segern:

”Vi kommer till dagens match med lite mer äldre och rutinerade spelare gentemot förra matchen. Stor plan (Bravida) och mycket ytor att spela på tyckte vi skulle passa oss. Vi ville gå ut och spela vårt spel men börjar matchen lite halvdåligt. Inte alls som vi hade tänkt då vi slår bort många bollar och Lundby pressar oss lite för mycket. Vi kämpar oss in i matchen mer och mer och gör 1-0. Lundby kvitterar innan halvlek och 1-1 står sig till paus. Sedan i andra går vi ut och spelar betydligt bättre. Gör 2-1 ganska tidigt och sedan kör vi bara på. När klockan börjar närma sig 90 så gör vi även 3-1 och matchen var avgjord.”

Kareby leder nu 7C men alla de jagande lagen har två matcher tillgodo. 

Lundby står på en poäng efter fem matcher och jagar alltså fortfarande sin första seger.

 

/Rasta