Så här gick det i helgen i 5B:

 

LÖRDAG 19/9

Kungsladugårds BK – IF Mölndal Fotboll 4-2 (3-1)

KBK tog en skön seger i helgen hemma på Apelsinplan mot gästande Mölndal och tog några kliv uppåt i tabellen. Det skulle handla mycket om hemmalagets nyförvärv, Måns Saebbö, som slog till redan efter två minuter! Tio minuter senare kom 2-0 (August Jörnvik) innan Saebbö gjorde 3-0! Mölndal fick lite kontakt innan paus när Ludwig Jakobsson reducerade. I början av andra stänger dock Saebbö matchen med sitt tredje mål för dagen. Mölndal får sen in en reducering till precis innan full tid genom Mwansa Chirwa.

KBK:s Fredrik Herrmann sa så här om segern:

”Vi spelar bra i ca 10-15 minuter i början av första halvlek och sedan blir det en svängig historia med relativt dåligt spel från båda håll. Måns gör ett par fina mål vilket ger oss segern.”

Hattrick av Saebbö alltså och en skön seger för KBK. Laget är nu femma i tabellen. Mölndal återfinns på en åttondeplats.

 

Önnereds IK – IK Warta 2-1 (0-0)

Nykomlingen Önnered kämpar på i toppen av 5B och höll toppstriden vid liv genom en 2-1 seger i helgen. Gustav Bye öppnade målskyttet i mitten av den andra halvleken men Warta svarade omgående genom Mikias Solomon. ÖIK vann sen matchen på ett självmål med en kvart kvar.

ÖIK:s Gustav Bye sa så här om segern:

”Otroligt viktig match för både oss och Warta. För oss i syfte av att hålla kvar andraplatsen och skaka av oss flera lag men för Warta i syfte av att hänga på i toppen. Warta börjar matchen bäst och vi står mest still och kollar på och det varar hela första halvlek. Andra halvlek kommer vi ut som ett helt nytt lag och vi tar tag i taktpinnen, chanserna haglar och vi hade chans på flera mål men utan resultat. Vi gör 1-0 och det känns väldigt säkert för warta skapar ingenting och vi fortsätter trycka på. Några minuter efter första målet kom en okonventionell situation där (enligt många) Wartaspelare tar bollen med hands och gör 1-1 helt orättvist. Men vad gör det när vi fortsätter mala ner Warta och gör 2-1 som är ett helt rättvist resultat efter dagens drabbning. Tråkigt för killen som får ett rött kort i Warta, helt rätt av domaren och fult språk borde inte tolereras. Skön seger och nu bara 2 matcher kvar av säsongen.”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR

Med två omgångar kvar har ÖIK greppet om andraplatsen och har två poäng ner till trean Mossens BK. Näset leder dock 5B, fyra poäng före ÖIK. Önnered avslutar med att möta FC Linné och Kungsladugårds BK

För Warta så försvann i praktiken chansen på andraplatsen och laget är fyra i tabellen. 

 

Donsö IS – Fässbergs IF 3-0 (1-0)

Efter sex matcher utan seger blev det äntligen en trepoängare för Donsö IS! Hemma på Donsövallen kom en livsviktig seger mot Fässberg. Ö-laget fick en fin start när Olle Backman gjorde 1-0 redan efter elva minuter. I början av andra ökade Albert Hansson på till 2-0 med sitt åttonde mål för säsongen. Precis i slutet kom även 3-0 när Backman blev tvåmålsskytt. 

DIS Albert Hansson sa så här om den efterlängtade segern:

”Det är inte lätt att prestera när serien börjar gå mot sitt slut och man ännu inte lyckats vinna. Men idag var det inget fel på inställning. Vi börjar stark och tar kommando med snabb återerövning och varierande anfallsspel. Mestadels våran boll även fast Fässberg stundvis ägde endel boll också men de lyckades aldrig komma till några störra farligheter där vi gjorde de bättre på sista tredjedelen av plan. Vi hade två man på bänken vid start men då vi redan i första halvlek fick två gubbar skadade blev de lite svettigt när krampen smög sig på i slutet för några av våra egna utan att kunna byta. Summerat blev de såldes en kämparseger där hela lagets slit i ett kollektiv fixade dessa 3 pinnarna.”

FIF:s Anton Oddstig sa så här om förlusten:

”Mycket besviken på insatsen idag. Vi släpper till två billiga mål och vid underläge 2-0 skapar vi inte tillräckligt många målchanser och har inte skärpan att sätta dit dem vi hade. Vi hade en bra period i slutet på första halvleken men får inte riktigt med oss samma flyt in i andra. Det är tufft att åka och spela bortamatch på Donsö men det är en match vi hade behövt och ska ta tre poäng i. Vi försöker forcera in ett reduceringsmål men de får även in trean i slutminuterna. Hem och ladda om för att få till ett bra avslut på säsongen.”

DIS matchreferat hittas HÄR. Bilder från matchen hittas på Skärgårdsfotboll och bloggen har lånat bilden till inlägget därifrån. 

Segern gjorde att Donsö lämnade jumboplatsen och klev upp till en tiondeplats, en poäng före Hovås Billdal

Fässberg är sexa i tabellen. 

 

SÖNDAG 20/9

Tynnered FC – FC Linné 1-5 (1-1)

Precis som Donsö så stod FC Linnénoll segrar inför helgens match och precis om ö-laget kom första trean! Borta på Åkeredsvallen blev det hela 5-1 mot Tynnered FCJohan Calgaro gav Linné ledningen i mitten av första men Fatmir Muric kvitterade strax efter och det var oavgjort i paus. Under den sista halvtimmen kunde dock Linné kliva ifrån. Andreas Martini Linger gjorde 2-1 innan Calgaro fixade ett hattrick genom att göra både 3-1 och 4-1. Teodor Sandklef fastställde sen slutresultatet 5-1 i 84:e. 

Linnés tremålskytt Johan Calgaro sammanfattande den viktiga segern så här:

”Det var en riktigt viktig match sett till tabelläget och som tur var blev det en sån match där allt går rätt. Vår spelidé funkar fint och många djupledsbollar sitter på fötterna hos anfallarna. I andra halvlek har vi lyckats trötta ut Tynnered så pass mycket att vi kan döda matchen totalt med relativt tidiga mål. Extra plus till Teodor Sandklef och Andreas Martini som båda spelar riktigt bra. Även Blend Keshto stökar på fint på kanten. Kapten Oskar Roxström hoppar in i en ny position som ytter och spelar klockrent. Sjukt kul. Nu vänder skutan”

TFC:s Ibrahim Maruvge sa så här om matchen:

”Vi hade två avstängningar till dagens match samt flera återbud pga skador/sjukdomar. Vi hade en avbytare samt att vår tränare fick rycka in som målvakt. Inte dom bästa förutsättningarna precis. Linné inleder piggast och tar rättvist ledningen med 0-1. Vi får dock till en kvittering och skulle (kanske) haft en straffspark som domaren dock viftade bort. Vi är med i matchen men skapar inte dom riktigt farliga målchanserna. Vi får även en spelare skadad och vips så har vi inga avbytare inför andra halvlek. Tycker vi inleder piggast i början av andra tills ett försvarsmisstag från vår sida gör att vi bjuder på Linnés ledning till 1-2. Därefter tar Linné över mer och mer och luften går ur våra spelare. Med 7 minuter kvar får vi dessutom ytterligare en spelare skadad, så vi får avsluta med 10 man. I sin helhet en snäll match med endast en varning utdelat. Nya tag mot Donsö nästa helg, där viktiga poäng står på spel.”

Linné är nu nia, två poäng före jumbon Hovås Billdal under strecket. 

Tynnered är inne i en svacka med fyra raka förluster och laget är nu på en sjundeplats

 

/Rasta