Som vanligt avslutar vi rapporterna från helgen med 7C:

 

FREDAG 18/9

Hermansby IF – Backatorps IF 4-1 (1-1)

Det var ett möte på den undre halvan av 7C på Kärnavallen i fredags. Båda lagen hade spelat fyra matcher inför mötet och Backatorp stod fortfarande på noll medan HIF spelat in två pinnar. Det var oavgjort i paus innan hemmalaget kunde gå ifrån i andra. Tyvärr ingen matchrapport inne trots att matchen alltså spelades i fredags och nu är det tisdag eftermiddag. 

HIF:s Martin Albinsson sa så här om matchen:

”En klassisk fredag i våran division. Båda lagen har lite för få avbytare, och är i lika stort behov av en vinst så jag inser att det kommer bli en kväll med trötta ben. Matchen börjar med mycket spel på mitten av planen, de första tio minuterna tycker jag att vi har mer spel på deras planhalva. Men efter detta så tar Backatorp över lite och spelet är mer på våran planhalva. Båda lagen krigar i försvarsspelet och jag tycker inte att det blir några kvalificerade chanser för någon av lagen. Backatorp skapar en hel del oreda med hjälp av sina snabba ytterforwards, här får våran backlinje kämpa rejält och våran högerback Emir gör några kvalificerade hemåtlöpningar och visade laget att idag skall vi kämpa. Mitt i halvleken så gör Affe och Hannes hos oss några fina väggpassningar och Hannes kan sätta full fart mot straffområdet, från högerkanten kommer Lillen och passningen från Hannes sitter perfekt. Ett riktigt klassmål enligt mig med fint spel. Detta ger oss energi men matchen fortsätter att spelas på mitten av planen. Mot slutet av första halvlek så blir det en löpduell mellan en av våra backar och deras snabba ytter. Axel mot axel i straffområdet, Backatorps kille ramlar och domaren blåser straff. Många i vårat lag blir förbannade, men det hjälper inte. Straffen sitter sedan snyggt med stolpe in och vi går till pausvila med 1-1. I pausen snackar vi om att försöka äga bollen mer och fortsätta jobba då det ändå känns som att vi har mer att ge. Tio minuter in i andra så lyckas vi hålla bollen högre upp på deras plan och våran press ger utdelning, vi får 2-1 som sedan blir både 3-1 och 4-1 inom ytterligare 10 minuter. Med ca 15 minuter kvar av matchen så får dock våran målvakt sitt andra gula kort efter snack med domaren. Backatorp försöker kraftsamla men har inte riktigt orken och vårat lag sliter mycket bra. Krampkänning på flera men vi håller ut och matchen slutar 4-1. Oerhört skönt för oss med en vinst och jag tycker att vi vinner pga att alla i laget gör jobbet i försvararbetet. Trots en snäll match så blev det en del tjöt, vilket resulterade i en del gula kort. Här kan båda lagen bli bättre och det är sällan värt att snacka mot domaren. Vill tacka Backatorp för en bra match och önskar dem lycka till framöver.”

Första segern för Hermansby alltså som nu klev upp på en sjundeplats. BIF fortfarande sist i tabellen. 

 

LÖRDAG 19/9

Fotö GoIF – Rödbo IF 4-0 (4-0)

Fotö fortsätter att gå riktigt bra i 7C och i lördags tog laget sin femte seger på sex matcher (ett kryss ockås). Det var Alfred Gustavsson som inledde målskyttet redan i fjärde minuten och pappa Alberth satte sedan 2-0 bara några minuter senare. Alla Fotös mål kom innan paus och Alberth Gustavsson gjorde även 3-0 målet och toppar 7C-skytteliga med sina sju mål tillsammans med Fyrklöverns Arin TawfikErik Forslund spikade slutresultatet 4-0 redan i 36:e minuten. 

Fotös spelande tränare John Zälter sa så här om matchen:

”En kanon dag för fotboll på öarnas Anfield! Vi drar igång matchen och tar över ganska omgående och får dem till att göra enkla misstag och vid 30 minuter så står de 3-0 efter att Alberth G NICKAT in sitt andra mål! Sitt andra nickmål i karriären! Första halvlek går helt vår väg. Rödbo kom nog till ett farligt läge i första halvlek som räddades av keepern! 4-0 i halvlek står sig ut och andra halvlek är en tyvärr ganska dålig halvlek med alldeles för mycket fokus på domaren och det är några lägen åt båda hållen men tyvärr ingen skärpa i avsluten åt något håll! Tycker vi gör en mycket bra match trots många spelare på skade/sjuklistan och var väl värda de tre poängen! Rödbo kämpade på bra men fick tyvärr lite skador i matchen som vi hoppas kommer igen snart!”

Rödbos Fredrik Strömberg sa så här om matchen:

”Rejäl jävla kalldusch. En av de tyngsta förlusterna i karriären faktiskt. Känslan innan matchen var bra, men när domaren väl blåser igång var den som bortblåst. Det är framför allt försvarsspelet som fallerar idag, vi glömmer grunderna och släpper till alldeles för enkla målchanser vilket gör att Fotö leder rättvist med 4-0 i halvtid. De spelar ett enkelt rakt spel (vilket är en effektiv strategi på deras ojämna lilla plan) och straffar våran backlinje som står och sover gång på gång. De visar att de vill mer än oss genom att vinna majoriteten av både första och andrabollar medans vi mest ödslar våran energi genom att gnälla på domaren och varandra. Efter en rejäl hårtork i paus rycker vi upp oss och spelar jämnt med dem i andra, men då är skadan redan skedd. Hade sett fram emot en (nästan) seriefinal hemma mot Fyrklövern nästa omgång, men nu blir det inte så. Får gratulera Fotö till segern och tacka domaren som höll en bra nivå.”

Fotö alltså fortfarande obesegrade och är tvåa i tabellen på samma poäng som ledande FC Fyrklövern men med lite sämre målskillnad. 

Rödbo är nu femma

 

Brämaregårdens FC – Geesguud IF 1-3 (1-0)

BFC jagar fortfarande sin första seger och de får fortsätta jaga då Geesguud blev för svåra i lördags. Det var dock hemmalaget som tog ledningen genom Robin Da Silva Alves, en ledning som stod sig till pausen. Geesguud höjde sig dock i andra och Rashad Mahamoud kvitterade en bit in i andra. I minut 70 kom 2-1 för gästerna genom Abdinaasir Abuukar innan Adam Khalil avgjorde matchen helt med sitt 3-1 tio minuter från slutet. 

Geesguuds Abdiaziz Dini sa så här om segern:

”En match där vi äger mycket boll och styr tempot, vi har många klara chanser men vi missar en hel del idag, de hade två kontringslägen var av en som ledde till deras kvitteringsmål. Välförtjänt vinst men jag känner att vi borde ha vunnit med mer.”

Geesguud är nu sexa medan Brämaregården är tia. 

 

SÖNDAG 20/9

Solväders FC – Lundby IF 2-1 (1-0)

Solväders FC har blandat sina resultat en del under säsongen om kom från en 0-2 förlust mot Rödbo inför helgens match mot Lundby IF. LIF jagar sin första seger efter inledande fyra förluster och ett kryss. Fem minuter innan paus kan Wesam Sufr ge SFC ledningen och 1-0 står sig till matchens sista minuter. I 85:e kommer sen 2-0 (Ganna Adem) men LIF hinner reducera genom Robert Heikkilä.

SFC:s tränare Hector Valeria sa så här om segern:

”En tuff match som vanligt men de tekniska Solädersspelarna klarade den galant. Vi borde ha vunnit med större siffror men 2-1 räckte till de tre poäng vi spelade om. Lundby är ett kul lag att möta. Tuffa tag, men justa och domare fixade resten på ett bra sätt.”

LIF:s tränare Yhon Joelsson hade följande att säga om förlusten:

”Ja vad ska man säga, nu är man riktigt trött på att förlora. Vi började väldigt trevande men jobbade in oss i matchen och skapade väldigt fina mål chanser som vi tyvärr inte förvaltar. Till dagens match ändrade vi spelformation som gjorde att vi kunde komma med mer folk i offensiven och kunde sätta mer tryck, vilket vi gjorde. Men bollen måste ju in, istället sätter Solväders bollen i mål efter kontring. Vi ligger och trycker på för ett kvitterings mål vilket inte kommer istället blir det Solväders som sätter 2:an när vi trycker på för ett kvitterings mål. Vi lyckas till slut att trycka in bollen på fast situation men närmare än så kom vi inte. Idag hade vi verkligen stolpe ut och Solväders hade stolpe in. Killarna jobbade riktigt bra och krigade ute på plan idag var vi värda tre poäng men fotbollsguden ville nåt annat. Det var verkligen inte rättvis resultat, men sätter man inte bollen i nät! Vi tackar Solväders för denna match och tar nya tag.”

Solväder är nu fyra i tabellen med bra häng på lagen framför. Det är fyra poäng upp till ledande FC Fyrklövern

Lundby är på en niondeplats. 

 

FC Fyrklövern – IK Västanå 2-1 (1-1)

Serieledarna FC Fyrklövern vann igen men det satt ganska långt inne mot IK VästanåLudvig Lindquist gav Västanå ledningen i mitten av första men innan paus hade Arin Tawfik utjämnat. Samme Tawfik blev sen matchhjälte med segermålet en kvart från slutet. Tawfik toppar skytteligan i 7C tillsammans med Fotös Alberth Gustavsson på sju fullträffar.

Fyrklöverns tränare Omar Josef Benaim sa så här om segern:

”Bra match men ändå trötta miner denna söndagen. Vi gjorde inte våran bästa match denna säsongen och framförallt inte första halvleken. De fick in en fullträff första halvleken som inte har existerat i division 7 innan tror jag men den hittade in i mål. Vi gjorde 1-1 innan första halvlek som blev vårat bränsle till andra halvlek. Vi hittade inte rätt i spelet som vi har gjort i matcherna innan men vi tog ett helsikes jobb. Vi sprang och sprang och sprang som resulterade till att vi tog över matchen helt och de fick inte tänka ut nästa steg efter de fick boll. Vi satte inte våra chanser som vi hade trots att vi gick igenom det i halvlek och sa att vi sätter dit våra bollar istället för att dribbla in och göra det snyggt. Men det viktiga var att vi fick med oss 3 pinnar idag och i slutet av dagen så är det allt som räknas för att ligga på förstaplatsen i tabellen.”

Västanås tränare Jakob Zimmergren sa så här om förlusten:

”Börjar med att båda våra målvakter inte kunde spela på grund av sjukdom så jag själv fick hoppa in och ställa mig i mål. Gör min första match som målvakt någonsin, jag släpper in två riktigt billiga mål och dom vinner på det. Var en bra match annars från båda sidor!”

FC Fyrklövern toppar tabellen på bättre målskillnad än tvåan Fotö.

Västanå är åtta.

 

/Rasta