Så här gick det i helgens 6A:

 

FREDAG 18/9

Bergsjö IF – Real Maskin BK 4-1 (2-0)

Bergsjö IF fortsätter att köra på i toppen av tabellen och i fredags kom sjätte segern! Hemma på Bergsjövallen öppnade BIF målskyttet i derbyt mot Real Maskin redan i tredje minuten. Precis innan paus kom sen 2-0 genom Durim Bublica. En bit in i andra satte sen Abel Besrat 3-0 men Real replikerade direkt genom Johan Magnusson. Real kom dock inte närmare den sista halvtimmen utan istället gjorde Traoré sitt andra mål med sex minuter kvar!

BIF:s Durim Bublica sa så här om segern:

”Stabil match av oss från början till slut, vi har bra kemi i laget viker syns på plan idag där vi sliter och kämpar för varandra i varje duell”

Reals Tobias Widberg hade följande att säga om förlusten:

”Ett starkt Bergsjön som gör det bra. Sen fick dom den starten dom ville ha när ett skott styrs i mål lite turligt efter en hörna precis i början. Sen tycker jag att vi skapar bra lägen för 1-1, bland annat borde jag ha fått in en boll men sköt i stolpen från ett par meter. Istället så gör dom 2-0 i slutet av halvleken. I andra får dom in ett till efter en frispark. Vi reducerar på straff och chansar framåt för ett mål till men Bergsjön kontrar istället in 4-1. Vi bryter ihop och tar nya tag!”

Reals matchreferat hittas HÄR.

Derbysegern gör att BIF leder 6A sju poäng före Croatia, som dock har två matcher tillgodo.

Real Maskin är femma i tabellen.

 

LÖRDAG 19/9

Fröjdens FK – FC Härlanda 0-4

Härlanda fortsätter att plocka poäng i årets 6A och i helgen blev det 4-0 mot Fröjden på Heden 3. I mitten av den första halvleken gjorde ”Fångarna” två snabba mål. Dan Hassan satte 1-0 och minuter senare kom 2-0 genom Felix Wulff. I den andra halvleken så upprepar sig målmönstret. Härlanda gör två mål tätt efter varandra i mitten av halvleken. Niclas Hjertqvist gjorde 3-0 och Ricardo Nascimento satte 4-0.

Fröjdens Simon Sävenek sa så här om matchen:

”Det här kommer låta väldigt typiskt för att komma från en förlorande spelare i ett förlorande lag i lokalfotbollen och torskar man med 4-0 så ska man väl bara bita i det sura äpplet, lyfta på hatten och erkänna att motståndarna var bättre. Men jag tycker fan i mig att det är en väldigt jämn match. Oavgjort hade varit rättvist. Fotboll vinner man ju dock genom att göra fler mål än motståndarna och skillnaden i dagens match är att Härlanda gör massa mål och vi antingen brände lägen eller så stod deras fenomenala målvakt i vägen. Herrejävlar! Han tog allt. Solklar man of the match. Vill även passa på att gratulera Härlanda till segern och tacka för en fin match. Alltid kul att möta fångarna som är ett gött gäng, även om det såklart är roligare att vinna. Fröjdens bryter ihop och kommer igen.”

Härlandas Ricardo Nascimento hade följande att säga om matchen:

”Fröjden är riktigt bra, men vi är effektiva. Tycker de nog Fröjden dominerar boll över hela matchen men vi gillar nog den matchbilden idag. Malcan i mål räddar oss lite med tre sjuka räddningar. Helt klart MVP. Samtidigt gör vi fyra mål så det kändes ändå ganska säkert ”overall”. Vill också lyfta Dan ”Dan Hassan” Hassan som jag tycker är helt sjuk. Otrolig fotbollsspelare. Skönt stöd från Levi från läktaren ger oss energi. Vi tuffar på. Tung match mot Bergsjön nästa. Trycker på för vinst där, är ju lite där det avgörs om vi får vara med i fighten eller inte.”

Härlanda smyger i toppen och är trea i tabellen, nio poäng bakom ledande Bergsjö IF (men då har Härlanda två matcher tillgodo). I nästa omgång möts just de två lagen!

Fröjden återfinns på en niondeplats.

Bilden till inlägget är lånad från FC Härlandas Facebooksida. 

 

Inter Linné IF – Croatia Göteborg 2-0 (0-0)

Inför matchen var Croatia enda laget i 6A som inte tappat poäng då laget vunnit alla sina fyra spelade matcher. Den fina sviten tog dock slut i lördags när Inter Linné blev för svåra på Lemmingvallen. Efter en mållös första halvlek så spräckte Linnés Braulio Rodriguez nollan i mitten av andra. Med två minuter kvar av matchen säkrade sen Yusuf Ebrahimi segern med sitt 2-0 mål.

Inter Linnés Carl Demirtas Sjödin kommenterade segern så här:

”En tuff drabbning på Lemmingvallen där Croatia visade att det är ett av de bäst spelande lagen i serien i första halvlek. Vi får jaga mycket boll men kommer in i matchen mot slutet av första halvlek. Båda lagen har en del fina lägen och Felipe gör några riktiga klassräddningar för oss. I andra halvlek tycker jag vi tar över spelet mer och efter en konstig situation i Croatias straffområde lyckas Braulio placera in 1-0 för oss. Efter det försöker Croatia trycka på allt mer men våra killar kämpar heroiskt och vinner de flesta närkamperna. I en omställning spelar Andres fram Yusuf som lirkar in bollen vid bortre stolpen till 2-0. En grym laginsats där alla spelare gav allt. Vi tackar Croatia för en god match och önskar dom lycka till i de kvarvarande matcherna.”

Croatias Tom Berndtson sa så här om förlusten:

”En match med två väldigt olika halvlekar för våran del. Första halvlek är det vi som styr allt, mycket bollinnehav och fem vassa lägen. Dom har inte så mycket utan några bra omställningar. Andra halvlek går vi ner oss fullständigt. Dom är bättre och vi får inte till vårat spel alls. Tyvärr sätter vi inte våran lägen i första då vi borde haft en ledning på 2 eller 3-0, då vi nog dödat matchen där.”

En riktigt fin seger för Inter Linné som nu är fyra i tabellen (tio poäng bakom Bergsjö IF)  men precis om trean Härlanda och tvåan Croatia så har laget två matcher tillgodo på ledande Bergsjö IF. 

Croatia alltså tvåa, sju poäng bakom Bergsjö IF. 

 

/Rasta