Så här gick det igår i division 4 och 5:

 

TORSDAG 17/9

4A

Gårda BK – Angered MBIK 1-2 (1-0)

Nykomlingen Angered MBIK tog en viktig seger igår och kopplade greppet om seriesegern med bara tre matcher kvar! Det var dock Gårda BK som tog ledningen efter en halvtimme genom Henos Araya. I början av andra kom dock 1-1 genom Malik Koné och tio minuter från slutet satte Abdicsiis Bakin Salah segermålet!

Angereds ena tränare, Redian Omari, sa så här om segern:

”Gott med tre pinnar igen! En första halvlek där vi var halvvakna och långsamma på beslutsfattandet! Gårda utnyttjade det och tog ledningen från en frispark. Bra lag hittar alltid ett sätt att vinna matchen och det gjorde vi under andra halvlek där vi visade stark karaktär som resulterade på tre viktiga pinnar! Vi blicka framåt nu och fokuserar på de 3 sista ”finaler” som är kvar att spela. Vi önskar dessutom Gårda all lycka till resterande matcher!”

GBK:s Alexander Bergman sa så här om förlusten:

”Riktigt tung förlust i en tung säsong. Jag tycker vi gör en riktigt fin första halvlek där Angered förutom ett par djupledsbollar inte har så mycket. Vi följer vår matchplan och får dom dit vi vill, kommer till bra lägen och Henos gör ett riktigt fint mål. Andra halvlek är jämnare med ett Angered som är hetare i sista tredjedelen. Känns som det faktiskt var målsnålt sett till målchanserna sen har dom lite stolpe in och vi har väldigt mycket stolpe ut just nu. Kanske, kanske att ett kryss vore mer rättvist. Jag tycker iallafall att killarna gör en jättefin match speciellt på vårt mittfält och offensiv så man är lite bedrövad att dom ej får lön för mödan. Är däremot helt övertygad att denna matchen var en tydlig vändning för oss och att det kommer visa sig i dom två sista matcherna. Jäkla trist att det är en enkelserie när vi precis börjat få styr på skeppet dock. Vi blickar framåt!” 

Angered toppar alltså 4A med tre matcher kvar. Laget har tre poäng ner till tvåan Jonsered och fem ner till trean Guldheden, som dock har en match tillgodo (ikväll mot Komarken). Seger för Guldheden där och de går upp som tvåa, två poäng bakom. I nästa omgång möts just AMBIK och Guldheden!

Gårda har det tuffare. Laget är förvisso åtta men har bara två poäng ner till Kode under strecket och då har alla lagen bakom matcher tillgodo. 

Bilden till inlägget är lånad från Angereds Facebooksida. Fotograf Per Samuelsson

 

5A

IF Vardar/Makedonija – Götaholm BK 0-2 (0-1)

Nykomlingen Götaholm har gått tungt hittills i 5A men igår kom en välbehövlig trepoängare mot Vardar/Makedonija. Inför matchen hade GBK bara två poäng på de fem senaste matcherna. Borta på Backavallen fick laget en drömstart när Robin Forsberg satte 1-0 efter fyra minuter! Den ledningen stod hela vägen till matchens slutsked där Mohamed Omar Aday säkrade segern med sitt 2-0 mål i 81:a matchminuten. 

GBK:s Nemanja Savovic sa så här om matchen:

”Äntligen en vinst. Senaste tre matcherna har vi visat hur bra vi kan vara men ej tagit vara på chanserna och därav uteblivna tre poäng i dom. Nu krigar vi till oss en vinst där det är mycket kamp och tuff tillställning. Vi låter Vardar leda matchen och få dom där vi ville ha dom för att kunna straffa dom och de va exakt så vi gjorde båda målen. Ingen skönlir men idag kämpade vi till oss den här efterlängtade segern.”

GBK:s matchrapport hittas HÄR

Segern gör att Götaholm klev förbi Vardar i tabellen på bättre målskillnad. GBK är nu nia och Vardar tia. Både jumbon Utbynäs och elvan Hisingen FC har dock matcher tillgodo på Vardar och GBK

 

5B

Mossens BK – Hovås Billdal IF 2-1 (0-1)

Mossens BK har inte gett upp hoppet om uppflyttning och igår kom en viktig seger mot Hovås Billdal hemma på Guldheden Södra. För Hovås var det en tung förlust då de är rejält indragna i bottenstriden. Gästerna Hovås hade dessutom ledningen i paus efter att Adam Kling gjorde 1-0 precis i slutet på första. Fem minuter in i andra kom sen 1-1 (Harry Björklund på frispark) och strax efter det satte David Persson 2-1, vilket skulle visa sig bli segermålet. 

Mossens tränare Axel Bergström sa så här om matchen:

”Skönt med tre poäng när förutsättningar var tuffare än förväntat på en ishal Guldheden Södra. Många anfall som det inte blir något av när bollar glider över och under fötter och spelare ramlar stup i kvarten. Harry Björklund fortsätter producera poäng från sin defensiva mittfältsroll när en frispark studsar in från långt håll och David Persson sätter sen 2-1 efter ett fint anfall där Axel Sandquist står för assisten. Nu tar vi lite helgledigt efter en intensiv period av matchande för att komma utvilade inför de två avslutande matcherna.”

Mossens BK är nu uppe på en andraplats, sex poäng bakom ledande Näset med två matcher kvar. Näset kommer de inte kunna gå om då NSK har +31 i målskillnad mot MBK +4. Bakom Mossen jagar Önnered som är en poäng efter men då har ÖIK en match tillgodo (IF Warta imorgon lördag). 

Hovås Billdal är nia men har bara en poäng ner till tian FC Linné och två till jumbon Donsö. Båda de lagen har en match mindre spelad än Hovås. Hovås Billdals nästa motståndare är just FC Linné

 

/Rasta