Vi har kommit fram till helgens 6C:

 

FREDAG 18/9

Azalea BK – Pushers BK 3-3 (2-1)

I fredags var det derbyMajvallen när Pushers BK gästade Azalea BK. Det blev en svängig match där PBK:s unge anfallare Alessandro Bartoli inledde målskyttet men där ABK ledde i paus. Felix Bellak kvitterade och precis innan pausvilan gjorde Daniel Ohlson 2-1. Slutet av matchen blev spännande då Pushers kvitterade i 75:e genom Robert Bergström och med bara fem kvar gav Bartoli PBK ledningen med 3-2! ABK fick dock sista order och Ohlson satte 3-3 i matchminut 88! 

ABK:s Frej Ramberg sa så här om matchen:

”Det märktes att det var ett derby som spelades på Majvallen! Det var en match där det smällde en hel del och där Pushers inleder matchen bäst. Efter att Pushers tagit ledningen börjar vi jobba oss in i matchen och lyckas kliva ut i paus med ledning 2-1 tack vare ett klassavslut av Daniel ”Dohlmander” Ohlson och en med orange ögon trevlig offsideavblåsning på deras 2-0-mål. I andra halvlek tar Pushers över igen och vi är tillbakapressade egentligen hela halvleken. Vi försvarar oss trots allt väldigt bra, i synnerhet våra mittbackar som båda står för insatser som hör hemma högre upp i seriesystemet. I slutändan får vi med oss en poäng mot ett bra lag och blickar framåt mot en uppryckning spelmässigt mot St Jakob!”

PBK:s Nicholas Singleton hade följande att säga om matchen:

”Ett klassiskt derby. Mycket kamp och mindre skönspel. Första 20-25 äger vi matchen och Azalea känns ganska försiktiga. Vi gör 1-0 genom ett klassmål signerat Bartoli, som serveras av Robin. Strax efter stöter vi in 2-0 efter ett mönsteranfall, tyvärr gör den mycket trevliga domaren en praktmiss och blåser bort det för offside. Så kan det bli ibland. Då trycker Azalea in 1-1 i anfallet efter och tar sedan över initiativet. De löper och trycker ner oss och lyckas sedan ta ledningen med ett fint mål, riktig elegant lobbskott. Pushers samlar ihop sig och gör några byten. En relativt billig straff ger 2-2 genom Robert  och sedan dags för Bartoli igen 3-2. Vi är inte tillräckligt cyniska och går för 4-2, men Azalea kontrar in 3-3. Förmodligen ett rättvist resultat men alltid surt att tappa i slutet. För Azalea kändes det nog som en vinst. Nya tag nästa vecka då vi hoppas komma upp ett par nivåer då vi inte kände oss nöjda med kvällens prestation.”

Pushers är femma i tabellen Azalea och sjua. 

 

LÖRDAG 19/9

Johannebergs IF – Järnbrotts IF 0-1 (0-1)

Jumbofinal i 6C där både Johanneberg och Järnbrott stod på noll poäng efter sex matcher inför lördagens möte. Det blev ett målsnålt bottenmöte där Järnbrotts Henrik Lundh gjorde matchens enda mål efter en kvart. Johanneberg åker även på en målchansutvisning i mitten av första. 

JIF:s Henrik Larsson sa så här om förlusten:

”Jumbomöte, mycket publik och vackert väder. Järnbrott har en snabb lirare som skapar oreda för oss. Utan några detaljer så innebär det en utvisning för oss och en straff för Järnbrott. Vi för spelet resten av halvleken och skapar en hel del chanser utan att sätta bollen. I andra pumpar vi på och har minst 70 % bollinnehav och har tryck hela halvleken medans Järnbrott kommer i kontringar och har bland annat ett skott i stolpen. Vi har dock betydligt fler chanser men lyckas inte sätta bollen i mål. Tungt resultatmässigt men ändå starkt att vi dominerar matchen i andra halvlek med en man mindre. Kul match i övrigt och all cred till Järnbrott som var ett gött gäng!”

JIF:s Linus Laggar hade följande att säga om segern:

”Ett tungt möte mellan två lag som inte riktigt lyckats i år. Matchen börjar i ett ganska lågt tempo, Johanneberg avvaktar med pressen så vi kan rulla igång från backlinjen och hålla mycket boll. Vi sätter några fina crossbollar ut mot kanterna och kommer runt ett flertal gånger till farliga lägen. I en sådan situation gör Henke vad han är bäst på -glider ifrån sin back och kan sätta bollen i öppet mål. 0-1 efter kvarten spelad. Här känns matchen trygg från vår sida och med de lägen vi har känns det som att vi går för tre poäng. Johanneberg jobbar sig in i matchen med snabba omställningar och är vid ett par tillfällen bara en snedstuds från att kunna kvittera. Vi tuggar vidare och har trots allt ganska bra koll på matchen. På en omställning blir Henke neddragen och Johanneberg åker på en målchansutvisning i slutet av första halvleken. Här ska vi bara punktera matchen men kanske var det naturgräset som tog ut sin rätt för i andra blir vi trötta och ligger stundtals lite för långt mellan lagdelarna vilket bjuder på ytor. Trots en man mindre är det Johanneberg som tar över. Vi kommer med några farliga kontringar där vi borde avgöra. Istället har Johanneberg några tilltrasslade situationer i vårt straffområde vid hörnor, frisparkar och inlägg där bollen dimper ner i straffområdet, ibland rensar vi, ibland skjuts bollen utanför. En tung defensiv avslutning från vår sida och det är med lättnad vi åker hem med säsongens första poäng.”

Järnbrott är nu elva och lite närmare lagen framför medan tolvan Johanneberg får jaga vidare efter säsongens första poäng. 

 

Styrsö BK – Göteborgs SIF 3-0 (2-0)

Serieledarna Styrsö BK fortsätter att vinna och i lördags blev det 3-0 hemma på Amneviksvallen mot de gästande ”Studenterna”. I mitten av första kom både 1-0 (Markus Westerberg) och 2-0 genom Mattias Janicijevic (hans åttonde för säsongen, bäst i 6C). Med mindre än en kvart kvar kunde sen Niklas Tullock stänga ner matchen helt med sitt 3-0 mål.  

SBK:s kapten Christoffer Janicijevic sa så här om segern:

”Vi startar matchen precis som vi vanligtvis startar matcher, uruselt. Men efter 15 minuter är vi i fas och gör 1-0, en kanon från Westerbergs vänsterdoja. Tätt därpå gör Mattias Janicijevic ett tjusigt mål från snäv vinkel, med fel fot, i bortre gavel. Efter detta känns det som att luften går ur GSIF och vi kan, ganska komfortabelt, spela av resten av matchen. Vi gör även 3-0 genom vår spanske ytter, en projektil i vänstra krysset. En väl genomförd match mot ett ganska lurigt motstånd.”

GSIF:s Victor Jansson sa så här om förlusten:

”Gott väder och en rätt så trevlig gräsmatta möter oss ute på ön när vi anländer. Matchen ser i det stora hela ut som alla matcher gjort för oss i år, vi matcher dem egentligen hela matchen och vi slutar aldrig tro på det. Styrsös tre mål görs via tre kanonavslut, hatten av där, samtidigt som deras målvakt gör ett par riktigt svettiga räddningar på mer eller mindre givna mål. Måste också plussa Styrsös anfallare som hittills har varit seriens bästa spelare av dem vi mött.”

Styrsö toppar 6C, fyra poäng före Hällesåker och FC Heden. Fyran Argo har en match tillgodo och kan lägga sig tre pinnar bakom vid seger.

GSIF återfinns på en niondeplats. 

 

Hällesåker IF – BK S:T Jakob 7-0 (0-0)

Hällesåker fortsätter att jaga Styrsö i toppen och i lördags blev det hela 7-0 hemma mot BK S:T Jakob men det var mållöst första 45! Det dröjde till matchminut 54 innan första hemmamålet kom och då var det Oscar Jennefalk som drog in en frispark. Sista halvtimmen kom den klassiska ketchupeffekten. Sex mål trillade in där Jonas Olcén satte 2-0 innan Jennefalk satte både 3-0 och 4-0 och alltså blev tremålsskytt. Benjamin Ivarsson, Andreas Olcén och Kenny Berntsson avslutade sen målskyttet med varsitt mål. 

HIF:s Jonas Olcén sa så här om matchen:

”Vi snackade ihop oss om hur vi ville spela denna matchen. Och det skulle vara rakare och snabbar spel. Det tyckte jag vi gjorde från minut 1 till 90. Vi kört verkligen över S:T Jakob de 20 första minuterna. Men vi fick aldrig in bollen i mål. Fick även två mål bortdömda pga hands och offside. Andra halvlek sa vi att vi skulle fortsätta så som vi gjorde första halvlek fast mer rejält för då skulle första målet komma. Det gör vi också både första och andra målet kommer ganska tidigt. Efter tredje målet såg det ut som att S:T Jakob gav upp och vi fick köra över dom totalt. Vi spelade som ett lag i 90minuter och vi ska ta med oss denna matchen till nästa match och fortsätta kämpa för att komma tillbaka till toppen av serien!”

S:T Jakobs Ludvig Björk hade följande analys av matchen:

”Tung förlust såklart och Hällesåker vinner rättvist! Tycker vi står upp bra i ca 70 minuter men sen börjar det märkas att vi hade 11 1/2 spelare med idag på en fin men tungsprungen gräsplan och tyvärr rinner bollarna in lite väl snabbt i slutet. Coachduon fick till och med göra 5 fina hockeybyten mot slutet för att avlasta! Men vi hann med några tröstöl hos kapten Ola och 10 rätt på stryktipset innan kvällen var slut så vi är redo att ladda om till nästa match!”

Hällesåker är tvåa i tabellen, fyra pinnar bakom Styrsö. 

S:T Jakob är på en åttondeplats. 

 

Vrångö IF – FC Heden 2-3 (1-1)

FC Heden hakar på toppstriden efter en fin trepoängare på fina Klingkärr i helgen. Hemmalaget Vrångö öppnade dock målskyttet direkt när Magnus Olsson satte 1-0 efter fem minuter. Innan paus hade dock Toni Ceesay hållit sig framme och kvitterat. Runt kvarten kvar kom sen både 2-1 (Kim Nordström) och 3-1 (Jonny Liljander Kurki) för Heden innan Rasmus Andréasson fick in 2-3 i 89:e! Heden höll dock undan och kunde vinna. 

VIF:s målvakt Tobias Julin sa så här om förlusten:

”Tung förlust. Vi gör en bra inledning av matchen och tar ledningen. Sen är ju Heden bättre än oss hela andra, men det som gör det surt är att samtliga tre målen är bjudningar som kan undvikas – det är ju mål vi inte brukar släppa. Vi tar med oss de tre raka vi hade inför matchen och tar nästa!”

Hedens Robert Vöks sa så här om segern:

”Vilken härlig lördag det blev! Fina förutsättningar med vindstilla, solsken och riktigt gräs. Vi börjar ganska bra och får till några fina kombinationer men det är Vrångö som tar ledningen genom ett inspel från kanten snett inåt bakåt och avslut upp i krysset. Målet bekommer oss inte så mycket utan vi fortsätter med vår spelidé. Vi får utdelning när Toni snor åt sig bollen från mittbacken och är iskall i avslutet. I andra tröttnar Vrångö och vi tar över det mesta av spelet. Vi får 2-1 genom Kim på en bjudning och sedan sprintar Jonny ifrån i djupet och rullar in trean. Vrångö reducerar med några minuter kvar på en frispark men segern känns ganska säker.”

Heden är trea, på samma poäng som tvåan Hällesåker, och fyra bakom ettan Styrsö.

Vrångö återfinns på en sjätteplats. 

 

/Rasta