Igår lirades det ett par matcher i lokalfotbollen:

 

TISDAG 22/9

5A

Björndammens BK/Öjersjö IF – Utbynäs SK 2-2 (2-1)

Riktigt viktig match på den undre halvan av 5A och hemmalaget Björndammen/Öjersjö hade plockat fram en rutinerad elva med bland annat över 150 landskamper, 300 proffsmatcher ute i Europa och över 600 allsvenska matcher. Det var också hemmalaget som inledde målskyttet tidigt i matchen när Johan Karlsson satte 1-0 och Pontus Börjesson gjorde 2-0 strax efter. Utbynäs svarade dock direkt med en reducering genom Anes Imsirovic. 2-1 ledningen stod sig sen hela vägen till matchens sista tio minuter. Gästerna hittade då en kvittering genom David Di Lieto direkt på frispark! 

BBK/ÖIF:s målvakt Aleksander Petrovski sa så här om matchen:

”Vi gör en bra första halvlek mot ett avvaktande Utbynäs och för tidigt in 1-0 genom Johan Karlsson tror jag. Kort efter det så sätter Pontus Börjesson bollen distinkt bakom deras målvakt. Men vi blir tyvärr slarviga vid fasta och Utbynäs sätter 2-1 på hörna och både en nick till i stolpen och en farlig frispark som jag lyckas styra undan. 2-1 i paus känns stabilt men i andra så blir vi passiva och Utbynäs tar över mer och har några farliga kvitteringslägen. Kvitteringen kommer dock snöpligt för min del efter att vi orsakat frispark utanför straffområdet tappar jag in bollen och misstag gör återigen så att vi tappar onödiga poäng vilket verkar vara melodin denna säsongen. Surt sa räven men det är bara att ge sig upp på hästen igen för på lördag är det återigen match.”

USK:s Alexander Sjursen hade följande kommentar till matchen:

”Vi gör en ganska dålig match överlag men höjer oss något i andra halvlek men tycker vi ska vara nöjda med att få en pinne idag! Vi skapar inte mycket men gör ändå två mål! Men det är lite så säsongen har sett ut i år, vi springer för lite och om vi springer så gör vi det en och en, inte som ett lag tyvärr! Jävligt tungt att inte vinna idag, men motståndarna gör det smart! Spelar enkelt!”

Botten på 5A är nu extremt jämn. Utbynäs är sist med åtta poäng men det har även elvan Vardar/Makedonija och tian Götaholm! Björndammen/Öjersjö är nia på nio poäng! Både BBK/ÖIF och USK har dock en match mer spelad än bottenkonkurrenterna. 

 

6C

Göteborgs SIF – Hällesåker IF 2-0 (1-0)

”Studenterna” levererade en riktigt fin seger hemma på Guldheden Södra igår när Hällesåker besegrades med 2-0. Ett Hällesåker som precis kom från en 7-0 överkörning av BK S:T Jakob. GSIF kom rätt in i matchen då gästande HIF bjöd på ett självmål redan efter en kvart. Det resultatet stod sig sen hela vägen till matchminut 89 då Fredrik Mile säkrade tre pinnar för GSIF med sitt 2-0 mål! 

GSIF:s Anders Karlsson sa så här om segern:

”Bra kämparinsats av hela laget. Vi får in ett turligt mål i början av första halvlek genom en frispark från mittplan som Hällesåker råkar stöta in i eget mål när försvarare och målvakt går på samma boll. Hällesåker äger spelet i princip i hela matchen och passar runt bollen fint. Vi är dock väldigt starka defensivt idag, står rätt och går in hårt i duellerna, vilket gör att vi lyckas avstyra de allra flesta anfallen innan de lyckas komma till ett riktigt farligt läge. I slutminuterna avgör vi matchen när Martin kommer runt på högerkanten, spelar in till Mile som säkert sätter den i mål.”

HIF:s Andreas Olcén analyserade matchen så här:

”Vi göra inte våran bästa bästa match idag, vi har bra chanser att få in både ett och annat mål men idag var inte stolparna med oss. I matchinledningen trycker vi på bra och skapar bra chanser men vi har lite otur när våran mittback och målvakt krockar med varandra så bollen går förbi och in i mål. De är något som får oss ur balans och lite nedstämda men vi kämpar på bra och skapar lägen. I slutat sätter vi jättehög press och de får en kontring och sätter in 2-0.”

GSIF:s matchrapport hittas HÄR tillsammans med rapporten från matchen innan mot Styrsö

 

7A

Högaborg Kärralunds FC – Partille IF SC 0-5 (0-0)

Möte i de nedre regionerna av 7A när Partille IF SC begav sig till Heden 3 för att möta Högaborg Kärralund. Lagen hade på sina elva matcher inför mötet tillsammans spelat ihop fyra poäng där HKFC hade en seger och Partille ett kryss. Det var målmässigt jämnt efter första 45 då inget av lagen lyckats spräcka nollan. I andra exploderade dock Partille med fem mål! Robin Jillesjö gjorde 1-0 tidigt och 2-0 (Simon Axbom) kom strax efter. Fredrik Nettelblad fyllde sen på med 3-0 i mitten av halvleken och direkt efter kom även 4-0 (Ara Faraj). Fem minuter från slutet kom även 5-0 genom Per Hellström

HKFC:s Prithul Kharel Chhetri kommenterade förlusten så här:

”Inte så mycket att säga om denna match. Första halvlek dominerar vi och kontrollerar spelet väldigt bra. Vi får in fina anfall och flera lägen men bollen går inte in i mål. Andra halvlek tappar vi det helt efter första målet och Partille öser på med mål.”

Partilles Martin Björkdahl sa så här om segern:

”För första gången någonsin har vi full trupp. I första halvlek är det Högaborg som styr spelet. De har en hel del skott utifrån som vår målvakt har full koll på. Vi spelar stundtals bra och kombinerar oss till en del farliga chanser där deras målvakt får göra några svettiga räddningar. 0-0 i halvlek. I andra halvlek gör vi tidigt första målet för att fem minuter senare görs nästa. Efter halva andra halvlek har det runnit iväg till 0-4. Vi har en hel del bra kombinationer som vi gör mål på. Till slut gör vi även ett femte mål. Stor eloge till backlinjen som är riktigt stabila men även hela laget ligger bra i försvarsspelet och alla krigar bra över hela plan. Go seger helt enkelt.”

Första segern för Partille alltså som nu ligger sjua. HKFC är nia. 

 

/Rasta