Även 4B börjar närma sig slutspurten och så här gick det i helgen:

 

FREDAG 18/9

Askims IK – IF Väster 1-6 (1-3)

Nykomlingen IF Väster har svarat för en stabil säsong hittills och hade inga problem att besegra jumbon Askims IK i fredags. En förlust som betydde att Askim åker ur 4B och får ta nya tag i femman nästa säsong. Väster hade 2-0 redan efter sju minuter efter mål av Karl-Anton Pettersson och Aron Bergsson. Askim vaknade dock till och reducerade strax efter genom Filippo Quintanilla Karlsson. Det dröjde dock inte så länge innan Arijan Stovrag nickade in 3-1 för bortalaget, ett resultat som stod sig till halvtidsvilan. Tio minuter in i andra kom även 4-1 (Stovrag igen) innan AIK åkte på ett rött. Med fem minuter kvar av matchen kom ett rött till för hemmalaget och Felix Hermansson satte 5-1 innan Robert Eckerman avslutade målskyttet med sitt 6-1 mål.  

AIK:s kapten Mohamed Habhab analyserade förlusten så här:

”Jämn match till en början men tyvärr räcker det inte mot ett välspelat Väster. Vi lyckas inte hålla en jämn nivå där vi släpper in mål pga för lite rutin. Skönt att vara tillbaka igen efter skada men tyvärr blev det förlust ännu en gång, det är bara att börja om från noll och förhoppningsvis spelar Askim högre upp igen. Som sagt Väster spelar välorganiserat och man märker att gubbarna har spelat ihop väldigt länge.”

Västers Felix Hermansson sa så här om segern:

”En ganska stabil seger. Mot ett stundtals svagt Askim. När vi satte fart på bollen märkte vi att dem inte riktigt hängde med. Vi fick ganska enkla mål och det hade kunnat rinna iväg rejält i första halvlek. Med lite slarv kom dem ikapp. En bit in i andra halvlek kom två röda, lite odisciplinerat kanske. Sedan kunde vi successivt vinna komfortabelt även om spelet i sig inte var de bästa.”

Västers matchrapport hittas HÄR

Med två omgångar kvar står det klart att Askim kommer att spela i femman nästa år. Laget står fortfarande på noll poäng och har inte längre någon teoretisk chans att hålla sig kvar. 

Väster är sexa i tabellen, sex poäng efter ledande Velebit.

 

LÖRDAG 19/9

IK Zenith – Balltorps FF 4-1 (2-1)

I kampen om uppflyttning så tog Zenith en viktig seger hemma på Hovgårdsvallen i lördags mot besökande Balltorp. Isaac Shears satte 1-0 efter en kvart och den ledningen var dubblad efter en halvtimme när Jakob Ekh gjorde 2-0. Innan paus reducerade dock BFF genom Jetmir Kurti. Matchen stod sen och vägde en bit in i andra innan Jonathan Nyström satte 3-1 i 71:a. Långt in på övertid kom sen 4-1 via ett självmål. 

BFF:s Parosh Mohideen sa så här om förlusten:

”Yes, vi kommer inte upp till vår standard level, vi försöker och försöker med variation i spelet men vi är inte där! Zenith är unga, hungriga och springer på allt som finns. De gör tre mål på fasta situationer där vi själva är väldigt starka men vi släpper till chanser alldeles för enkelt! De får en straff där det är 50/50 medans vi ska få en straff när de står 1-0 men domaren väljer att fria! Men inget att klaga på och bara köra på som vi alltid gör, vi är nykomlingar och ligger där uppe i tabellen betyder bara att vi är på rätt väg och förhoppningvis så kommer de fler spelare som vi värvar inför nästa säsong! Men vill tacka domaren och Zenith för en bra match och önskar dem all lycka i fortsättningen!”

Som sagt viktig seger för Zenith som nu är trea, tre poäng bakom tvåan Virgo och fyra bakom ledande Velebit.

BFF är femma med två omgångar kvar och har fem poäng upp till Velebit i toppen.

 

IK Virgo – Älvsborg FF 3-0 (1-0)

Virgo åkte ur trean förra säsongen och jobbar vidare på att ta sig tillbaka. Segern i lördags gör att laget ligger på kvalplats uppåt med två matcher kvar. Hemma på Mossens IP blev det 3-0 mot Älvsborg. David Johansson inledde målskyttet efter en halvtimme och Virgo klev in i pausvilan med den ledningen i ryggen. Tio minuter in i andra kom sen 2-0 (Rasmus Källum) innan Joe Johnson avslutade målskyttet med sitt 3-0 mål

ÄFF:s tränare Anders Lordemyr sa så här om förlusten:

”Vi åkte till matchen mot Virgo med ett självförtroende som var i stigande efter en bra match senast mot Björkö. Att möta Virgo med tätkänning och på gräs var en utmaning till att duga. Tyvärr har vi svårt att få ställa upp med ett ordinarie lag och så även idag då det trillade in sena återbud under morgonen. Vi behöver allt manskap på plats när det vankas matcher mot lag med mängder av rutin. Själva mönstrar vi 7st U19 spelare till dagens drabbning. Matchen börjar i vår favör men Virgo blir inte stressade av detta och övertaget till trots har man bra koll på verksamheten. 0-1 kommer efter ett inlägg där vi blir för heta och det cykelsparkas snyggt i mål. Strax efter det får vi ett friläge som räddas av Virgos duktige burväktare. Sista 15 i första akten går på poäng till Virgo som gör det bra. Man drar ner på tempot och är bra i sina omställningar. 0-1 i halvlek kändes lite surt. I andra akten bränner vi dagens superchans redan efter 2 minuter då målet var övergivet men det var en dag då vårt krut var allt annat än torrt. Att då möta Virgo är inte en bra kombo utan 0-2 kommer efter en feldömd hörna men målet var det inget fel på! Däremot frånvaron av markering! Innan matchen är klar blir det även 0-3 av bara farten. Matchen slutar 0-3 och sett till matchbilden kanske lite mycket men ”gammal” mötte ”yngre” och då kan det bli såhär. Nu får vi ladda om till Zenith kommande lördag. Vill även passa på att tacka Virgo för en bra match och ett gott arrangemang.”

Virgos Rasmus Källum sa så här om segern:

”Äntligen tillbaks på gräset på Mossens IP, Virgo på naturgräs eller konstgräs är två helt olika lag. Matchen öppnar ganska jämnt, vi försöker föra spelet men Älvsborgs pressar oss hög och lyckas bra med att stressa fram misstag. Även Älvsborgs som kommer till matchens första farliga chans men sumpar sitt friläge. Efter det blir det mer och mer spelövertag för Virgo och i slutet av första sätter David en cykelspark av lokalfotbollsklass, alla hinner nog tänka både en och två gånger om den verkligen kommer hitta in. Det gör den, 1-0 står sig halvleken ut. I andra gör vi processen kort, 2-0 kommer på hörna i 55 minuten och det känns som att luften helt går ur Älvsborg. Vi kan ganska enkelt passa runt och igenom Älvsborg efter det vilket leder till 3-0 i 65:e minuten och det är total ridå. Man hade nog kunnat blåsa av redan då för hände inte ett skit efter det. Som sagt, på naturgräs är vi jävligt bra. Rättvis seger och extra gött att få revansch från träningsmatchen på försäsongen.”

ÄFF:s matchrapport hittas HÄR

IK Virgo är alltså tvåa i tabellen med två matcher kvar. Laget har en poäng upp till ledande Velebit och har kvar att möta Göteborgs FF (borta) och IF Väster (hemma). 

ÄFF är nia i tabellen och har tre poäng ner till Eriksberg under strecket med två matcher kvar. Det är två tuffa matcher som väntar då laget möter trean Zenith och ledande Velebit

 

Mölnlycke IF – Sandarna BK 1-1 (1-1)

Möte på den undre halvan där båda lagen gärna hade inkasserat en trea för att ta sig bort från streckstriden. Nu blev det dock inte så då det blev ett kryssMölnlycke IP. Oscar Nilsson inledde med målskyttet med att göra 1-0 för hemmalaget efter en dryg kvart. Tio minuter innan halvtid kvitterade dock Majornas Milan när Simon Chekroun gjorde sitt nionde mål för säsongen (bäst i 4B). Matchen bjöd sen inte på några fler mål. 

Sandarnas tränare Fredrik Magnusson sa så här om matchen:

”Vi gör en bra första halvlek där det känns som vi har full koll på Mölnlycke och bara vi går in i andra med samma inställning så tar vi tre poäng. Står 1-1 efter 45 men vi borde haft 2-1 då domaren, för vad vet jag ej ,dömde bort Toms 2-1 mål. I andra från minut 46 slutar vi springa helt och Mölnlycke kör nästan över oss och är mycket närmare segern. Vi måste börja inse att en match är 90 minuter och inte 45. Det får inte skilja så mycket på vår prestation bara för att man får en halvtid att gå ut och vila på.”

MIF:s ena tränare Sudo Sulejmanovic sa så här om matchen:

”Bra och jämn match. Båda målen kom i första halvlek där vi tar ledningen med 1-0 genom en fin prestation av Oscar show. Sedan åker vi på en kontring och Simon behöver inte många chanser för att göra mål. Vi bygger upp spelet fint fram till sista tredjedelen och där får vi inte riktigt fram sista passningen för genombrott. Det finns lägen åt båda håll men ingen lyckas förvalta dom bättre än utanför och matchen slutar 1-1.”

Inför de två sista omgångarna är Sandarna åtta, en poäng före tian Mölnlycke IF. MIF har två poäng ner till Eriksberg under strecket. Sandarna har kvar att möta just Eriksberg men även redan nedflyttningsklara jumbon Askim. Mölnlycke möter även de Eriksberg men även Balltorp

 

IFK Björkö – Göteborgs FF 1-0 (0-0)

Björkö fortsätter att slåss om uppflyttning och i lördags kom en viktig trepoängare hemma mot Göteborgs FF. Matchen på Björkövallen bjöd bara på ett mål och det gjordes av hemmalagets Anton Olsson med bara åtta minuter kvar av ordinarie speltid. 

Björkös Jimmy Olausson sa så här om segern direkt efter matchen:

”Viktig vinst för oss för att kunna hänga på där uppe! Vi kommer återigen inte upp i den nivån vi vill ligga på, rätt lam inställning och inte samma go som vi haft i tidigare matcher. Tycker ändå GFF rullar ganska bra på gräset trots allt med fina kombinationer och bra rörelse i anfallsspelet, dom får också en straff i andra halvlek som dom bränner två gånger om. Tackar vi för! Tycker det är starkt att plocka tre poäng trots att vi inte spelar nån vidare fotboll. Vi behöver höja oss till nästa bortamatch, men först blir det möte på Notting Hill. Kom igen!”

GFF:s Aron Lundh sa så här om matchen:

”Man blir trött på de här hedersamma förlusterna, så sa Carl Aldebert i omklädningsrummet efter dagens match och det är bara att instämma. Vi krigar för varandra, hittar fina kombinationer ibland och skapar några goa lägen men lyckas inte få in nåt mål idag. Spelet blir ganska rakt från båda lagen då Björkös plan är liten och lite bucklig på sina håll. Därav blir det ingen välspelad match och tråkigt för trogna GFFare som tog sig ut för att kolla. Björkö-fansen är la vana vid det får man anta. Björkö är stora, brötiga, cyniska och gör det jobbigt för oss idag. Hade en eller två killar med lite bättre fötter längst fram och i mitten som stod för de kreativa. Sista hälsningen till Björkö är att ni får fan skaffa en kiosk vid färjeläget på er sida också…”

Segern gör att ö-laget är fyra, på samma poäng som trean Zenith och med tre poäng upp till Virgo och kvalplatsen. GFF är i ingenmansland som sjua

 

KF Velebit – Eriksbergs IF 2-1 (1-0)

Velebit jagar uppflyttning och Eriksberg jagar nytt kontrakt. När lagen mötts i lördags blev det till sist seger för topplaget Velebit hemma på IP. Kassim Coaney såg till att laget ledde i paus men bara åtta minuter från slutet kom 1-1 genom Olof Möller. Det skulle dock bli seger för hemmalaget då Roko Miocic avgör i 86:e med ett konstmål! 

Velebits Kassim Coaney sa så här om segern:

”Dags för Hisingenderby, som alltid bjuder på massa känslor, kamp och dagen till ära extremt viktiga poäng för bägge lagen. Matchen börjar med massa kamp, som egentligen håller i sig i hela halvleken, där det nog inte var så vackert att titta på ifrån sidan. Bägge lagen är extremt övertända, är inte så mycket målchanser men i halvtid står det 1-0 till oss genom undertecknad som slår in den i mål efter att Serdar passat mig mitt framför mål. Abo ska också ha kredd för sitt förarbete innan målet. I andra halvlek lugnar känslorna ner sig. Det blir mer målchanser åt bägge håll, där vi kanske skapar dom bästa, men alla missas. Med 10 minuter kvar kvitterar Möller via en djupledlöpning där han distinkt smäller in bollen vid bortre stolpen och 1-1. När alla tror att matchen ska sluta oavgjort så får vi se årets mål på Velebits IP. Emilio drar upp bollen på kanten och slår in ett inlägg där Roko står. Han möter bollen liggande i luften som att det vore FIFA. Han får drömträff och bollen går in i mål och total extas. Spelare och publik. VILKEN KÄNSLA! Sen händer inte mycket mer utan tre otroligt viktiga poäng bärgas. Vi önskar Eriksberg lycka till i slutet och skickar åter en stor eloge till domaren som löste en känslosam match med bravur. Åter igen. Rokos mål. Wow.”

Med två matcher kvar så leder Velebit serien, en poäng för Virgo. Laget har kvar att möta Balltorp och Älvsborg.

Eriksberg är i nuläget på nedflyttningsplats men har, som det så vackert heter, allt i egna händer. Laget möter nämligen närmaste laget framför, Mölnlycke IF, men även åttan Sandarna. Två segrar och laget är garanterat kvar i fyran. En seger mot Mölnlycke (som är två poäng före) kan räcka om Mölnlycke förlorar i sista matchen. 

 

/Rasta