Imorgon torsdag (24/9) så är det toppmöteLövgärdesplan när serieledarna Angered MBIK tar emot trean Guldhedens IK!

Nykomlingen Angered har verkligen imponerat hittills i årets 4A. Efter förlusten i premiären mot Ytterby (0-1) har laget radat upp sju raka segrar! Senast blev det 2-1 mot Gårda BK efter att Abdicsiis Bakin Salah avgjort med tio kvar. 

Guldheden är också formstarka med fyra raka segrar där laget också öst in mål. På de tre senast vinsterna har laget 14-1 i målskillnad! Laget kommer senast från en 5-0 seger mot FC Komarken

Lagen har nästan identisk målskillnad där AMBIK står på 21-7 och GIK på 22-7. Angered har dock spridit ut sina målskyttar lite mer där Abdicsiis Bakin Salah är målbäst med sina fem mål följd av Malik Koné och Chadly Maduka på fyra var. I Guldheden återfinns 4A:s för tillfället hetaste målskytt Svante Möller. Möller toppar skytteligan på 10 mål varav sju har kommit på de senaste tre matcherna. 

Inför mötet så ligger Angered två poäng före Guldheden (som har samma poäng som tvåan Ytterby). Förutom Guldheden har Angered även kvar att möta Kode IF (borta) och FC Komarken (borta). GIK har kvar att möta Ytterby IS (borta) och SKIF Semberija (borta).

Bloggen har tagit ett snack med AMBIK:s kapten Berat Deniz och GIK:s anfallare Svante Möller!

Vi inleder med Deniz (längst till höger i bilden, fotogran Per Samuelsson):

Angered är riktigt formstarka med sju raka segrar och enda förlust kom i premiären mot Ytterby! Vad är det som har gjort att det gått så bra?

Jag tror de handlar framförallt om att vi har hållit ihop, som ett lag. Förlusten i premiären sved ordentligt på oss spelare och ledare. Men jag tror samtidigt att vi insåg där och då att vi behöver spela bättre och spela vår fotboll. Och ”vår” fotboll är väl att hålla i bollen och spela en offensiv och attraktiv fotboll, vilket vi inte gjorde alls mot Ytterby och det kostade oss poängen. 

Hur skulle du sammanfatta din egen insats hittills?

Jag är väldigt dålig på att analysera mina egna prestationer. Men jag har aldrig kommit upp till den nivån jag velat. Men för mig spelar det ingen roll helt ärligt. Så länge laget vinner så är jag mer än nöjd.

Guldheden jagar bakom i tabellen inför mötet. Hur bra koll har du på motståndarna? 

Jag vet nästan ingenting om Guldheden. Vi som lag lägger mer fokus på oss själva. Speciellt nu när vi vet att vi är högst upp i tabellen och att allt handlar egentligen om våra egna matcher. 

Vad tror du vi får se för matchbild och vad blir avgörande?

Vad vi får se för matchbild, vet jag inte. För jag vet ingenting om Guldheden. Men vårat lag kommer visa stor vilja för att vinna matchen. Där vi kommer försöka hålla i bollen i offensiven , och i defensiven vara aggressiva och disciplinerade. 

Hur är läget i truppen inför matchen?

Läget i laget är bra, självförtroendet är på topp efter alla vinster. Men samtidigt vet vi att vi måste vara ödmjuka eftersom det fortfarande finns tre viktiga matcher att spela. 

Hur slutar matchen?

Jag hoppas såklart på att vi ska vinna!

Stort tack!

 

Vi går vidare med GIK:s Möller:

Guldheden har hittat riktigt fin form med fyra raka matcher och massor med mål! Vad är det som har gjort att det gått så bra på sistone?

Vi behövde några matcher för att sätta principerna i vårt spel, både i anfalls- och försvarsspel. Nu känns vi samspelta och stabila och har dessutom en bred trupp till förfogande. 

Den egna målformen har också fin och du toppar skytteligan med 10 mål på 8 matcher. Hur skulle du sammanfatta din egen insats hittills?

Jag är nöjd med min insats. Vi skapar mycket målchanser och jag har lyckats pilla in några bollar, men det kunde varit fler också! 

Angered toppar tabellen inför mötet. Hur bra koll har du på motståndarna?

Har hört att de håller riktigt bra division fyra-klass och vi har en del rapporter kring hur de vill spela fotboll så vi kommer väl förberedda till matchen på torsdag! 

Vad tror du vi får se för matchbild och vad blir avgörande?

Tror att vi kommer se en match med offensiv fotboll där båda lagen går för att vinna. Det är väl klyscha men matchen avgörs i straffområdena.

Hur är läget i truppen inför matchen? 

Ser väldigt bra ut! Som jag nämnde tidigare har vi en bred trupp och har kunnat rotera en del i de senaste matcherna vilket gör att vi kommer utvilade till torsdag. 

Hur slutar matchen?

Tror på en jämn match som Guldheden vinner med 2-0. 

Stort tack!

Tack själv!

 

Bloggen tackar självklart Berat och Svante för att de tog sig tid och önskar båda lycka till imorgon!

Toppmötet drar igång 19.45Lövgärdesplan på torsdag. 

 

/Rasta