Det börjar verkligen dra ihop sig både i toppen och botten av 4A och efter helgens matcher har vissa lag bara två matcher kvar

Så här gick det iallafall: 

 

FREDAG 18/9

Lerums IS – Partille IF FK 0-0 (0-0)

Lerum behövde tre pinnar för att haka på uppflyttningsracet och Partille behövde tre pinnar för att ta sig längre ifrån nedflyttningsstrecket. Inget av lagen fick som de ville utan det blev en pinne var i denna mållösa match på Rydbergsplan.

Lerums kapten Christoffer Skogum sa så här om matchen:

”En match som båda behövde vinna men som slutade i en chansfattig tillställning. Vi gör en helt okej match men tyvärr alltför uddlöst framåt. Många nya ansikten i startelvan pga avstängningar och sena återbud, gav våra juniorer chansen att visa upp sig där de båda gör riktigt bra insatser. Det är i alla fall något positivt att ta med sig inför de två sista matcherna.”

Partilles blogg skriver om matchen HÄR

Lerum är femma med två matcher kvar och har fyra poäng upp till ledande Angered och två upp till tvåan Guldheden. Toppduon har dock en match mindre spelad

Partille är tia med två poäng ner till Kode under strecket. Kode har dock en match tillgodo. 

 

Guldhedens IK – FC Komarken 5-0 (2-0)

Guldhedens IK är inne i ett riktigt poäng- och målstim! Segern i fredags var lagets fjärde raka och på de senaste tre matcherna har laget 14-1 i målskillnad! I mitten av första gjorde Svante Möller sitt tionde mål för säsongen (bäst i 4A) när han satte 1-0. Bara någon minut efter gjorde Victor Henriksson Odén 2-0. Det blev inte bättre för gästande Komarken när de fick ett rött strax efter. Under sista halvtimmen av matchen kunde sen GIK gå ifrån till 5-0 efter mål av Lukas TengbergThomas Gustafsson och Alexander Jonsson.

GIK:s Philip Svensson sa så här om storsegern:

”Ytterligare en fin seger mot ett blekt Komarken. Vi tog tag i taktpinnen direkt och pressade ner motståndarna. Vid 2-0 drog FCK även på sig ett rött för svordom vilket var game over för deras del. 5-0, tredje vinsten på en vecka och en målskillnad på 14-1, helt okej ändå”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Med tre matcher kvar att spela är Guldheden trea i tabellen men på samma poäng som tvåan Ytterby och samma plusmål men färre gjorda mål. Det är två poäng upp till ledande Angered MBIK, just det laget som Guldheden möter på torsdag! 

Komarken återfinns på en åttondeplats och kan inte riktigt fira nytt kontrakt ännu. Seger mot elvan Kode nästa helg gör dock att laget är garanterade att spela division 4-boll även 2021

 

LÖRDAG 19/9

Kode IF – Nol IK 0-1 (0-0)

Viktigt möte på den undre halvan på Lunnevi och det blev gästerna som drog det längsta strået i en målsnål tillställning. Elliot Lindberg blev matchhjälte för Nol i början av den andra halvleken då han gjorde matchens enda mål. 

Nols tränare Peter Karlsson sa så här om segern:

”Ett ställningskrig i 90 minuter med viktiga poäng på spel,men jag tycker att vi vinner rättvist.”

Kodes kapten Oscar Gustafsson sa så här om förlusten:

”Ja, vad säger man? Vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna, men gör man inga mål så är det svårt att ta tre poäng vilket vi är i behov av nu.”

Bilder från matchen hittas HÄRKodes hemsida och som vanligt är det Jessica Lundin som tagit bilderna. 

Kode är fortsatt illa ute och är under strecket (elva) med tre matcher kvar. I nästa omgång möter Kode åttan FC Komarken innan det blir tuffare (iallafall tabellmässigt) med nuvarande ettan Angered och femman Lerum.

Nol är nu sjua och fick lite luft ner till strecket. 

 

Jonsereds IF – SKIF Semberija 2-3 (1-2)

Semberija kom från en tuff 1-4 förlust mot serieledarna Angered medan Jonsered bara förlorat en av sina sju senaste (även där mot Angered). Gästerna Semberija fick en fin start då laget ledde med 2-0 efter tjugo minuter efter dubbla mål av Andreas Odersjö. Innan paus hade dock JIF reducerat via ett självmål och i början av andra kom 2-2 (Mattias Lindberg). Det var dock Semberija som skulle få med sig alla tre poängen från Jonsereds IP. I 82:a minuten blev Mazen Alamin Hassan matchhjälte med sitt 3-2 mål! 

JIF:s Darvan Ayoub kommenterade förlusten så här:

”Nattsvart! En väldigt, väldigt tung förlust för våran del! Vi kommer fel i försvarspelet från minut 1 fram till deras 2-0 mål. Duellspelet är alldeles för dåligt och Semberija får enormt med energi genom alla vunna närkamper! Efter 2-0 vaknar vi och höjer oss, får in en reducering innan paus. Vi kommer ut lika hungriga och får även in en kvittering men sedan dör matchen lite, en massa avblåsningar och inget flyt i spelet! Semberijas nummer 10, Samir, är deras enda riktiga hot framåt, men i slutändan är det vi som ställer till det för oss själva och bjuder dem på ett 2-3 mål! De håller undan och vinner!”

Semberijas Samir Dzengis Sali sa så här om segern:

”En skön vinst mot ett svårt motstånd Jonsered som jag tycker gör en ganska bra match i 90 minuter. Vi pratade i omklädningsrummet om att vi skulle falla och låta dem pressa. Och det visade sig vara en perfekt taktik mot Jonsered. Redan efter 20-25 minuter så gör vi både 1-0 och 2-0 genom våran fantastiska Andreas Odersjö som varit krasslig men visar hjärta och ställer upp för laget! Jonsered kom dock tillbaka in i matchen efter dem reducerat och sen kvitterat till 2-2 genom två inlägg från kanten. Vi skulle ändå få sista ordet när Mazen med sin vänsterfot sätter upp bollen fint upp i krysset och matchen slutar 3-2. Stort eloge till våran Max Fernström som bara spelat ungdomsfotboll. Men visat att han är redo att ta klivet upp och spela med de stora grabbarna. Idag fick han en startplats och gjorde en fantastisk match!”

Jonsereds matchrapport hittas HÄR. Det finns även bilder från matchen HÄR, Per Samuelsson är fotograf. Bloggen har även lånat bilden till inlägget därifrån. 

För Jonsered var det ett rejält bakslag i jakten på uppflyttning. Med två matcher kvar är laget fyra, med tre poäng upp till ettan Angered och ett poäng upp till tvåan Ytterby och trean Guldheden. Alla de tre lagen framför har dock tre matcher kvar att spela. JIF har dock just Ytterby IS kvar att möta. 

Semberija är sexa och har inte längre någon chans att vinna serien. 

 

Kärra KIF – Ytterby IS 0-6 (0-2)

Toppen mot botten och det blev en väntad seger för gästande Ytterby i lördags. Det hjälpte inte heller hemmalaget Kärra KIF:s att kaptenen Jesper Konkell drog på sig två gula kort under den första kvarten. Innan paus kunde Fabian Andersson och Tobias Sanne se till att Ytterby hade en 2-0 ledning. Sista halvtimmen av matchen rann det sedan iväg. Felix Stengarn satte 3-0 innan Tim Stolt Hermansson gjorde både 4-0 och 5-0. Victor Andersson avslutade sen målskyttet med sitt 6-0 mål innan Kärra avslutade med ett till rött. 

Ytterbys tränare Robert Tartagni sa så här om matchen:

”En tidig utvisning, dubbla gula, gör resan lättare mot trean än vi räknade med. Vi gör en ok match, men det räcker och segern är i underkant. Victor Andersson gör en smått otrolig match idag och visar hur värdefull han är för oss. Nu har vi tre fantastiskt roliga matcher kvar som vi skall njuta av och verkligen anstränga oss för att visa upp vårt spel. För det finns mer att hämta. Vi är inte nöjda än.”

Kärras Niklas Hansson hade följande att säga om matchen:

”Det känns som att matchen mer eller mindre börjar med att vi får en man utvisad och det blir bara en otrolig uppförsbacke resterande tid. Tycker att vi i alla fall första halvlek verkligen försöker spela boll och komma framåt i banan, men Ytterby visade att dom ligger uppe i toppen och slog aldrig av på tempot direkt. I andra halvlek orkar vi inte hålla upp det alls och det känns egentligen som en transportsträcka. Vill säga att utan Johan i målet idag med flera fantastiska räddningar vet jag inte vad resultatet hade blivit. Nu när säsongen tyvärr är avgjord för våran del och man kollar tillbaka så är det inte den här matchen som vi åker ut på, finns 4-5 andra matcher vi borde, med lite skärpa och en gnutta tur kanske, tagit poäng i. Men såklart extra surt ändå efter den här matchen när det väl är konstaterat.”

Förlusten betydde att Kärra KIF kommer att spela division 5-fotboll 2021. Laget är sista med noll poäng efter nio matcher och har inte längre någon matematisk chans att hänga sig kvar.

För Ytterbys del så lever verkligen serien. Laget är tvåa i tabellen, på samma poäng som trean Guldheden och två efter ledande Angered. Laget har kvar att möta fyran Jonsered, just jagande Guldheden och i sista omgången Gårda BK.

 

/Rasta