Så här gick det i 5A i helgen:

 

FREDAG 18/9

Hisingen FC – Utbynäs SK 2-4 (0-0)

Ett riktigt viktigt möte i botten på 5A på Backavallen i fredags. Inför matchen skilde det tre poäng mellan tolvan Utbynäs och elvan Hisingen FC. Efter matcher stod lagen på samma poäng. Det blev en tuff inledning för hemmalaget med ett rött redan efter åtta minuter! Det var dock mållöst i paus men det skulle hända saker de sista 45. Tobias Wahlgren sätter 1-0 för gästerna från Utby nästan direkt i andra och det dröjer inte länge innan Alexander Sjursen gör 2-0. Det känns sen avgjort när Haron Heidarzai gör 3-0 men HFC:s anfallare Fernando Martins De Souza reducerar start efter. Heidarzai ökar sen på till 4-1 innan Martins De Souza också blir tvåmålsskytt med kvarten kvar. Hisingen kommer dock inte närmare och det blir Utbynässeger.

USK:s Pontus Svedberg sa så här om matchen:

”Mycket viktig seger när även de andra bottenlagen vinner. Hisingen får en frilägesutvisning efter ca 5 minuter men de äger mycket boll resten av halvleken medans vi inte alls är nöjda med vårt spel och ligger för det mesta helt fel över planen. I andra rycker vi upp oss och gör två snabba mål och de känns som att orken går ur Hisingen. Resterande minuter av matchen blir lite väl svängig för min smak när vi vill framåt alldeles för mycket istället för att bara spela av det. Mål görs åt båda håll men det blir aldrig riktigt nervöst igen. Tre välbehövliga poäng nu när serien börjar närma sig sitt slut!”

HFC:s Nikola Zivkovic sa så här om förlusten:

”Otroligt surt. Ännu en gång åker vi på ett rött kort supertidigt i matchen och får arbeta i uppförsbacke. Trots att det enda vi pratar om är att sluta ta dumma och onödiga kort så fortsätter vi med det. I våra fem (rött i 4 av 5) senaste matcher har vi nu åkt på rött i 13:e, 3:e, 25:e, och nu 7:e minuten. Vi har alltså spelat mer tid med en man mindre under säsongen än vad vi spelat med lika många. Och detta är inget mot domarna utan bara mot oss själva. När vi är fulltaliga så tror jag inte det är många lag i serien som är bättre än oss, vi får skylla oss själva som inte ger oss chansen att få visa det. Förutom allt detta gnäll på att vi tar röda så ska det sägas att Utbynäs gör det smart och har några snabba och duktiga offensiva spelare som lyckas rinna igenom. Vi försöker få in en slutforcering men är alldeles för trötta för det. Önskar Utbynäs lycka till i fortsättningen.”

Utbynäs är fortfarande sist i tabellen men har nu samma poäng som Hisingen FC. HFC har dock två matcher tillgodo på både USK och de andra lagen strax framför i tabellen. USK har en viktig match i nästa omgång mot Björndammen/Öjersjö.

 

LÖRDAG 19/9

Floda BoIF – Finlandia/Pallo AIF 2-2 (1-1)

Finlandia/Pallo AIF jagar Älvängens IK i toppen av tabellen och den jakten fick sig en törn nu i lördags. Per Alexandersson gav hemmalaget ledningen på Flodala redan i matchminut 7 men direkt efter kvitterade Finpa genom Richard Olsson. I mitten av andra upprepade sig händelseförloppet. Floda tog ledningen (Hjalmar Holgersson) och minuten efter kvitterade gästerna (Martin Erenstedt).

Flodas Mio Hopkins sa så här om matchen:

”En otroligt jämn match och inget lag fick mer chanser än de andra. Det känns som att lika speglade matchbilden ganska bra. Samtliga i laget gör det otroligt bra och vi kämpar som vanligt för varandra!”

Finpas ena tränare, Cihan Köse, sa så här om matchen:

”Ja, tyvärr tappar vi väl seriesegern till Älvängen idag! Vi får slicka våra sår och komma igen för andraplatsen! En match som är rätt jämn om vi pratar om hela matchen. Vårt egna prestation är vi inte helt nöjda med då vi hade lite problem med att täppa igen ytor i försvarsspelet och tappade onödigt mycket boll i fel situationer i anfallsspelet. Dessa saker gjorde Floda till ett bättre lag och vi fick kämpa hårt för en poäng. Tyvärr har vi inte marginalerna med oss idag och får nöja oss med 2-2. Resultaten i serien har ramlat in och vi har fortfarande allt i egna händer att lösa uppflyttningen som vi får gå för!”

Finpas matchreferat hittas HÄR.

Finlandia/Pallo AIF är tvåa i tabellen och har nu fyra poäng upp till Älvängen med två matcher kvar att spela.

Floda återfinns på en femteplats.

 

United Africa FC – Björndammens BK /Öjersjö IF 3-2 (2-1)

Efter tre raka förluster så fick äntligen United Africa vinna igen. De gjorde det hemma på Gamlestadsvallen mot Björndammen/ÖjersjöVereen Bamobe Etinge gjorde 1-0 för UAFC direkt i matchinledningen och efter en halvtimme nickar Gabriel Idehen in 2-0. Pontus Börjesson reducerade innan paus med sitt tionde mål för säsongen (bäst i 5A). I mitten av andra kommer sen 3-1 till hemmalaget genom Idehen och lite senare får båda lagen en spelare utvisad. Med tio kvar ger Behrouz Taji BBK/ÖIF lite hopp men närmare kommer man inte.

BBK/ÖIF:s tränare Edmond Shala kommenterade matchen så här:

”Just nu känns det väldigt tomt. Återigen så förlorar vi med uddamålet. Och återigen så ställer vi till det för oss själva i början av matchen med ett tidigt skitmål. Efter det så blir det en uppförsbacke resten av matchen. Sen ska man inte sticka under stolen med att vi har väldiga problem med skador just nu, men det är ingen ursäkt för vi ska ändå kunna lösa det. Vi är helt vilsna i positionsspelet, vi slår bort enkla passningar och vi tar inte jobbet för varandra, och då vinner man inga matcher vilket lag du än ställer på plan. Nu har vi tre viktiga (men tuffa) matcher kvar, och vi har allt i våra egna händer. Får hoppas att gubbarna vaknar till liv så vi kan börja plocka lite poäng nu.”

UAFC är sexa i tabellen medan BBK/ÖIF är åtta, med bara en poäng ner till Utbynäs och Hisingen under strecket! Riktigt viktig match för BBK/ÖIF i nästa omgång då de ställs mot just Utbynäs.

 

Älvängens IK – FC Bosona-Bosna IF 3-0 (0-0)

Älvängen tog ett stort kliv mot serieseger och division 4-spel nästa år i lördags. Hemma på Älvevi blev det 3-0 mot jagande Bosona-Bosna samtidigt som tvåan Finlandia/Pallo AIF tappade poäng. Det var dock inga mål första 45 men tidigt i andra kom 1-0 genom Markus Ahlbom. Det resultatet stod sig sen till slutet av matchen. Marius Evensen gjorde sen 2-0 i 85:e och två minuter senare kom 3-0 (Kenny Hildeby). Bosona-Bosna fick även en spelare utvisad i 80:e.

ÄIK:s Robert Hedelin sa så här om segern:

”En riktigt skön seger! Vi visste inför att det var en tuff match mot ett lag som är med där i toppen. Men efter 90 minuter var det aldrig något snack. Vi gör det som krävs och tillslut får vi även fin utdelning. Bosona har inte ett skott på mål idag så väldigt solid match av oss. Nu har vi två matcher kvar och behöver tre poäng för att knipa seriesegern, det ser minst sagt lovande ut men jobbet måste göras. Kommer vi inte upp i nivå vet vi att alla lag i denna serien är farliga! Så nu laddar vi batterierna i veckan och gasar i avslutningen.”

Älvängens matchrapport hittas HÄR. Bilden till inlägget är lånad från ÄIK:s hemsida. 

ÄIK leder nu 5A-tabellen med fyra poäng med två matcher kvar och har alltså två matchbollar. Laget har kvar att möta IF Vardar/Makedonija och Romelanda. 

FC Bosona-Bosna IF är nu fyra i tabellen. 

 

Romelanda UF – Lunden Överås BK 1-1 (0-1)

Det var två formstarka lag som möttes på Romevi i lördags. Hemmalaget RUF kom med tre raka segrar i ryggen och toppkänning. Gästande Lunden Överås hade också tre raka trepoängare med sig in i matchen. Redan efter en dryg halvtimme blev Romelanda reducerade till tio man efter att Rasmus Ottosson fått två ostskivor. LÖBK tar även ledningen precis innan paus via ett självmål. Men RUF reser sig i andra och Max Harris kan kvittera i 63:e minuten och matchen slutar 1-1. 

RUF:s spelande assisterande tränare Björn Sjösvärd sa så här om matchen:

”Matchen präglas mycket av att vi får en man utvisad efter 27 minuter. Lunden har sedan mycket boll men vi fortsätter att kriga ända in i kaklet. Det är svårt att klaga på karaktären i laget just nu. Underbart att vi lyckades kvittera. Vi hakar på i toppen (kul som omväxling), Lunden kommer att lösa kontraktet.”

LÖBK:s Tom Engvall hade följande tankar om matchen:

”Dagens match var en fysisk match på en dålig gräsmatta. Vi börjar väldigt piggt och har ett bra tryck mot deras mål. Efter deras röda kort i första halvleken så får vi in ett mål efter alla våra inlägg. I halvtid var vi inte helt nöjda spelmässigt, trots ledning. Med förväntningar att växla upp spelmässigt blir det tvärtom och det är Romelanda som skapar mer. 1-1 är väl i slutändan rättvist.”

RUF:s matchreferat hittas HÄR

Romelanda ligger på en fin tredjeplats och har tre matcher kvar att spela och har i teorin fortfarande chansen på serieseger. 

Lunden Överås är sjua men kan inte riktigt slappna av ännu. Laget har bara tre poäng ner till bottenduon Hisingen och Utbynäs och dessutom har alla lagen bakom matcher tillgodo. 

/Rasta