Vi kollar till hur det gick igår i division 5 och 6:

 

ONSDAG 23/9

5B

FC Linné – Hovås Billdal IF 5-0 (1-0)

Linné har haft en tung säsong hittills men första segern kom i förra omgången när Tynnered besegrades med 5-1 och det följdes upp av en till seger igår. På Majvallen kunde Linné till slut besegra Hovås Billdal med hel a 5-0. Johan Calgaro svarade för ett hattrick senast och målformen har hållit i sig då det var han som inledde målskyttet efter en halvtimme. Calgaro gjorde även 2-0 i mitten av andra innan Linné avslutade med tre mål sista tjugo. Blend Keshto nickade in 3-0 innan Fred Jähnke gjorde både 4-0 och 5-0.

FC Linnés Jesper Strand sa så här om segern:

”För första gången i år kunde vi ställa upp med nästan det bästa vi har. Axel och Andy som mittbackar släpper inte förbi en enda motståndare. När vi sedan har en spelare som Johan Calgaro, som nu för tiden gör mål på allt, två idag, så är det svårt att förlora. Till detta kan vi även lägga in Teo och Peter som arbetar något oerhört på mittfältet, Linger som vinner alla bollar som targetspelare, och att kunna slänga in Fred från avbytarbänken (som gör två mål) säger en hel del om vilken stark trupp vi startar med idag. Oerhört skönt att vinna matcher igen! Denna känslan tar vi med oss till helgens match mot Önnered.”

Hovås Billdals ledare Stefan Lundberg sa så här om förlusten:

”De var bättre än vi var helt enkelt Vi glömmer denna match och fokuserar på måstematchen mot Donsö på söndag.”

Efter noll segrar på de sex första matcherna har nu FC Linné två raka segrar och är nu sexa med lite luft neråt. Hovås Billdal är sist i tabellen med fyra inspelade poäng på åtta matcher. Livsviktig match i nästa omgång mot laget närmast framför, nämligen Donsö. Förlust där och Hovås Billdal är klara för spel i sexan nästa säsong .

 

6A

Croatia Göteborg – Fröjdens FK 2-3 (1-2)

Croatia var fullpoängare efter fyra matcher men plötsligt har laget nu två raka förluster. 0-2 senast mot Inter Linné och igår blev det förlust 2-3 mot Fröjden i en svängig match . För Fröjden var det en efterlängtad seger då laget haft det tufft med bara två poäng på de senaste fem matcherna. I slutet av den första halvleken kunde Fröjden göra både 1-0 (Andreas Johansson) och 2-0 (Magnus Svantesson). Elvir Johansson Ramadani fick dock in en reducering i 44:e. minuten. Med en kvart kvar av matchen kom sen en kvittering till 2-2 när Vllaznim Ibishi satte en straff för hemmalaget. Fröjden skulle dock få sista ordet på Gamlestadsvallen då Svantesson avgjorde med sitt andra mål för kvällen i 82:a minuten!

Fröjdens Jonathan Mattsson sa så här om segern:

”Underbar seger ikväll! Recept för vinsten idag är att vi följer vår matchplan till punkt och pricka där vi medvetet ligger lågt mot ett spelskickligt lag. Vi krigar på i 90 minuter och är ju även bortskämda med vår fantastiska topptrio Mange, Flat och Andreas som skapar oreda i motståndarnas försvar när tillfälle ges. Vi tackar Croatia och domaren för en trevlig match och önskar de all lycka framöver!”

Fröjdens matchrapport hittas HÄR.

Croatia är fortfarande tvåa i i tabellen men är nu sju poäng efter ledande Bergsjö IF som dock har en match mer spelad. Fröjden är nu sexa i tabellen.

 

Real Maskin BK – Gamlestaden FF 2-1 (1-0)

Nykomlingen Real Maskin har gjort det riktigt bra hittills och igår vann laget hemma på Bergsjövallen mot gästande Gamlestaden FFAnders Iversen Ringås gav Real ledningen strax innan paus och i mitten av andra kom även 2-0 genom Johan Magnusson. Gamlestaden fick in en reducering genom Pontus Berner men den kom alldeles för sent (89:e minuten). 

Real Maskins Lukas Wallmander sa så här om segern:

”Gräset är grönare på Bersjövallen trots allt! En riktigt riktigt skön och viktig seger idag. Vi sätter hög press från start och stressar GaFF till misstag samtidigt som vi är trygga med att bygga eget spel. Vi har ganska många halvchanser i första och en frispark i stolpen bla. Målet hänger i luften och det är IR som förlöser oss tillslut med ett pressat skott i bortre. 1-0 i halvtid och vi snackar bara om att trycka på hela vägen till slutsignalen. 2-0 kommer genom ett inlägg som går precis över deras back och Farsan trycker upp bollen i första hörnet. Vi känner att vi har matchen, men när GaFF börjar bli desperata och lyfta gubbar på slutet blir det stökigt och de får in en reducering i typ 89:e efter en dubbelräddning av Wiklund. Matchen tjongas slut och vi tar viktiga 3 pinnar! Överlag en trevlig match, och vi önskar GaFF lycka till i fortsättningen. Hoppas även att det gick bra för deras målvakt Philip som landade illa och slog i bakhuvudet lite otäckt.”

GaFF:s Joakim Rinman sa så här om förlusten:

”Det var inte mycket som stämde för vår del, kändes som att vi varken var närvarande eller riktigt påkopplade idag (inte heller strålkastarna i andra halvlek). Real gick upp i ledning med 2-0, vi fick in en reducering på slutet, men vi skapade egentligen ingen ordentlig målchans efter det. Ingen orättvis seger för Real, men givetvis lika tungt för oss ändå. Det är bara att bryta ihop och ta nya tag!”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR

Real Maskin år på en fin tredjeplats i 6A medan Gamlestaden är sjua.

 

6C

Pushers BK – Landala IF 2-1 (1-0)

Pushers fortsätter att plocka poäng i årets 6C och igår blev det seger hemma på Gröna Vallen mot Landala. Det satt dock ganska hårt inne även om Alessandro Bartoli gav PBK ledningen i slutet av första. En bit in i andra kan Björn Lagerberg Fridell göra 2-0 men strax efter kom en reducering av LIF (David Fhager). Inte långt efter det bortamålet så drabbas PBK av ett rött och får avsluta med 10 man sista 25. Det lyckas dock hålla undan och ta tre poäng

PBK:s Tom Hassling sa så här om segern:

”Tuff match på förhand mot ett Landala som vi vet kan plocka poäng mot alla lag i serien. Vi börjar matchen helt okej med hårt jobb utan något skönspel. I slutet av första halvlek tar vi ledningen och känslan i paus är att vi bara ska fortsätta att jobba på med lite mer skärpa. Vi gör 2-0 utan att egentligen spela särskilt bra. Landala är tunga och de reducerar precis innan vi får ett korrekt rött kort. Efter det bjuder vi på en god krigarinsats och lyckas hålla undan till 2-1. Landala är ett bra och trevligt lag som säkerligen haft otur i många matcher i år. Slutligen ska domaren ha kredd för en väl genomförd match med bra kommunikation.”

LIF:s Theo Widmark sa så här om matchen:

”Laget som samlats mot Pushers denna kväll är ett sammansvetsat och taggat lag. Matchen börjar i hög fart där lyckan spritter i kroppen efter varje duell, benen blir avskalade av både kött och ben vilket bara tynger ner laget ändå. Efter dryga halvtimmen kommer Pushers i ett bra anfallsläge, vilket de tyvärr inte förvaltar utan passen från kanten går till anfallare som är offside. Dock missas detta och anfallaren får en touch, som sedan går på försvarande back och sedan jongleras in av målvakt i sista led. Ett riktigt praktmål som kommer sjungas om länge på Mariaplan. Andra halvlek börjar stark med sand mellan tårna och vinden i håret, Pushers gör ett väl genomfört spelmål och tar ledningen med 2-0. Kvarten senare får vår stjärna Fhager frisparksläge och dundrar in den bakom målvakt som inte märkt att bollen slåtts. Inte långt efter kommer Landalaspelare fri, kapas brutalt likt en gnu som fälls av en flock lejon. Solklart rött kort och vi spelar nu med en man mer. Fhager slår åter igen bollen i mål, dock var det ribba, i mål, ribba och ut, vilket är svårt att se från halva plan. Alltså ingen signal för mål. Dock går returen ut, sparkas i magen på uppoffrande Pusherspelare, sedan in igen, målvakten försöker rädda bollen men den sparkas in i mål skoningslöst. Dock blir detta också bortdömt då målvakten på ett magiskt sätt hade kontroll på bollen i luften vevandes med alla kroppsdelar. En riktig magiker skulle man kunna säga. Och därför döms frispark helt korrekt!? När pipan går står sig resultatet och Pushers genomför en välspelad match med mycket vilja trots en man mindre och kanske dessutom lite favorisering av gudarna i skyn!”

Pushers är bra med på den övre halvan och är fyra.

LIF är på en tiondeplats. 

 

/Rasta