Vi går vidare och kollar till helgens matcher i 6B:

 

FREDAG 18/9

Västkurd BK – Hönö IS 4-0 (3-0)

Västkurd fortsätter att vinna matcher och är fortfarande fullpoängare i 6B. I fredags kom sjunde raka segern. Laget kopplade greppet om hemmamatchen mot Hönö i mitten av den första halvleken. Först gjorde Hakan Celik 1-0 och strax efter kom 2-0 på straff (målskytt Kerat Solaiman Mosa). Det sista som hände innan paus var sen att Devran Celik gjorde 3-0. I andra kunde sen Devran Celik även avsluta målskyttet och göra 4-0.  

VBK:s målvakt Dejan Gorcanac sa så här om segern:

”Skönt att vara igång igen! Det var ett tag sen för min del. Hönö startar matchen bäst första tio minuterna. Spelar rakt, springer mycket och vinner första och andrabollarna. Efter det höjer vi oss ordentligt. Vi har full kontroll på matchen. Finns alltid saker att förbättra men vi fick till en del fina anfall. Matchens gigant var Dewo ikväll! Alltid gott med seger! Jag vill tacka Hönö för en bra match! Vi jobbar på o ser framemot nästa match!!”

Västkurd toppar 6B på maximala 21 poäng på sina sju matcher och har sex poäng ner till tvåan Skottfint, som dock har en match tillgodo. 

 

LÖRDAG 19/8

Hälsö BK – Knippla IK 2-2 (0-1)

Dags för ö-derby igen i 6B och denna gången var det Knippla som skulle bege sig till Stuvö Backe för att möta Hälsö. Det var nykomlingen Knippla som inledde målskyttet när Aligool Amini satte 1-0 efter 27 minuter. Ledningen stod sig in i pausen men  en kvart in i andra kvitterade Adam Magnusson för Hälsö på straff. Tio minuter senare var hemmalaget i ledning efter mål av Petter Magnusson. KIK kom dock tillbaka och fick sista ordet då även de fick en straffMattias Bergman gjorde inget misstag från elva meter och slog in slutresultatet 2-2

KIK:s Isak Torgersson sa så här om matchen:

”Derby, älskade fina derbyn på öarna. Fint väder och mycket publik som höll lagom avstånd till varandra och en bra matta. Bra förutsättningar. Vi saknade en del tunga namn så vi fick laborera lite i positionerna och inrikta oss på en defensiv dag fotbollsmässigt och låta Hälsö trilla boll, som dom så gott som alltid, gör bra. Våra chanser kommer på bolltapp och slarv ifrån Hälsö, vilket resulterar i en 0-1 ledning för oss och står sig halvleken ut. Hälsö maler på och får in 1-1. Sen så får dom straff vid en handssituation, svårbedömd men straff blev det. Joel är på den men hans nya Uhlsport handskar klarar inte att styra ut bollen. 2-1 och Joel, köp Puma-handskar nästa gång. Vi ligger på kontring då orken tryter, speciellt i mina ben, och finliret uteblir och nu är det mest kamp och långbollar ifrån vår sida. Vi får en straff och Bergman smiskar dit den säkert. 2-2 och vi bara grisar till oss ett kryss matchen ut. Inte så snyggt men det var en sån dag, skönt med en pinne då vi vann den och att Hälsö förlora 3 pinnar. Tackar Hälsö för en fin och för ovanlighetens skull inte så hetsigt derby. Tack även domaren och dom folkbokförda på Hälsö och Knippla som kollade på matchen!”

HBK:s Lukas Clarke sa så här om derbyt:

”Jag tycker att vi gör en svag första halvlek där vi inte kommer upp i nivå och inte skapar tillräckligt farliga målchanser. I andra halvlek är vi mycket bättre där vi har betydligt mycket mer bollinnehav och gör både 1-1 och 2-1 och har tillräckligt mycket lägen för att döda matchen. Istället åker vi på en straff i slutet och matchen slutar 2-2. En match jag tycker vi ska vinna men vi får skylla oss själva att vi inte tar vara på våra lägen.”

Knippla är på en fin tredjeplats medan Hälsö är sjätteplats. 

 

SÖNDAG 20/9

Surte IS KF – Bjurslätts IF 1-3 (0-0)

På den undre halvan tog Bjurslätt en viktig trepoängare ute i Surte i söndags. Efter en mållös första halvlek satte Hauraman Behzad Abdulaziz 1-0 för Bjurslätt tidigt i andra. Surte åker sen på ett rött i 78:e och BIF gör 2-0 på den efterföljande straffen genom Behzad Abdulaziz. Surte får dock in en reducering genom Rade Radovic (även det på straff) precis i slutet men Surte kommer inte närmare och istället kan Najib Nbou stänga matchen med sitt 3-1 mål. 

Surtes Rade Radovic sa så här om förlusten:

”Tung förlust för oss så klart. Även om vi äger större delen av matchen så saknar vi skärpan i sista tredje delen av plan. Om man sammanfattar hela matchen med några få ord så är det ganska trist tillställning där ingen av aktörer kommer ens upp i division 6 nivå.”

BIF:s Alexander Ung sa så här om matchen:

”Tre mycket viktiga poäng! Matchen vägde tungt i 60 minuter. Sen gjorde de misstag som vi fick utdelning på.”

Bjurslätt klev nu upp till en niondeplats, en placering och en poäng bakom Surte

 

Hjuviks AIK – FTU 6-2 (2-2)

Hjuvik kunde till slut besegra formsvaga FTU hemma på Hästevik i söndags och segern skrevs till slut till 6-2. Hemmalagets Christopher Lundberg inledde med att göra både 1-0 och 2-0 i början av matchen men FTU svarade med en reducering av Sefer Yurdagül och innan paus även en kvittering (målskytt Bright Osas Osamwonyi). I andra kunde dock Hjuvik gå ifrån och Marcus Waltilla gjorde 3-2 tio minuter in och med tio kvar om matchen kom sen 4-2 (Mattias Bergfjord). Lundberg avslutade sen matchen precis som han börjande den och gjorde alltså både 5-2 och 6-2 och blev fyramålsskytt. 

Hjuviks kapten Daniel Blom sa så här om segern:

”Vi startar matchen bra och gör både 1-0 och 2-0. Sen slappnar vi av, tappar fokus och FTU jobbar sig in i matchen. När första halvlek är spelad står det 2-2. Vi snackar gott i halvlek och rycker upp oss. En välförtjänt seger!”

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om förlusten:

”Vi gör en fin första halvlek och har 2-2 med mersmak. I andra händer det som händer i alla våra matcher i år. Vi orkar inte och får friläge efter friläge mot oss. Tyvärr så har vi förberett oss alldeles för dåligt i år. Hoppas vi kan höja oss de sista matcherna och på nåt sätt klara oss kvar.”

Nykomlingen Hjuvik återfinns på en fin femteplats. 

FTU är elva och det ser tufft ut. Laget har fortfarande inte vunnit och har fyra poäng upp till tian Chalmers med fyra matcher kvar att spela. FTU har dock en match tillgodo på lagen närmast framför. 

 

/Rasta