Dags att kasta sig över helgens action i 7A och 7B:

 

FREDAG 18/9

7A

Göteborgs City FF – Gambian Mix FC 2-2 (1-2)

Intressant möte mellan två lag som gärna hakar på toppstriden i 7A. City öppnade säsongen riktigt fint med tre raka segrar men kom till matchen men första förlusten (3-6 mot Angered SK) i ryggen. Nystartade Gambian Mix stod också på tre segrar och en förlust inför matchen men hade till skillnad från City förlorat sin förlust och sen radat upp tre raka trepoängare. Runt halvtimmen spelad gav Lukas Simonsson City ledningen men Gambian Mix hann vände innan paus. Mustapha Minteh kvitterade med sitt sjätte mål för säsongen och Saikou Sidibeh gjorde 2-1 i den första halvlekens sista minut. Det skulle dock bli ett oavgjort resultat på Överåsvallen efter att Mattias Herzog kvitterat med en halvtimme kvar. 

Citys Kim Jonasson sa så här om matchen:

”Mot alla odds tar vi en poäng men hade chanser för alla tre, vi tappar tre spelare i matchtruppen under dagen innan match av olika anledningar och bara någon minut in i matchen får Rickard på mittbacken en lårkaka och då har vi bara en avbytare kvar. Matchen är ungefär likadan nittio minuter igenom. Vi försöker rulla boll men slår bort säkert 30 enkla passningar under match, Gambian Mix satsar på snabba anfall med bollen mot sina två stora forwards och många som fyller på. Bägge lagen skapar tryck i perioder. Mycket kamp, många tuffa tacklingar och en hel del heta diskussioner och munhuggningar som mer eller mindre urartar. Vi lyckas kombinera oss igenom efter en halvtimme och Lukas lyfter kyligt in bollen över målvakten för ledning. Strax därefter slår de en boll framåt från kanten till en anfallare som står 5 meter nedanför vår backlinje, han tar ned bollen med armen och rundar mig i friläge för kvittering. Visst, vi ska inte stanna upp men han var både tok-offside och använde armen men ingen signal från domaren. Med halvlekens sista spark har de frispark på straffområdeskanten i mitten och drar den över muren, ribba in även om jag får fingret på den. Dessförinnan har vi bränt några riktigt öppna lägen. Det blir lite mer ytor i andra, men samma spel och höga intensitet. Vi skapar fler chanser än dem även om de har bollen mer då vi ofta slår bort den för enkelt. Men vi kvitterar efter en timmes spel när Herzog gör en fin soloraid efter en djupledsboll, går förbi några gubbar och placerar in bollen vid borte stolproten. Bägge lagen har några chanser att avgöra men det blir inga fler mål. Deras målvakt göra några svettiga räddningar på nickar och jag motar en del markskott och ett friläge. Däremot borde de fått ett rött efter en vårdslös tackling på  Sågen. Ute vid sidlinjen, på mittplan, utan chans på bollen. Jag trodde han bröt benet av honom och det var bara ren tur att det inte blev så. Bara gult kort, helt horribelt. Sågen fick gå av, bandage och is på benet och vi avslutade med 10 gubbar plus 1 haltande Jivar. Domaren hade ingen lätt match att döma och hålla ordning på, han gör misstag likt oss andra men han höll gott humör och pratade mycket med spelarna vilket kändes positivt. Det hade kunnat bli än värre. Matchen kunde ha gått hur som helst egentligen, men vi hade chanserna att vinna helt klart. Hela laget kämpar och springer i nittio minuter, inte högsta kvalitet i tekniken idag men hög intensitet och mycket böljande spel vilket vi förvånande nog orkar med trots så få på bänken. Eloge till alla i laget för kämpandet. Framåt ska spelet sitta med.”

Citys matchreferat hittas HÄR

Både City och Gambian Mix har nu tio inspelade poäng på fem matcher. City är femma och Gambian Mix sexa. 

 

LÖRDAG 19/9

7B

Slottsskogen/Godhem IF – Ösets BK 3-0 (1-0)

SG toppar 7B och laget var tillbaka i vinnarspåret efter första poängtappet i förra omgången (4-4 mot FC Zalin). På Ruddalen 2 blev det stabila 3-0 mot Ösets BK i lördags. Sappayut Punyadee gjorde 1-0 redan i elfte minuten och det resultatet stod sig in i pausvilan. I mitten av andra kom sen 2-0 (Yaya Gomez Gassama) och med kvarten kvar stängde Isac Wedin Gluhic butiken med sitt 3-0 mål

SG:s Isac Wedin Gluhic hade följande att säga om matchen:

”Sommaren gjorde en oväntad comeback på Ruddalen och två toppkonkurenter skulle mötas. Öset hade överraskat och vi visste att det skulle bli en tuff match. Öset börjar starkt och skapar lägen via fina kombinationsspel. Efter detta vaknar vi till liv och får in ett ledningsmål via Tim S, andra halvlek börjar och vi finner nu ett lugn i passningspelet och kan sätta båda 2 och 3-0, målskyttar Yaya G och Isac WG. En match där vi gör jobbet som krävs för tre poäng utan att briljera men samtidigt med en stabil tro på vår potential.”

ÖBK:s Sebastian Rönnebring sa så här om förlusten:

”Ja vad ska man säga, vi möter ju seriens absolut starkaste lag och det märks att dom är väldigt skickliga i spelet och förtjänar att ligga där dom gör. Jag tycker att vi gör en väldigt bra match, speciellt i första halvlek där vi, i min mening, är det bättre laget men tyvärr släpper in ett oturligt mål efter att dom fick ett par studsar med sig. Vi hade tyvärr ett par avbräck inför dagens match, bland annat vår kapten, vilket kanske fällde avgörandet.”

SG toppar 7B och har fyra poäng ner till tvåan Solängen. Solängen har dock två matcher tillgodo och har ännu inte tappat poäng.

Öset är nu fyra

 

SÖNDAG 20/9

7A

Gothenburg Celtic FC – Bergums IF 1-2 (0-0)

Det var toppmöte i 7A på Heden 3 i söndags när Celtic tog emot Bergum. Celtic kom till matchen med fyra segrar och en förlust medan Bergum stod med fem segrar och en förlust som facit. Första 45 bjöd inte på några mål men i början av andra kom 1-0 till gästerna när Belmin Dautovic satte 1-0. Med kvarten kvar kom även 2-0 när Anton Kristiansson nickade in bollen. Celtic fick sen en spelare utvisad efter två gula men lyckades ändå reducera på stopptid via en straff (målskytt Umut Rifat Ala). 

BIF:s assisterande tränare Ola Klevenås sa så här om segern:

”Bra kamp mot ett tufft Celtic. Vi kommer till matchen med sju juniorer i truppen. Några ordinarie spelare borta av olika anledningar. Trots er startar vi matchen bra och för spelet. Med lite mer skärpa i sista tredjedelen hade vi kunnat göra nåt mål också innan halvlek. Vi bestämmer oss för att fortsätta vara tålmodiga och spela vårt spel. En bit in i andra halvlek lyckas vi göra 0-1. Oliver målskytt och fint framspelad av Leo. 0-2 kommer lite senare på hörna av Anton K. Celtic kämpar och pressar i hela matchen men skapar inte så mycket egentligen. Dom är som farligast på fasta situationer. Vi gör en ok match men tycker vi kunde gjort det än bättre. 1-2 kommer på straff i matchens sista sekund. En skön och rättvis seger.”

Celtics målvakt Tor Berggren hade följande att säga om förlusten:

”En kämpainsats vi ska vara nöjda med men spelmässigt saknas det mycket. Bergum är bra tvingar oss att jobba mycket sida till sida och hittar sen in centralt och vinner en hel del frisparkar i bra lägen. Framåt är vi spelmässigt inte framme mer än ett fåtal gånger visserligen farligt men inte tillräckligt ofta. Vi pressar mer med inläggsspel och lite mer individuella prestationer än som lag. Båda lagen är hyfsat farliga på sina hörnor, Bergum förvaltar en. Det är deras andra mål, dessförinnan har deras nr. 11 gjort ett mål på kontring, bra avslut, lågt och hårt mellan benen på mig. Vi åker på en utvisning för ett andra gula med kanske 10 minuter kvar av andra, det första kortet korrekt för en taktisk frispark. Det andra antar jag från min plats i målet kommer för snack. Sista biten pressar vi ändå ur den energi vi har och spelar stundtals bättre fotboll än tidigare men vårt mål kommer för sent, en straff, ribba in. Domaren blåser av på den följande avsparken. Svårt att säga från min position i målet men det kändes som en ganska grinig match i stort sett från sekund ett, domaren sätter en ganska låg nivå och inget av lagen justerar till den särskilt bra. Vi får ta med oss en bra avslutning och en star defensiv till matchen mot Annedal nästa helg.”

Bergum toppar 7A, tre poäng före tvåan Angered SK och sex poäng före trean Celtic. ASK har dock två matcher tillgodo på Bergum och Celtic har en. 

 

7B

IFK Hindås – FC Zalin 2-4 (1-3)

Nystartade FC Zalin fortsätter att plocka poäng i årets 7B. Efter fina 4-4 mot topplaget Slottsskogen/Godhem i förra omgången så kunde laget återvända från Fagervallen med tre pinnar efter helgens match. Lukas Duman och Kevin Sorani såg till att Zalin ledde med 2-0 efter tjugo minuter. Jimmy Ljungqvist reducerade i 38:e minuten men innan paus hann Daniel Zhaco göra 3-1. Hindås fick lite kontakt när Axel Jönsson reducerade i mitten av andra men hemmalagets hopp släcktes när Faysal Isaak Ahmad gjorde 4-2 strax efter. 

Hindås tränare Johan Winblad sa så här om matchen:

”Vi gör en undermålig match idag. Zalin är för bra för att ge bort bollen till eller stå för långt ifrån. Rättvis förlust. Finns en del att jobba på till nästa match.”

Zalins tränare Naim Marouky hade följande att säga om segern:

”Vi inleder matchen med hög press och börjar skapa målchanser efter några minuter. Vi gör 1-0 och 2-0 första kvarten och kunde gjort ett par till med lite mer skärpa i avsluten. Hindås reducerar efter en frispark men vi gör 3-1 direkt efter. Andra halvleken spelar vi bättre och fortsätter skapa målchanser men Hindås reducerar ännu en gång efter en kontring. Vi gör några byten mitten på andra och gör 4-2 efter ett fint anfall. Spelmässigt gör vi en svag match och alla är överens att vi kan spela mycket bättre men ändå skapar vi mängder med målchanser som vi borde förvaltat bättre.”

FC Zalin är femma och Hindås åtta. 

 

/Rasta