Så här gick det i division 7 igår:

 

ONSDAG 23/9

7A

Rambergets SK – Göteborgs City FF 1-14 (0-5)

City bjöd på säsongens största seger i hela lokalfotbollen igår när Ramberget krossade med 14-1! Det var målmässigt jämnt de första 25 innan målen började trilla in. Jivar Sooren Larizadeh satte 1-0 innan Lukas Simonsson gjorde både 2-0 och 3-0. Det var 5-0 i paus efter att även Mattias Herzog och Navid Fallah fått göra mål. I andra rann det sen iväg ordentligt. Simonsson satte två efter paus och blev alltså fyramålsskytt. Rickard Rosencrantz satte två mål, Larizadeh gjorde ett till och Oscar Olander SteenRobin WeetomDavid Sjöland och Deniz Yapisan satte varsitt mål. RSK fick till slut en reducering när Sam Kalin gjorde 1-9.

Citys kapten Anders Hultberg sa så här om matchen:

”Urladdning. Islossning. Jag tror att det är målrekord för City som klubb. Har för mig vi gjorde typ 11 eller 12 mål i nån match för 7-8 år sen. Men efter två ganska svaga insatser mot Angered och Gambian Mix va de skönt med en vinst och att vi fortsätter trycka på och vår back Rickard gör en löpning över hela plan i sista minuten och kan trycka in ett inlägg i mål och avsluta matchen. Kul också att få bjuda GP-tittarna på mycket mål. Också riktigt kul för Steen att äntligen få göra mål samt vår comebackande ytterback Sjöland som inte spelat på ett par år också pangar in ett gött mål. Även om Ramberget kändes ganska trötta så höll de humöret uppe, vilket är starkt. Bara önska lycka till i sista matcherna för säsongen.”

RSK:s Filip Ristov sa så här om storförlusten:

”Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Många som spelar skadade, våra duktiga spelare dyker ej upp på träningar och matcher. Skulle väll säga att det är grunden till att vi är det absolut sämsta laget i serien. Sen är det mycket respektlöst av ett antal spelare i vårt lag som påstår sig vara skadade i halvlek när det kanske har runnit iväg lite. Tycker man sviker sina kamrater, framförallt de som är skadade på riktigt och ej bör spela egentligen. Jag tex, spelar med bristning i baksidan och har 3-4 veckor kvar av min rehab. Nä, fan asså, vi ställer inte upp för varandra. Om attityden hos en del av spelarna ska vara såhär är det lika bra att lägga ner skiten. Det är ingen idé, och det syns tydligt på resultaten i våra matcher, speciellt idag. Ja, det är bara att rannsaka oss och fundera om detta är något vi vill fortsätta med, om inte så gör man som jag sa tidigare, man lägger ner skiten.”

City är trea i tabellen med kontakt med toppduon Bergum och Angered SK.

RSK är sist i tabellen med sex raka förluster. 

 

7B

BK Björkåsen – Nova FC 1-8 (0-6)

Det blev en storseger även i 7B igår när Nova FC körde även jumbolaget Björkåsen. Nova tog kommandot direkt och efter 25 minuter var det redan 4-0. Sean Mian gjorde både 1-0 och 4-0. Daniel Milicevic svarade för 2-0 målet och Mak Lind satte 3-0. Innan paus hade även Almir Osmanovic hunnit göra 5-0 och Mian fullborda sitt hattrick. En kvart in i andra kom fjärde målet för Mian innan BKB fick in en reducering genom Esteban Agurto. Matchens avlutades sen med att Petter Lundgren gjorde 8-1. 

Nova FC är nu uppe på en fjärdeplats medan Björkåsen alltjämnt är sist. 

 

/Rasta