Det spelades lite lokalfotboll igår och så här gick det:

 

MÅNDAG 21/9

5A

FC Bosona-Bosna IF – Hisingen FC 0-1 (0-0)

Den första timmen av den här 5A-matchen spelades förra tisdagen (15/9) men fick avbrytas då dimman ställde till det. Den sista halvtimmen spelades alltså igår. Det var 0-0 när matchen återupptogs men Hisingen FC hade en man mindre efter en utvisning. Trots det numerära underläget kunde Hisingen vinna matchen efter ett straffmål halvvägs in i denna halvtimmesmatch. Fernando Martins De Souza gjorde inget misstag från elva meter och fixade en trea till HFC.

Det blev en viktigt seger för Hisingen som nu klev upp från bottenträsket och nu är åtta. Det är dock bara tre poäng ner till jumbon Utbynäs men HFC har en match tillgodo på lagen bakom. 

För Bosona-Bosna betydde förlusten ett de tappar mot toppen och laget är nu sexa med åtta poäng upp till ledande Älvängen.

 

6A

Härryda IF – Syrianska/Arameiska FG 0-2 (0-1)

Igår var det också ett viktigt möte i botten på 6A när Syrianska/Arameiska begav sig till Härryda för att lira boll. Hemmalaget hade skrapat ihop en poäng på sina fem första matcher och Syrianska/Arameiska låg på fyra poäng efter lika många matcher. Gästerna fick en kanonstart i gårdagens match då Pierre Yildirim satte 1-0 redan efter fyra minuter. Den ledningen stod sig in i pausvilan och en bit in i andra kom sen 2-0 genom Aleksander Yildirim. Sista tio fick sen Härryda spela med en man mindre efter ett rött och det blev bortaseger. 

Syrianska/Arameiskas tränare Lahod Malke sa så här om segern:

”Äntligen tre pinnar som har varit efterlängtade. Vi rivstartar direkt och gör ett tidigt mål och äger första 30 minuterna helt. Vi hade bud på flera mål men lyckades inte förvalta chanserna. Sen tappar vi fokus. Härryda lyckades dra ner vårt tempo och kom ner i nivå och blev inget finlir resten av matchen. Vi gör vårt andra mål men andra halvlek kunde det ha slutat hur som helst. Trots att vi tappar fokus så kliver vi av enligt plan med tre poäng. Nu har vi Inter Linné härnäst på fredag. All lycka till Härryda framåt!”

Segern gjorde att Syrianska/Arameiska klev upp till en åttondeplats i en ganska haltande 6A-tabell. Härryda är kvar på jumboplatsen

 

/Rasta